Zlikwidowana pętla autobusowa powróci kilka metrów obok

Opinie do artykułu: Zlikwidowana pętla autobusowa powróci kilka metrów obok.

Miasto ponownie zmienia plany organizacji ruchu autobusów w centrum miasta. W 2013 r. zlikwidowano pętlę Jana z Kolna , a w tym roku planuje się ją odtworzyć kilka metrów obok . Jednocześnie zamknięty zostanie plac techniczny dla autobusów, który wykonano po zastąpieniu pętli Jana z Kolna parkingiem wielopoziomowym.

Pętla Jana z Kolna została zamknięta w 2013 r., ponieważ miasto chciało pomóc deweloperowi pobliskiego biurowca Tryton zapewnić miejsca postojowe dla przyszłych ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest taki wzór: 1 mieszkanie x 1 developer= X+n mieszkań Budynia

Znajdź X.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"czyli osoby jadące od centrum nie mogą tam wjechać bo nie ma żadnych znaków"

U nas znaki nie obowiązują każdy i tak jeździ jak chce, więc skręcaj jak ci wygodniej. Im większym SUV-em tym bezczelniej to rób. Taka polska moda. Acha - no i nie waż się użyć kierunkowskazu!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

sądząc po tym, co wyczyciają z pętlami i ogólnie firmami przewozowymi - to niektórzy chyba jeszcze podcierają kijem

i kąpiel co sobota, z wymianą bielizny i skarpet po tejże kąpieli.... czyli raz w tygodniu!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaki prywatny - miasto dało kasę ziemie, nasz on ci jest! Poza tym można focić do woli.

A co, złapało się na foto twoje autko z małolatą na pięterku garażu, że tak piszczysz? Żona wypatrzyła waszą furkę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no widzisz ONI przy korycie zawsze wiedzą lepiej co nam co miastu potrzebne, ONI z urZędu i ew deweloperzy

A potem się okazuje, ż eoni wiedzą jeszcze lepiej i to, co powstało jednak należy zmienić, zwykle na to, co było :) Jest ruch, są przetargi, kasiorka idzie, baby maja w urzędzie pracę.

xxx

madra jestes, to ja napisze tak....ulice są po to by auta nie jezdzily po sciezkach dla rowerzystów, sa wiec dla rowerzystów.

xxx

jestes drewninnym kolkiem, ze nic nie rozumiesz?-czy mieszkańcy płaca dodatkowo np za miejsca zabaw dla dzieci, albo za korzystanie z chodników-nie, miasto czerpie korzyści z podatków od ludzi i w zamian ma psi obowiazek dbac o to, by otoczenie bylo przyjazne TYM podatnikom(chodniki, sciezki rowerowe, parkingi, trawniki itp)jesli ma to wygladac w taki sposób ze miasto tylko bierze(wyplaty dla pracownikow)a obywatele musza tylko placic i nic w zamian, to znaczy, ze jestesmy darmowa sila robocza.

Nie jestem mieszkańcem Gdańska,ale korzystałem z tej pętli i uważam,że był błąd , że Notable z Gdańska nie pomyśleli,że TĄ pętle można było umieścić obok tego parkingu, a postój autobusów zrobić na parterze tego parkingu. Czemu na całym świecie robi się takie rozwiązania,a u nas na to wychodzi że ogół ludzi myśli podobnie jak ja,ale nikt nie bierze tego sobie do serca.Panowie rządzący w Gdańsku więcej pomyślunku ,a nie błoto w koło,i trochę pomyślcie o zwykłym Kowalskim czy Nowaku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

xxx

pisalem o garażu. Nie mówiłem, ze dostajecie rowery za darmo, tylko ścieżki do nich......Błagam, myśleć trochę.
Dzis załatwiałem sprawy w UM, zero miejsc parkingowych-miasto dla ludzi, czy ludzie dla miasta?

Żałosne są raczej głupoty jakie wypisujesz. Nawet nie musiałeś iść się zapytać na miejsce bo na zdjęciu jest baner z numerem telefonu do nich. Miesięczny abonament kosztuje 150 zł. Czasem wystarczy trochę pomyśleć zanim zacznie się wypisywać głupoty.

Ścieżki są po to, żeby rowerzyści nie jeździli jezdnią. Są więc dla kierowców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak pojawią się abonamenty? Jakim kretynem trzeba być, żeby nie sprawdzić informacji i tak komentować? Abonamenty są tam od samego początku. Miesięczny abonament kosztuje 150 zł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to byłoby marnotrawstwo 3 kilometry pustego przebiegu +ciągłe opóźnienia przez wielkie korki w godzinach szczytu na Jana z Kolna

miasto chciało pomóc deweloperowi ?

a dlaczego miasto nie chciało pomóc stoczniom ? czy istnieją jakieś spisane zasady pomocy miasta prywaciarzom ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo narzekanie na ojczyzne jest skuteczniejsze?

Ale potem bedzie twierdzil, ze on jedyny patriota wsrod samych agentow...

czytałem i doszedłem do wniosku że to martwe przepisy

zresztą ile było postępowań skarbowych przeciwko parafiom w gdańsku?

nie powiesz chyba, że tak cudownie prowadzą księgowość że nie ma się do czego przyczepić?

sadze, ze owy parking jest na to nieprzystosowany.

To gotowiec do kupienia za 2 mln zlotych. Jak kontener budowlany. Stad tez jest tak obrzydliwy.

Pomysl, o ktorym mowisz bylby bardzo dobry. Co wiecej, mozna bylo zrobic tam niewielki placyk i jakis sklep + kawiarnie, czy bar. Jedziesz z pracy i szybko zakupy zrobisz, albo jak musisz dlugo czekac to nie marzniesz na deszczu.

Niestety do takich dzialan potrzeba ludzi, ktorzy zarzadzaja komunikacja zbiorowa i UZYWAJA jej na co dzien.

To jest jeden z przykladow tego, ze wlodarze Gdanska nie korzystaja z komunikacji publicznej. Jeden z wielu :(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a po co ma łazić na marne ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polityczne marionetki , siebie warci jesteście czyli tyle co papier spuszczony w kiblu

koszta

polecam wybrać się na Politechnikę i powiedzieć koszta przy jednym z profesorów, ja już się na zawsze nauczyłem że są koszty a nie koszta:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1