Złapano złodzieja 20 rowerów, czy macie inf. o swoich maszynach?

Temat dostępny też na forum: Rowery
Witajcie,

w ostatni piątek złapano złodzieja

http://kryminalne.trojmiasto.pl/Zatrzymano-zlodzieja-20-rowerow-n62179.html

, wiele osób straciło swoje rowery. Czy dowiadywaliście się na komisariacie i na wydziale dochodzeniowym jaka jest sytuacja odnośnie Waszej sprawy? Policja podobno tych rowerów szuka, ciężko powiedzieć, czy sprawca sprzedawał rowery swoim "znajomym" czy komuś na rynku. Dla samego złodzieja zapewne odzyskanie rowerów przez właścicieli byłoby na rękę, ze względu na wymiar kary.

W Trójmieście jest najpewniej kilkaset kamer, jeżeli złodziej jest na taśmach jak kradnie, to w teorii można za nim dotrzeć w pobliże miejsca jego zamieszkania. Podobnie można wywnioskować, komu sprzedał rower, tylko trzeba by posiedzieć nad taśmami. Ciekawe jak ta sprawa się rozwinie.

Mój rower zdążył sprzedać za bezcen mimo 1-2 dni na działanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Złapano złodzieja 20 rowerów, czy macie inf. o swoich maszynach?

Policja nie zajmuje się błahostkami są inne sprawy do rozwiązania :-) nie wiesz w jakim kraju żyjesz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, ja mogę mieć tylko nadzieję... że ktoś tam na komendzie zrobi co w jego mocy...

Ze swojej strony jedyne co teraz mogę zrobić jeżeli roweru nie odzyskam, to zapewnić gnojowi postępowanie cywilne i komornika. Tego nie odpuszczę - dla zasady.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi rok temu ukradli rower. Okazało sie ze to jakis szczyl. Była rozprawa z 15 osob poszkodowanych oprocz mnie. I co ze wyrok mu dadza jak ja roweru nie odzyskam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

satysfakcje kolego, satysfakcje :-) albo wyrok dostanie i ci wpie***
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W piątek odebrałem polecony. Oczywiście z umorzeniem, a jakże by inaczej. :)

A teraz najlepsze. Powód umorzenia - niemożność wykrycia sprawcy.

Bardzo to dla mnie ciekawe, bo od dwóch tygodni jak do nich wydzwaniałem, to dowiadywałem się, że mają złodzieja rowerów, w tym mojego.

Był to mój pierwszy kontakt z policją. Czuję się oświecony.

I tak do każdego rowerzysty w trójmieście - moja blokada była nietania a miejsce publiczne i z dwiema kamerami. Uczcie się na cudzych błędach i wydajcie na odpowiedni u-lock, bo będąc złodziejem mógłbym mieć 80% rowerów obok których przechodzę.

Niestety potem zostaje Wam czekać na polecony.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0