Znika słynny sklep ogrodniczy. Co powstanie zamiast niego?

Opinie do artykułu: Znika słynny sklep ogrodniczy. Co powstanie zamiast niego?.

Po 22 latach funkcjonowania zlikwidowany został sklep ogrodniczy Okaz, który mieścił się przy ulicy Wita Stwosza. . Jego znakiem rozpoznawczym były kozy, króliki i kolorowe ptaki w wolierze przed wejściem. Teraz grasują tu złomiarze. Oficjalnie nie ma planów, co może powstać w tym miejscu.

Pod bramą przy pętli tramwajowej co chwila zatrzymują się kolejne samochody. Rozczarowani klienci szybko zawracają. To dlatego, że na bramie wisi kartka "Nieczynne likwidacja firmy". ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

na pewno bank albo bedronka tam powstanie..to skandal
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

plan zagospodarowania przestrzennego zawsze mozna zmienic

która koperta grubsza
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście lepiej płacić za całodobową rozkradzionego już placu niż brać nadal co miesiąc dotychczasowe pieniądze za czynsz. Duch Lisickiego nadal żyje i straszy.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hipermarkety techiczno-ogrodnicze zacierają rączki.....

Likwidacja w Polsce drobnej i średniej przedsiębiorczości to zarzynanie klasy średniej..... a za nią prawdziwego kapitalizmu. Dochodzimy do czasów, kiedy będziemy mieli bidoków i super bogaczy; jak grzyby po deszczu rosną dyskonty i hipermarkety; małe sklepy cięko przędą a w ich miejsce wchodzą małopowierzniowe sieciówki.

Hasło nowych czasów: "Jeden Świat, Jedna Władza, Jeden sklep".
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

tyle ma do tego miasto co państwo do twojego kredytu we frankach

życie ponad stan na pokaz dla sąsiadów a potem lament , mi nikt jakoś do kredytu w euro nie dopłaca a różnica kursowa wynosi ponad 70 gr , ja też chcę dopłat do kredytu !!
Buuuuu , mi się należy , buuuu , daj daj daj
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dokładnie. Sam byłem zaszokowany - idę po cebulki do ogródka, a tu lewiatan

przeraża mnie to, co dzieje się w Gdańsku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nareszcie ktoś o tym napisał

To jest skandal i jednocześnie pokaz "promocji" polskiej przedsiębiorczości. Świetna lekcja dla każdego.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

dołączam się do pytania

ostatnio szukalam profesjonalnych sklepow ogrodniczych w gdansku i po wielu trudach musialam zrobic wybrakowane zakupy w markecie budowlanym...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie jest to.

W Okazie było wszystko do ogrodu, na parapet, na okolicznościową okazję i jeszcze rybki można było kupić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jesteście durni. MNóstwo ludzi tam się zaopatrywało. A teraz wiosną, szczególnie się odczuwa brak takiego sklepu

Do "Justyny" jest zdecydowanie za daleko, jak się nie ma samochodu, a poza tym ceny są wręcz zaporowe. W Okazie tak nie było.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

klient

Sam byłem częstym klientem okazu ale kiedy zobaczyłem ze powstaje tam przstanek PKM juz wiedziałem ze koniec jest bliski. Jest to teraz zbyt atrakcyjny teren dla miasta. Nie ma w tym nic dziwnego chyba ze miasto woli dzierżawić teren np deweloperowi za kilkunastokrotnie wyższa stawkę. Szkoda ze np właściciele okazu nie dostali od miasta propozycji przeniesienia.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezwładność decyzyjna urzędasów jest przerażająca

!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety, to jest niedogodne miejsce dla kogoś bez samochodu.

Okaz był położony fantastycznie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

TO JEST SKANDAL. To był JEDYNY taki sklep w CAŁYM WOJEWÓDZTWIE POMORSKIM

można było kupić i coś do ogrodu i rośliny do domu i kwiaty na różne okazje i doniczki, a nawet był dział zoologiczny (sam kupiłem tam akwarium z szafką). Przez kilkanaście lat regularnie nabywalem tam rośliny i często podjeżdżałem po prostu zobaczyć, co nowego i ciekawego mają w dostawie.
Teraz nie ma już Okazu i nie ma gdzie kupować tego wszystkiego w jednym miejscu. Ten, kto podjął decyzję o likwidacji powinien się bardzo wstydzić.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja z tego powodu dziś wziąłem dzień na żądanie. Jestem zdruzgotany tą wiadomością, musiałem łyknąć coś na uspokojenie. Jak żyć w takiej sytuacji?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda - pozdrowienia dla p Wiesławy

Zawsze pomocna. Rośliny kupione w Okazie do dzisiaj dorodnie rosną. Ciekawe, że te marketowe jakoś nie bardzo.
Kózki to był dobry szał dla naszych pociech, wciągały wszystko.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

szkoda sklepu

Ale nie ma takiego biznesu, którego urzędnik by nie pogrzebał...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

No i jakiś tam włodarz dokupi kolejne metry do Swojej kolekcji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jacy jesteśmy ?

Jak to co tam będzie ?
Znamy tę obecna paczkę włodarzy ! Tylko pod biznes ! Zero funkcji publicznych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2