Zorba

Temat dostępny też na forum: Zorba
Opinie do spektaklu: Zorba.
Nikos Kazantzakis
Grek Zorba

Słońce, morze, podróże, piękne kobiety i mężczyzna, którego nie złamie nic ani nikt. Taniec, muzyka, śpiew - to wszystko na plaży w Orłowie - Zorba na podstawie kultowej powieści Nikosa Kazantzakisa zekranizowanej i obsypanej Oskarami w 1965 roku. Tytułowy bohater mimo podeszłego wieku, wielu cierpień i dramatycznych przeżyć zachowuje optymizm i pogodę ducha. ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmarzłam strasznie,

ale było fajnie, Piękna muzyka, piękna sceneria, tylko w tych greckich klimatach ciepła zabrakło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BRAWO

Brak słów na określenie tego co wydarzyło się na otwarciu Miesiąca Greckiego na Scenie Letniej w Gdyni Orłowie coś niesamowitego. spektakl piękny bardzo grecki oddaje w pwłni klimat grecki, biesiada grecka fantastyczna bawiliśmy się wspaniale. Gratulujemy Teatrowi Miejskiemu.

Prawdziwa Grecja

Yassu Yassu Yassu

Gratulacje dla Teatru Miejskiego za tak wspaniały spektakl. To był trudny wyczyn zorganizować taki musical przez Teatr Dramatyczny, a jednak wyszło idealnie. Można tylko pozazdrościć gry aktorów, ciekawej choreografii, rewelacyjnej muzyki, scenografii i przepięknych kostiumów. Swój talent wokalny ślicznie zaprezentowała Beata Buczek-Żarnecka - jestem pod wrażeniem. Jeszcze raz brawa dla Teatru, Reżysera oraz Aktorów (a w szczególności Dariusza Siastacza, Rafała Kowala, Doroty Lulki i Marty Kawały) !

a teraz opinia ;)

wszystko było super, spektakl świetny no i ta sceneria ;) ale w tańcu za mało było ognia. Zorba trochę ociężały i musze powiedzieć że taniec naprawdę nie poruszył mnie tak jak bym sie spodziewała. A myślę sobie, że grał jedną z głównych ról...

Witam serdecznie!!!
Wczoraj przy tropikalnej pogodzie i poszumie Bałtyku, przeżyłam wspaniałe, barwne, trochę smutne i trochę radosne widowisko. Podziaiam artystów, którzy śpiewając tańczą na plaży. Dziekuję Wam kochani za ten czas spędzony z Wami przy pięknej muzyce wkomponowanej w odglos fal bijących o brzeg.
Do zobzczenia za rok.......

Zorba

Boże,jak ja zazdroszcze tym,ktorzy biora udział w tym cudnym spektaklu!!!Byłam 3 razy i pójde kolejne trzy,trudno stary niech bankrutuje,hehe,ale na superdobry cel-kulture.Gratuluje młodym,starszym i najstarszym - dajecie nam radość tym spektaklem i za to pieknie dziekuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zorba

Boże,jak ja zazdroszcze tym,ktorzy biora udział w tym cudnym spektaklu!!!Byłam 3 razy i pójde kolejne trzy,trudno stary niech bankrutuje,hehe,ale na superdobry cel-kulture.Gratuluje młodym,starszym i najstarszym - dajecie nam radość tym spektaklem i za to pieknie dziekuje.

Czechow wracaj!!!!

Zorba pieknie wystawiony ale gdybyscie widzieli "Mewe" Czechowa (tez na tych deskach) to juz nic nie byloby dla Was takie samo:-)
To byl NIESAMOWITY spektakl w wybitnej aranzacji- bylem na paru adaptacjach Mewy w Polsce i zadna nie zrobila na mnie takiego wrazenia, zadna tak nie dotknela procz tej w teatrze w Orlowie!
Dlaczego w tym roku jej nie graja?????????
Czechow wróć!!!!...... i zatancz z Zorba:-)

Świetnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAk ciężko jest dostać bilety - teraz tylko są na 10 sierpnia!!!
CIekawe kiedy uda i się dostać na spektakl a tak chce iść i zobaczyć... może się dostanę wcześniej - mam nadzieję

Reeeweeelaaacjaaa!!!!!!!

