Zwariowany komisariat

Temat dostępny też na forum: Zwariowany komisariat
Opinie do spektaklu: Zwariowany komisariat.
Teatr Palladium w Warszawie
Zwariowany komisariat

Pełna humoru i absurdu komedia z piosenkami, w dobrej obsadzie, ukazująca wydarzenia kilku dni pracy policjantów w przygranicznym miasteczku. Bohaterów sztuki charakteryzuje alogika myślenia, która powoduje całkowity nonsens w komunikacji pomiędzy nimi. W formie jest to bardziej spektakl kabaretowy niż klasyczna komedia.

Komendant Obracaj ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nigdy na to nie idź

Straszna 'chała' odgrzewane dowcipy z lat 60-tych , obsada wymiennie znaczy ci których nigdzie nikt już nie chce. Coś strasznego - ja to przeżyłam za 90 polskich złotych
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

a koleżanka to ma płacone?

chciałem zapoznać sie z opiniami bo chciałem sie wybrać na ten kabaret, a we wszystkich możliwych portalach pani bial687 i wszędzie o "hale" i że tyle kasy. Ale widze że pani jeździ za tym spektaklem bo ostatni to była pani w białymstoku za 180 za pare a teraz na wybrzeżu już za 90 i sama :) hehehihe sie jednak spodobało,albo:" bo jak sie naoglądam to wtedy tak nienawidzę.. :)))"

Odradzam

Tandeta jakich mało, wszystkim odradzam, strata nerwów, czasu i pieniędzy, żenujące i tandetne dowcipy (typu mandat za niemanie ...), cała dekoracja w postaci biurka, krzesła i wieszaka. Dałem sie namówić i bardzo tego żałuję. Apeluję do innych - nie dajcie się na to nabrać
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

dziwne posty

Byłem widziałem. Może nie jakieś extra ale opinie dziwne. Nastawiałem sie na taki humor i to otrzymałem. Bisy na koniec mówią same za siebie. A poprzednicy w opiniach nawet po oskarowym filmie by pewnie narzekali..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

straszna szmira

denny humor, bazujący na wulgaryzmach i mało śmiesznych tekstach, które były strasznie stare...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

BARDZO FAJNY SPEKTAKL!!!

A MNIE SIĘ BARDZO PODOBAŁO,SUPER GRA AKTORSKA SZCZEGÓLNIE PAN JACEK FEDOROWICZ A PAN PIOTR PRĘGOWSKI MISTRZOSTWO ŚWIATA!!! POZA TYM CAŁA PRAWDA O POLICJI. NO I ZAWSZE SIĘ KTOŚ ZNAJDZIE KOMU SIĘ NIE PODOBAŁO. POLECAM FAJNY SPEKTAKL.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na tzw. odmóżdżenie

Spektakl odprężający, śmieszny. Jednak bilety powinny kosztować max 50 zł. Tyle samo pieniędzy płaci się za wspaniały spektakl w Romie, który zostaje w pamięci na dłuuugo. A taką komedyjkę jak "Zwariowany komisariat" szybko wyrzuca się z pamięci. Podsumowując, szału nie robi z te pieniądze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

3 powody dla których warto ominąć ten spektakl

Jesze nigdy nie bylismy na tak beznadziejnym spektaklu (tym razem w siedzibie "t"eatru w Warszawie). Po pierwsze, jako widz czułem się obrażony żenującym poziomem dowcipu. Nigdy wczesniej nie czulem sie tak bardzo "nie na miejscu w teatrze". Po drugie cena biletów, za 85 zł od osoby mozna wymagac czegos zdecydowanie więcej. Po trzecie, to juz powód osobisty, specjalnie na ten spektakl zaprosiliśmy naszą kuzynkę spoza Warszawy. Nie było się czym pochwalić..

Nie wiem, czemu na koniec przedstawienia - reżyser, scenograf i spółka z dumą "prężyli się" przed widownią. Naprawdę nie było ku temu powodu...

