Znicze na grunwaldzkiej ?

Temat dostępny też na forum: Wrzeszcz Górny
Witam

Jadąc dziś do pracy Grunwaldzką ( w Gdańsku ) zauważyłem na wysokości Manhattanu znicze i to w sporej ilości, ktoś wie co się tam stało ?

Oraz co sądzicie o takich widokach na ulicach ?
Mnie osobiście to jakoś zniechęca do dalszej jazdy, a czasami denerwuje ( przypominają się różne akcje z " krzyżem " )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Znicze na grunwaldzkiej ?

Cóż znicze oznaczają ,że w tym miejscu ktoś zginął. Zazwyczaj w rocznicę
zgonu rodzina i przyjaciele zapalają świeczki.
Widok jest przygnębiający ,ale powoduje też refleksję kierujących pojazdami.
I bardzo dobrze.
Bardzo charakterystyczne są 2 miejsca na Kołobrzeskiej,
wiele takich miejsc jest na Trakcie św Wojciecha.
Pamiętam ,że jak na Rzeczypospolitej robili torowisko, robotnicy mieli powyrzucać wszystkie tabliczki i krzyże. na szczęscie nie doszlo do tego.
Ja uwazam ,że takie miejsca powinny istnieć jak najdłużej ,by pamiętać
że życie jest tak kruche i łatwo przez głupotę i brawurę je stracić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też uważam, że takie znicze/krzyże powinny stać w tych miejscach. Może co niektórych kierowców zmusi to do refleksji i zdjęcia nogi z gazu ;)

Ile razy jadę ul. Spacerową - tyle razy wspominam kolegę z dzieciństwa, który tam właśnie zginął :( Też miejsce jest oznaczone przez najbliższych.

Pamiętam jedną wycieczkę na Kaszuby - piękna prosta droga, raczej mało uczęszczana, a krzyże i znicze dosłownie co kilkaset metrów. Czegoś takiego nigdzie jeszcze nie widziałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miał miejsce tam wypadek w nocy z 30.09 na 1.10

info ze strony http://www.mmtrojmiasto.pl/427402/2012/10/1/tragiczny-wypadek-w-gdansku-wrzeszczu-zginal-latek-zdjecia?category=naSygnale
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla ścisłości: z soboty na niedzielę, czyli z 29 na 30/09
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (8 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...

Dobór wycieraczek (64 odpowiedzi)

Czas przygotować auto na wiosnę. Wraz z wymianą opon chciałabym zmienić również wycieraczki....

Uczciwy skup aut/komis - gdzie? (16 odpowiedzi)

Witam, chce sprzedać auto ale nie chcę na nim za wiele stracić.. Polecicie kogoś zaufanego kto...