Gratulacje dla całego zespołu!!!!!Wspaniałe i niezapomniane wrażenia! Polecam gorąco wszystkim!

ona

jak chodzi o zdobycie biletow to mnie udalo sie przed spektaklem - kilka osob nie odebralo rezerwacji :)

Bajeczny spektakl

Bardzo mi się podobał i serdecznie polecam.
Gra aktorska bardzo dobra, miuzikal z piekna muzyka i świetnymi tekastami piosenek.
Jestem zachwycona ich przekazem, wzbudzającym wiele emocji.
Kiedy duet śpiewa o miłości czuć miłość w powietrzu.
Kiedy spiewa Bubulina z Żolnierzami, humor tryska, a uśmiech sam ciśnie się na twarz.
To trzeba zobaczyć.
Serdecznie wszystkim polecam i radze wcześniej zarezerwować bilety.
nawet tydzień wcześniej i na spektakl przyjśc wcześniej żeby miec dobre miejsca :)

Gratulacje ! Gratulacje !

Gratulacje dla całego zespołu ! Rewelacja ! Polecam . Byłam z rodziną na spektaklu w lipcu. Świetnie sie bawiliśmy.

Godzinę przed spektaklem są bilety z odwołanych rezerwacji.

smieszne butki Turka....

Marta slicznie,Dorotka jak zwykle wprowadzila smiech na scenie spektakl fascynujacy..ale i tak najbardziej podobal mi sie Turek.. chyba Lukasz prawda??

fantastyczny - warto zobaczyć!

wymieniłam bym tylko Panie sprzdające bilety - niezbyt sympatyczne i sprzedające jak też rezerwujące dodatkowe miejsca "znajomym".

Ile kosztują bilety?? może ktoś wie? dzięki z góry za info.

ceny

ceny są raczej wyższe niż niższe ale warto - normalny 40, ulgowy 35:
tylko się pospiesz bo biletów prawie nie ma:)

NAPRAWDĘ WARTO

Polecam wszystkim to piękne,porywające i przede wszystkim bardzo klimatyczne przedstawienie.Sceneria plażowa to coś trafionego w dziesiątkę,muzyka cudna,stroje przepiękne ,mozna się na chwilę zapomnieć i przenieść do Grecji.Radzę tylko ubrać się ciepło bo w nazej strefie klimatycznej wieczory bywają chłodne:)

Cudnie

Było cudnie...
Gratulacje dla całego zespołu !

Warto Iść!!!!!

Naprawde mi sie podobało Świetna Muza i Tańce!!!!! No i Aktorzy oczywiście też :P Polecam wszystkim!!!!

www.musical.z.pl

Lepiej późno niż wcale - na

www.musical.z.pl

można już przeczytać recenzję Zorby. Zainteresowanych serdecznie zapraszam!!!

super

Widzałam to w zeszłym roku i z chęcą poszłabym jeszcze raz.Ten spektakl jest jednym z najlepszych jakie widzałam i jeszcze w jakim wspaniałmy miejscu.

rewelacja

spektakl rewelacyjny!!!! SUper!!! Nagroda dla tego kto wymyślił spektakl na plaży!! po prostu super!!! ZORBA, ZORBA, ZORBA ZORBA!!!
Brawa dla aktora grającego Zorbę!!!
Kto jeszcze nie był niech żałuje!!! i szybko idzie oglądać!!!

Zorba

nic dodać nic ująć tylko bić wielkie brawa i to na stojąco! Tak "czapki z głów Panowie" tylko nie zdejmujcie tej sztuku z afisza,trzeba ją grać jeszcze przez wiele sezonów,bo to najlepsza sztuka jaka była do tej pory wystawiona na scenie letniej.Gratulacje i serdeczne podziekowania za cudownie spędzane wieczory w Gdyni na kawałku greckiej plaży :)

chcemy Zorbę!!!

postulujemy: grajcie Zorbę jak najczęściej,lato bez tego spektaklu jest szare i smutne.Tyle radości daliście nam swoją grą,śpiewem i tańcem - DZIĘKUJEMY Z CAŁEGO SERCA i PROSIMY O JESZCZE!!!!

Zorba

Nie bylem ale juz wiem ze bedzie super Jacek

lekko i przyjemnie...

idę jeszcze raz, chyba trzeci, warto!

Dajcie więcej Zorby ! Chcemy dużo dobrej rozrywki. A po dobrym spektaklu brawa na stojąco !

Zorba...

Jestem pod wrażeniem spektaklu, w przepięknej scenerii. Jestem z Gdańska i jako jeden z podstawowych punktów programu zabieram moich Gości do Teatru na plaży. Polecam.

bilety

czy ktoś może wie czy na weekendowe spektakle są jeszcze bilety?