Podsumowując, zdecydowanie odradzam tę płytką, nieinteligentną, szmirowatą i - momentami wręcz wulgarną - komedię!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Fajne

Nam się tam z dziewczyną podobało. Śmieszne, odprężające, nie wiem skąd te teksty o wulgarności
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

coś okropnego

jeszcze nigdy nie byłam na tak tandetnym , bezwartościowym spektaklu.Takie w stylu amerykańskiego sitcomu,tylko mało śmiechu było bo prawie nikt się nie śmiał.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

dobre

dla tych co sie nie podobało... a zawsze sie tacy znajdą...chyba nie zrozumieliscie o co chodziło w tym spektaklu kabaretowym!!
Nawet największe i najsłynniejsze produkcje mają swoich zwolenników i przeciwników... na szczęście!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bardzo fajna komedia, spodziewałam sie dobrej zabawy i ją otrzymałam. Lekka, miła i przyjemna. Po reakcji publiczności, napewno się podobało. Ludzie śmiali się do łez .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

warto było!

Byłam wczoraj na spektaklu,widzowie bawili sie wspaniale, ja tez. prześmieszny absurd, aktorzy super.Warto zobaczyć!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fajne

Czytam tak te komentarze i mam wrażenie, że byłem na innym spektaklu:) Absurdalne, lekkie - tak jak w opisie z ulotek; w 100% spełniło nasze oczekiwania. Aktorzy może jeszcze trochę nie zgrani, ale też się zdarzały prawdziwe "perełki" w sytuacjach, które opowiadamy w domu do dziś:D

nie rozumiem jak "absurdalne, lekkie" mogą być teksty o "ssakach leśnych"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwariowany komisariat

. W moim mieście pojawiły się obiecujące plakaty i zapowiedź kulturalnego wydarzenia.
Ostatnim hitem polskiego teatru jest (tak mówią, piszą) Zwariowany komisariat w reżyserii Michała Lesienia. Obsada gwiazdorska na plakacie widzimy Andrzeja Grabowskiego, Tadeusza Rossa, Tomasza Stockingera i wielu innych znanych aktorów. W opiniach czytam: Wartka akcja, przezabawne dialogi i absurdalne sytuacje nie pozwolą widzom na sekundę nudy No to zobaczmy. Sala pełna. Przedział wiekowy ogromny. Każdy chce zobaczyć rodzime sławy i do tego świetnie się bawić. Wiem, że to komedia, taka z zacięciem kabaretowym i odcieniem absurdu. W porządku. Rozczarowanie zaczyna się od początku ani Grabowskiego, ani Stockingera. Jest za to Jacek Fedorowicz i to pociesza. Nie na długo jednak. Wcale nie jest śmiesznie, raczej żenująco. Treść prostacka, oparta na najprostszych instynktach, dowcip tani. Zbyt tani jak na taką obsadę i reżysera. Aktorka grająca żonę komendanta Obracaja rolę miała ambitną prezentacja kobiecych atrybutów (ładnie rzecz nazywając). Publiczność trochę się śmiała, podejrzewam, że z grzeczności. Apogeum 1. części spektaklu był dowcip z żółtym ptakiem. Dowcip na poziomie nawet nie gimnazjalnym. Widzowie odnieśli wrażenie, że autor i reżyser spektaklu potraktowali widza jak żula spod budki z piwem. To znaczy jest zbyt głupi, żeby zrozumieć bardziej wyrafinowany żart. Trzeba zatem do ludzi wyjść z d*pą i cycem. Tak na marginesie współczuję aktorce. Po antrakcie część widzów wyszła. Pani z szatni spoglądała ze zdziwieniem, usiłując tłumaczyć, że to jeszcze nie koniec. To akurat wiedziałam. Można mnie posądzić o kompleksy, ale tu nie o to chodzi czy chałtura musi mieć aż tak niski poziom?
A na czym polegał ów dowcip? Oto jeden z bohaterów poprosił Złotą Rybkę o spełnienie trzech życzeń. Chciał być iluzjonista, pracować w cyrku i mieć dużegoptaka. Rybka spełniła życzenia. Został iluzjonistą, dostał pracę w cyrku, a ptak? Dostał dużego, jarmarcznego, plastikowego ptaka na kółkach Bardzo śmieszny i wysublimowany dowcip, prawda?
Ja też miałam życzenie do złotej rybki Złota Rybko, niech ktoś to zakończy, bo w końcu jakiś widz nie wytrzyma i kogoś skrzywdzi! I to by było na tyle.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

