Zmiana wynagrodzenia

Witam.Mam pytanie dotyczące zmiany wynagrodzenia.Jeśli wypłatę dostaję co miesiąc dnia 10 tego.A z dniem 1 maja podpisałam aneks o zmianie wynagrodzenia to od kiedy to obowiązuje?CZy dnia 10 maja w dniu wypłaty dostaję kwotę już z aneksu czy jeszcze po staremu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zmiana wynagrodzenia

Po staremu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zmiana wynagrodzenia

No to lip;)Dzięki za odp.

po staremu, zakładając że wypłata wynagrodzenia następuje "z dołu" czyli za miesiąc już przepracowany poprzednio
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wynagrodzenie otrzymujesz za m-c od 1-go do ostatniego a wynagrodzenie musi wpłynąć najpóźniej do 10-go następnego miesiące, jeśli wypada w weekend to przed. Jest to regulowane ustawą. Czyli podwyżkę dostaniesz w następnym m-cu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawostka - są grupy zawodowe które dostają wynagrodzenie nie z dołu, po przepracowany miesiącu, a z góry, czyli pieniądze za maj dostają już w maju. W kodeksie określony jest termin najpóźniej do kiedy można zapłacić wynagrodzenie ale nic nie zabrania zapłacić szybciej. W mojej poprzedniej firmie kasa była na koncie z końcem miesiąca ale tylko podstawa, bo dodatki przychodziły z następnym okresem rozliczeniowym.

Inne tematy z forum

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...