Teatr na plaży w Gdyni

...czasem godzinę przed spektaklem można dostać jeszcze bilety ...

Grecja na plaży w Orłowie

Grecja, Grecja wieczorem na plaży w Orłowie !!
Chciałoby się zatańczyć ten taniec Zorby. Zawsze kojarzy się on z wakacjami......
Cieszę się ze wznowienia tego spektaklu.
Radzę tylko zabrać ze sobą kocyk, bo ławeczki nie są za bardzo miękkie :)

super

Niesamowite przeżycie.Gra aktorów na njawyższym poziomie.Wszystkim, którzy tam się wybierają(obojętnie na jaką sztukę) radzę ciepło się ubrać i zabrać coś pod tyłek-my tego nie zrobiliśmy i trochę cierpieliśmy.Ale i tak było wspaniale.

błyskawiczna podróż do grecji!

rewelacja! i nic,że wymarzłam bo warto było, doskonała jak zawsze w każdej roli Dorota Lulka jako Bubulinka no cudo wprost! żal mi tylko,że nie było Grzegorza Wolfa bez niego jednak czegos brak, polecam wszystkim kochającym podróże i Grecje!

nie było Grzegorza Wolfa ? A kto grał rolę Mimikosa ?

W tym roku w spektaklu ZORBA rolę Mimikosa grają zamiennie Grzegorz Wolf i Paweł Klowan,akurat trafiłam na spektakl w którym grał Paweł Klowan który był świetny,ale zabrakło mi jednak Grzegorza Wolfa.

Grzegorza Wolfa nie da się zastąpić !!!

Też tak uważam,to mój ulubiony a wręcz posune się do słowa ukochany aktor i nie można go zastapić nikim:)wybieram sie jeszcze na zorbę i mam nadzieje,że trafię na niego.

Mam tylko nadzieję,że sie wszyscy nie rozchorują w tej zimnicy jaką mamy za oknami, szczególnie on biegając boso po plaży:( bilety na Casanovę już zarezerwowane w tym spektaklu na pewno będzie Grzegorz Wolf:)Poza tym z niecierpliwością czekam na Piaf,przez 2 godziny po prostu mnie nie ma i jeszcze coś,ale tu nie wolno pisać takich rzeczy:))) pozdrawiam

wolno, wolno !
Piaf też uwielbiam, ale ostatnio rzadko bywam w Gdyni i w zeszłym sezonie widziałam tylko raz.
Na szcęście udało mi się w tym roku zobaczyć Zorbę na inauguracji Sceny Letniej.
Ten spektakl też kocham!

Na temat Piaf mam swoje hasło,ale naprawde nie moge tutaj napisac bo mnie skasują:))) Jestem maniaczka Edith,w tym roku byłam 4 razy.Obawiam sie rozwiązania sprawy z nowym dyrektorem,mam nadzieję,że jak nastaną nowe rządy to Piaf nie zniknie razem z moim Grzesiem Wolfem:)Nie moge się doczekać już Casanovy mniam mniam

mia!
coś mi się zdaję, że mamy ze sobą coś wspólnego...

:)

No właśnie widzę:)))chyba dużo wspólnego,teatr podobno łączy ludzi i w dodatku jeszcze uwielbienie do Grzesia Wolfa,ach..moja przyjaciółka się smieje,że powinnam wziąć spiwór i spać w teatrze bo jestem głęboko uzależniona i żyje od spektaklu do spektaklu:)) poza tym Panie i Panowie :Piaf.....

to faktycznie mamy wiele wspólnego, ja też z wielką chęcia zamieszkałabym w teatrze, najchętniej w teatrze miejskim w Gdyni !!

Teatr miejski jest zdecydowanie najlepszy,a jest taki dzięki całej grupie wybitnych aktorów.Być może przypadkiem kiedyś będziemy na tym samym spektaklu:)

moze pogadamy gdzies na priv ?

No pewnie tylko nie mam pomysłu,nie bardzo chciałabym tu podawac gg

Zorba - zdjęcia

http://okrzych.i8p.eu/gallery/v/Reporterskie/Zorba/ zdjęcia ze spektaklu 10.o7.2008

mia! napisz do mnie na ten nr gg 7435060.
Uzyj jakiegos tajemnego hasla, zebym od razu wiedziała, że to Ty!

pogoda...