czas

czy może mi ktoś powiedzieć ile ten spektakl trwa?

2 godz z przewą

straszne

Nigdy jeszcze nie byłem na tak słabym spektaklu. Czuję się nabity w butelkę, cena 85 zł za bilet to duuuuża przesada. Po przerwie znaczna część publiczności już nie wróciła na salę i to jest najlepsza recenzja. Przykre jest również to, że w sumie w obsadzie są aktorzy, których lubię ... Fedorowicz, Ross, Pręgowski. Jak żarty są na poziomie wiejskiego festynu to nic nie pomoże.

ale hała

Żałuję, że poświęciłem czas i pieniądze ( niemałe) na tak żałosny spektakl. Oszukani powinni się zorganizować i żądać zwrotu pieniędzy. Nie polecam nikomu, na drugi raz, będę się mocno zastanawiał, czy dać się zrobić w "konia" przez szumne zapowiedzi i reklamę.

NIGDY WIĘCEJ!!!

Jak komedia to i dramat . Tu jednak tylko dramat ale nie ze względu na gatunek a na tragicznie niski poziom tego kabareto-spektaklu. Wytrzymałem 40 minut tej chałtury i wyszedłem. Stracony czas i pieniądze. NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ...

słabo

Słabe to było,szkoda czasu i pieniędzy.Dowcip prymitywny.

Nigdy nie idź na ten spektakl !

Podobnej chały dawno nie widziałam.Jako widz, czułam się obrażona. Twórcy tej "komedii" potraktowali widzów jak bandę idiotów i dawców kapitału.Jak można żądać za bilet 85zł i więcej za taką tandetę.To wyłudzone pieniądze i powinno się wystąpić z pozwem zbiorowym o ich zwrot.
POWINNIŚCIE SIĘ WSTYDZIĆ POKAZYWAĆ LUDZIOM CO PODOBNEGO
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

dno, żenada i wstyd

dno, żenada i wstyd!!! zmarnowane pieniądze!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie przesadzajmy

byłam , widziałam i dobrze sie bawiłam. Komedia jak to komedia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

beznadzieja

Ani do płaczu ,ani do śmiechu.Dwie stówy wyrzucone w błoto.Szkoda pieniędzy i czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

szmira

szmira jakich mało. strata czasu i pieniędzy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie do wiary!!!!!!!!!!!

nie wierzę ,że pan Grabowski gra w takiej szmirze a jeśli tak to chyba nieswiadomie....co jest grane!!!!!! co za imbecyl wciska ludziom takie g....organizatorzy do kopania rowów a nie do kultury.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

obsada jest wymienna, może kiedyś grał? ... obecnie raczej geriatryczna, cud że wszyscy (aktorzy) dotrwali do końca, nie można tego powiedzieć o publiczności - sporo osób wszło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

prawda

żenujące ,odgrzewane dowcipy,których treść większość osób znała.czy właśnie takich spektakli potrzebuje polska publiczność?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

straszne dno

trzeba było zerwać przedstawienie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

opinia

tragedia, obciach, tak słabe, aż żenujące. Aktorzy w porządku, ale scenariusz i reżyser chyba pomylili zawody. Wyszliśmy po I części.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Eee

Fajne nawet. Klimat Kiepskich i Zwariowanego Posterunku; widzę że nie wszyscy lubią tego typu żart, ale nam się podobało
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

