Znika słynny sklep ogrodniczy. Co powstanie zamiast niego?

Opinie do artykułu: Znika słynny sklep ogrodniczy. Co powstanie zamiast niego?.

Po 22 latach funkcjonowania zlikwidowany został sklep ogrodniczy Okaz, który mieścił się przy ulicy Wita Stwosza. . Jego znakiem rozpoznawczym były kozy, króliki i kolorowe ptaki w wolierze przed wejściem. Teraz grasują tu złomiarze. Oficjalnie nie ma planów, co może powstać w tym miejscu.

Pod bramą przy pętli tramwajowej co chwila zatrzymują się kolejne samochody. Rozczarowani klienci szybko zawracają. To dlatego, że na bramie wisi kartka "Nieczynne likwidacja firmy". ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam stronę fb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne

To dzięki złomiarzom w krzakach i lasach leżą resztki lodówek, telewizorów i innego sprzętu. Oni to tam wywożą i rozbierają ze wszystkich metalowych części.
część plastikowych rzeczy i kabli palą, żeby miedź ze środka sprzedać.
Naprawdę super z nich czyściciele! Już nie mówiąc o tym ile rzeczy niszczą (u mnie np ukradli kratkę przy wejściu do klatki). Gratuluję wiedzy.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Złomiarze są bardziej pożyteczni niż twoja nienawiść i twoja głupota

zatrważające jest to ze masz tyle plusów oznacza wysoki poziom głupoty czytelników portalu ale to tez nie nowość!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Poprostu takie tereny zamiast invest komfortu czy innej biedry przejelaby kuria

Z deszczu pod rynne
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

bzdura

Biorą tylko to co im się opłaca sprzedać. Gruzu czy obierek nie wezmą a często narobią więcej szkó i syfu przy okazji "odzyskiwania' metali wszelakich. Ot choćby opalanie kabli w dzikich ogniskach. Sam parę razy takich dziadów przeganiałem za to.
Jak robiłem remont to złomiarze potrafili przegrzebać odpady w kontenerze w poszukiwaniu metali i nasyfić dookoła ... także nie wiem skąd takie przekonanie, że to takie pracowite i pożyteczne mrówki miejskie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest przy trakcie św Wojciecha zoo okaz, niby przeniesiony z Abrahama, przynajmniej tak myślałam do tej pory
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

brawo

postawmy kolejną galerię, biedronkę słów brakuje, dowalmy wszystkim takie czynsze aby wyprowadzili się z gdańska a adamowicz niech sobie " kupi "następne mieszkanie o którym zresztą zapomni
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie wiem kiedy widziałeś złomiarza z kratka lub z szyna, ale ja jeszcze nie ..

.... a jeśli piszesz o szynie czy o kratce to pomyliłeś pojęcia złomiarz to nie to samo co złodziej , a złodziei możesz mieć nawet w korporacyjnej firmie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 22

zabrano nam!
jak masz pieniądze to prowadź dalej. nie rozumiem kto ma utrzymywać nierentowną firmę prywatna?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Przesadzasz

Akurat zniknięcie Okaz itp wielkich sklepów jest zrozumiałe. I nie jest to kwestia polityki, a rozrostu miasta. Tego typu sklepy, które mają mało klientów, ale do działalności potrzebują duże powierzchnie muszą być lokowane poza miastem, gdzie jest dużo tańszy grunt.
W takich miejscach zawsze lepiej aby były to tereny pod mieszkania itp.

Bo aby przestać budować na południu to trzeba przebudować miasto.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

haha, kpisz sobie?

o czym ty piszesz gościu? Ty sobie zdajesz sprawę, że Okaz był zaraz przy przystanku tramwajowym? Co byś jeszcze chciał, żeby przystanek autobusowy na terenie sklepu ci otworzyli?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komuno wróć, praca należy sie przecież z przydziału nawet jak niec nie umie

UP są pełne nierobów, którzy tylko czekajana zasiłek i nawet im w głowie myśl o pracy nie błysneła. Ja swojego czasu musiałem zmierzyc sie z upadkiem mojej małej działalnosci gosp. musiałem z dnia na dzień znalesc prace i nie marudziłem ze "nie fajna" ze "mała kasa" itp. praca jest lepsza czy gorsza a w miedzy czasie trzeba szukać sobie fajnego interesujacego i dobrze płątnego zajęcia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak ale chodzi tu o takich zlomiarzy którzy w jakis magiczny sposób robią z dzialajacej infrastruktury zlom mówiac inaczej kradną elementy metalowe czy to kolejowe czy inne.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaka praca? Przyjrzyj im się. Kto zatrudniłby degeneratów z 30 letnim stażem w nałogu? To tylko PRLu było możliwe.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

trafiłaś w sedno

za bezdusznymi sklepami wielkopowierzchniowymi oraz tandetnymi galeriami handlowymi nikt nigdy nie zapłacze... a jednak Okaz miał w sobie ten pierwiastek ludzki, za którym ludzie zatęsknią.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teren już pewnie ma swoje przeznaczenie.

Idę o zakład, że jakowyś deweloper zlecił zmianę (wiadomo komu)planu zagospodarowania i przeznaczenia tegoż terenu. Przecież takich inwestorów trzeba (wiadomo kto) szczególnie hołubić.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

hmm

jeśli tak to trochę szkoda. Sklepów nie brakuje, a może taki parking Park n Ride dla pobliskiej kolei metropolitalnej, faktycznie zmieniłby coś in plus dla naszych zakorkowanych ulic?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo wielka szkoda, ze zlikwidowano Okaz.

Byl okaz, jest widmo. Okaz byl fajny. Miejsce tez.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4