Chętnie wybrałabym się na ZORBĘ, ale pogoda ostatnio nie dopisuje...Czy jest tam jakieś zadaszenie?

:)

niestety nie ma,ale weź kocyk,herbate w termokubek i parasol bo naprawde warto będziesz oczarowana spektaklem:)))

pierwszy raz byłem na scenie w orłowie to powiem jedno z najpiekniejszych przezyć podczas ogladania spektaklu zachod slonca wschod ksiezyca odgłos morza i do tego wspaniała sztuka jak ktoś ma chwilkę czasu to napewno warto zabrać dziewczynę żonę na spektakl :):):) tylko nie zapomnąc o kocyku lub czymś ciepłym zimko sie robi to sprzyja przytuleniom ;;p;;p;p;p

dziękuję radiu Plus za wygranie zaproszenia :):):)

bilety

gdzie moge zarezerwowac bilety?
podajcie nr tel prosze

Kasa Sceny Letniej na plaży w Orłowie:
0 507 714 599

Zorba

SUPRR SUPER SUPER !!!

Gorąco polecam!

Byłam, widziałam i jestem zachwycona!!! Nic dodać nic ująć!! Trzeba pójść i zobaczyć- KONIECZNIE! Rewelacyjna muzyka, gra aktorska na najwyższym poziomie, dopełnieniem scenografii jest szumiące morze, zmieniające się niebo- zachód słońca, piasek pod stopami!!! Cudowny eteryczny spektakl!!!

Polecam

Naprawde warto wybrac sie na Scene Letnia.
Niezaleznie od pogody. Koniecznie.

Co do biletow, przed seansem cos tam zazwyczaj da sie wyskrobac. w piatek sprzedali chyba wszystkie miejsca, w sobote z kolei bylo sporo wolnych. nawet w ostatniej chwili przed spektaklem mozna bylo kupic bilet.

ps. bardzo smakowity chlebek :)

Zorba

Spektakl jest super.
Wspaniała gra aktorów,życiowy temat,
moralne rozwiązania sytuacji,prawdziwe życie ioraz piękne śpiew,taniec i muzyka.To wszstko w prawdziwie morskiej scenerii.Każdy może przezyć spektakl.
Dziekujemy w imieniu osób niepełnosprawnych z Lęborka.

:(

nie wczytuje tej strony szkoda :(((

czy dla dzieci ??

czy na ten spektakl mogę zabrać dzieci w wieku 6 i 10l. Myslałam że spokojnie, a tu koleżanka mi że absolutnie, spektakl nie nadający sie dla maluchów. Proszę o opinie.

Dla dorosłych i dzieci

uważam że jak najbardziej można zabrać dzieci na spektakl, jedyne niebezbieczeństwo, że mogą się nie zainteresować.

zorba

wlasnie wrocilam ze spektaklu. CUDOWNY :) ! ! ! naprawde polecam. i spokojnie mozna na niego zabrac dzieci.

cudowny... szczerze polecam...

Zorba

Spektakl "Zorba" byl cudowny,aktorzy rewelacyjni,sceneria i muzyka oddawała klimat Grecji -bylam pierwszy raz na scenie letniej i polecam wszytskim-niesamowite wrazenia!!!!!!!

gdzie mozna kupic bilety?

gdzie kupie bilety ? czy miejsca sa numerowane?

miejsca

nienumerowane, bileciki w kasie, przy molo

Mnie nie zachwycił

Trudno mi zrozumieć zachwyty "cudowny", ponieważ ten spektakl cudowny nie jest. Jak na musical to słabo. Chwilami o wiele ciekawsze było obserwowanie z rusztowania tego, co robią aktorzy przed swoimi namiotami, niż to, co robią na scenie. Tanecznie, niestety, bardzo słabo, niektórzy z młodych aktorów wyraźnie nie opanowali choreografii, inni nie potrafili utrzymać równowagi na jednej nodze. Dobra rola Losu, jedyna tak naprawdę pozostająca w pamięci. To, co porwało Państwa wcześniej wypowiadających się, to po prostu typowa dla musicali siła scen zbiorowych. Sceny nie zbiorowe miały dłużyzny i chwilami nużyły. Jeśli chodzi o dzieci na widowni, to, niestety, nudziły się na potęgę.