żenada

jeszcze nigdy nie wyszłam ze spektaklu podczas przerwy-oczywiście do domu.
Takiego wulgarnego gniota słwno- sytuacyjnego nie zdarzyło mi się oglądać.
Aktorzy chyba już całkiem stracili honor ,żeby grać w takim gniocie. Widownia zapewne znudzona-Brak reakcji śmiechem i oklaskami.
Żal , że wołają za takie byle co aż tyle KASY !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

... prymitywne i żenujące

Miałem okazję być na szumnie reklamowanym " spektaklu" 4 listopada w Sanoku, tak prymitywnego dowcipu dawno nie miałem okazji oglądać bądź co bądź w wykonaniu popularnych i chyba kiedyś lubianych aktorów, (to co NAM zaserwowali na scenie SDK to widowisko na poziomie dawnej jarmarcznej trupy objazdowej) ."Gratuluję " p. Lesieniowi reżyserki tej szmiry. No cóż mamy teraz takie czasy, że aktor zapomina jak to drzewiej bywało, o swoim przesłaniu a myśli tylko jakby się jeszcze więcej " nachapać szmalu", zarobić... tylko szkoda ,że kosztem nabitego w butelkę widza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

lekko latwo i przyjemnie!

Naprawdę wesoła i zabawna komedia. Byłem, widziałem-ogólnie zabawnie, momentami niektórzy śmiali się do łez. Widziałem na własne oczy. Prawda, nie było w tej sztuce zbyt wiele żartów z drugim dnem ale w ogóle tego nie oczekiwałem. Poszedłem się odprężyć po "Drogówce". W policji pracują rożni ludzie a ich poziom inteligencji bywa tez bardzo zróżnicowany. W tej komedii aktorzy pokazali tą głupotę i absurd, z którego możemy się po prostu pośmiać. Jednak z tych opinii, które tu przeczytałem (na szczęście!) po obejrzeniu "Zwariowanego Komisariatu" nasuwa się smutny wniosek - nasze społeczeństwo najlepiej potrafi narzekać. Spotykam się z tym na co dzień-od telewizji po kolejkę w spożywczym. Jak się komuś coś podoba to zachowuje to dla siebie. Ale jeśli nie.. o, to od razu trzeba gdzieś o tym napisać, poplotkować, skrytykować. A to Polska właśnie...
Dlatego polecam tą komedię wszystkim, którzy potrafią choć trochę "dać na luz".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

usmiałem się do łez

ja byłem z żoną na spektaklu, która swoją drogą pracuje w szeregach policyjnych... Ani ja ani ona nie bawiliśmy się już dawno tak dobrze. Napisali, że kabaret i kabaret był, śmiech był, łzy ze śmiechu też. Obsada swietna, jakiej w naszym małym miasteczku nie byłoby nigdy gdyby nie takie przedsięwzięcia. poszedłem się wyluzować i efekt zamierzony był. Nam się podobało i z pełną odpowiedzialnością polecamy wszystkim, którzy mają możliwość zobaczyć spektakl i chcą się dobrze bawić.

Zastanawiające

Nie zastanawia Was fakt,że te krytyczne opinie są jakby przez tę samą osobę pisane,w tym samym tonie i stylu,ja na spektaklu byłem,nie jest to sztuka Shaspeira tylko lekka komedia aby się pośmiać i odstresować i taka była jaka miała właśnie być:-)

Nie polecam.

Żenujące widowisko. Scenografia bardzo uboga. Dowcipy trącające myszką. Podczas spektaklu po prostu się zmęczyłem. Szkoda pieniążków i czasu.

Inne tematy z forum

Polak Polakowi wilkiem (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Polak Polakowi wilkiem . POLAK POLAKOWI WILKIEM "Polak Polakowi wilkiem"...

Wiedźmin (46 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Wiedźmin . Wiedźmin na podstawie prozy Andrzeja Sapkowskiego Spektakl...

Zemsta nietoperza (27 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza . "Zemsta nietoperza" Fundacja KULTURA.TERAZ! planuje...