wie tyle co zje

Przegięcie

Nie podoba mi się ilość ludzi na trybunkach. Trochę przesadzona w stosunku do ilości miejsc. Ja rozumiem, że każda osoba to 40 zł i jak się sprzeda 100 biletów więcej to przychód wzrasta o 4000 zł.Ale żeby siedzieć na schodach? Nie tędy droga. Smutne to, bo za 40 zł należy się odrobina wygody.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak może pisać tylko ktoś kto myśli o wygodzie ciała a nie o przeżyciach duchowych,swoje pierwsze przedstawienie oglądałam siedząc na drewnianych krzesełkach w domu kultury- to było coś pięknego Ania z zielonego wzgórza - to Gdyński teatr przyjechał do małego Pucka,to było wieki temu ,a ja pokochałam teatr......pierwszy raz Skrzypka na dachu - oglądałam siedząc na schodach i nigdy tego nie zapomnę,to znowu bylo wielkie coś,,dziś wróciłam właśnie z Grace - i znów nie siedziałam na fotelach,tylko na dostawionych krzesełkach - jestem zachwycona przedstawieniem i grą młodych i nietylko... aktorówNie ważne jak sie siedzi,ale co się ogląda i jak czuje

Bylem dzisiaj i mam dokładnie takie samo zdanie: spektakl raczej ze średniej półki, niczym specjalnym się nie wyróżnia spośród setek innych.

Ponadto organizacyjna klapa polegająca na sprzedaży większej liczby biletów, niż jest dostępnych miejsc.

bilety

czyli trzeba byc duzo szybciej zeby kupic bilet i zajac jakies rozsadne miejsce nie na schodach?

Zdecydowanie tak

Na jakieś 20 minut przed spektaklem zaczynają wpuszczać(przynajmniej na Zorbę w sobotę tak było), a kolejka wchodzących sięga daleko za molo.

nawet ciekawy

Spektakl był nawet ciekawy, ale aż "cudownym" bym go nie nazwała. Trochę mnie rozczarował po tych wszystkich pochwałach. Dużo większe wrażenie zrobiło na mnie "Fame".

Spektakl udany,

dopisała publiczność i pogoda, ale organizacyjnie- klapa. Beznadziejna informacja o usytuowaniu sceny. Bardzo niewygodne siedzenia, 'bywalcy' wiedzieli, że należy zabrać koc na twarda ławkę.
Pomimo niedogodności- polecam!!!

błagam,

wymieńcie dźwiękowców. Masakra! Wstyd i szkoda pracy całego zespołu. (Brawa i podziękowania dla aktorów).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja

a jakie ma Pani zastrzeżenia co do dźwięku konkretnie , bo jakoś nic oprócz nienawiści nie widzę ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

aktorów nie słychc,jakies traski w głośnikach długo mozna tak pisać....

taka prawda

zastrzeżenia:

1.zaniki dźwięku (aktor pojawia się na planie, wypowiada kwestię - jest słyszalna, ale następna już nie), 2.fatalna barwa (przed spektaklem sprawdzane są mikrofony, co z tego potem zostaje?), 3.sprzężenia, 4.słychać aktorów po zejściu z planu, 5. piątek, 16 lipca - całkowity brak kontroli nad sprzętem. Przedstawienie, to nie czas na eksperymenty. Trzeba wyeliminować błędy. Dość nie-na-miejscu wymówek.

hmm...

z powyższej wypowiedzi wynika, że jej autorem prawdopodobnie jest osoba biorąca udział w przedstawieniu.
Czy trgo typu problemy nie powinny być rozwiązywane wewnątrz Teatru ? Jaki sens ma wywlekanie tego na zewnętrzne fora ?
Jako widza nie interesują mnie wzajemne relacje aktor-akustyk itp. Od rozwiązywania pewnych problemów są przecież próby techniczne, na których powinno być dość czasu na ogarnięcie wyżej wymienionych kwestii
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

widocznie

próby rozstrzygnięcia w/w problemów na wewnętrznych forach nie przynosiły rezultatów. Ważne, żeby działało
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

do zdegustowanej

Pierwszy raz obslugę akustyczną prowadzi firma z zewnątrz. Jakies układziki. Miało być super i przyjemnie a tu klapa!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja

Zapraszam za mikser Panie " doinformowany " i może wtedy, pogadamy i wyrazisz opinię ???

super i przyjemnie

to jest na wakacjach a w pracy to się pracuje
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

akustycy

czad
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wiedźmin (45 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wiedźmin . Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl...

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Cudowna terapia (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Cudowna terapia . Cudowna terapia "Komedia małżeńska, którą powinni...