Zwiedzanie tunelu

Dzień zwiedzania tunelu w sobotę m. In. Z przejazdem rowerzystów będzie z obu stron, czy tylko od strony Marynarki Polskiej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Zwiedzanie tunelu

przejazd będzie najpierw w jedną, a potem w drugą stronę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A można z Marynarki Polskiej się cofnąć spowrotem do Węzła "Ku Ujściu" (nie każdy chce wracać przez centrum)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie, w tunelu obowiązuje zakaz jazdy rowerem ]:->
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłem, jechałem. W dół spokojnie jedzie się 45 km/h na góralu po czym zjazd niepostrzeżenie zmienia się w podjazd. Ze względu na brak zewnętrznych punktów odniesienia jak i fakt, że nie dotyka się stopami ziemi to wcale nie jest takie oczywiste że akurat zaczyna sie podjazd. Wytrenowana osoba na kolarce śmignie tam w półtorej minuty od ronda do ronda. Służbom życzę powodzenia w pościgu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja tam śmignę z moim greysterem. Chyba nie ma zakazu dla pojazdów zaprzęgowych? :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oni przewidzieli wiele nieprzewidzianych zachowań, jak nie u wylotu to po rysopisie na mieście cię ściągnie ktoś ze służb od porządku (od czego monitoring?).
Od razu mogli trzeci tunel przewidzieć od początku projektu do koca inwestycji pieszo-rowerowy i nie byłoby problemu, brak funduszy?
Inwestycja potężna prawda, ale ile razy się słyszało że nie mają na co funduszy wydawać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tja, roześlą za nim rysopis: duźy, brązowoszary, uszy klapnięte, nos brązowy z różowymi plamkami, ogon przycięty, a pod nim charakterystyczny zapach, każdy pies pozna... strach będzie na spacer wychodzić, te kolejki weszących mundurowych...

Zrobią kipisz u naszego mistrza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmiej się śmiej... Chodzi chwilę po zdarzeniu będą czekać po drugiej stronie lub w okolicy. Sądzisz że system powiadamiania nie jest zintegrowany z służbami ratunkowymi, porządkowymi?
Już w gotowości mogą być gdy ktoś będzie kręcił się, przymierzał, chociaż mogę się mylić.
Śmiałków na pewno nie będzie brak, chcesz spróbować :)?
A co twoim zdaniem, gdy ktoś postawi na nogi te służby a potem będą szukać "winowajcy", aby za akcję kosztami go obciążyć?
Proste się wydaje z rozpędu tunelem zjechać, tylko doceń "pomysłowość" ludzi doświadczonych, którzy tego pilnują i płaci im się za to...

-bendom suki z psami we wsrodku staly na wylotach, i bendem pałować,a do pomocy zangazujemy straz miejska z blokadami.

Darek, proszę Cię...

nie będą nikogo szukać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ma co sie przymierzac tylko od razu jechac na pelnej pydzie. co moga zrobic?
-zrobic zdjecie, zakladasz ciemne okulary i po problemie
-zawiadomic policje lub straz miejska, 1,5 minuty na reakcje to i duzo i malo, zalezy gdzie patrol akurat jest
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A motorowerów 50cm3 też dotyczy?

Takie zwiedzanie tunelu powinno być w każdy piątek od 18:00 do 19:00

ta, jak ludzie wyjeżdżają na weekend... mistrz...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno ma być jedna sobota w miesiącu w jakichś godzinach przeznaczona dla rowerzystów. Eee czemu od razu nie zrobili trzeciego tunelu pieszo/rowerowego.
Te drogi rowerowe -prowizorki, i rzekomo Gdańsk jest pionierem w Polsce w szlakach rowerowych...
Nie da się dojechać do Sopotu czy Gdyni bez przecinania jezdni- żeby cały czas jedną stroną.
Już ja nie chcę z Polski nigdzie za granicę, nawet turystycznie, nawet gdyby było mnie stać, jakby tu wracać i nie brzydzić się widokiem Polski.

"rzekomo Gdańsk jest pionierem w Polsce w szlakach rowerowych" - jest

"Nie da się dojechać do Sopotu czy Gdyni bez przecinania jezdni" - a jak chciałbyś to rozwiązać? użyłeś złego słowa, bo jakąś jezdnie zawsze przetniesz... pomijając nawet fakt, że DDR też ma jezdnie...
a jedną stroną ~się da: z gda. gł. do opery, za operą w prawo, do morza i ścieżką nadmorską - tylko raz na Hallera przecinasz

to teraz wyobraź sobie, że np. w wawie i każdym innym mieście jest co najmniej jest 2x gorzej niż u nas ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tunele i kładki pieszo-rowerowe, na Marynarki Polskiej można było pod rondem puścić?

Każda demonstracja rowerowa, piesza, przejazd deskorolkowy i furmanek konnych i sanek psich, oraz każdy przejazd samochodów zabytkowych, motocyklistów, procesja pogrzebowa i bożocielna itd powinny wybierać trasę tunelem, żądając jej zgodnie z Prawem o Zgromadzeniach, nie wolno odmówić, chyba że inna demonstracja w tym samym miejscu i czasie. Dopóki dopóty nie wprowadzą tamtędy dopuszczenia przejazdu wszelkich pojazdów. Wojna!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mówiłem
https://youtu.be/kQgz-4roL9k
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślę, ze to na pokaz było ;) mam nadzieje ;)

no dobra, przyznawać się, kto to? i czy składamy się na jego kartę? na całe stado, to wyjdzie po dwa - trzy złote...

najpierw ustalmy kto to i jaki ma numer konta, a potem... sami wiecie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już wiem, już wiem, jak ośmieszyć i w końcu obalić ten zakaz!

Trzeba do przejazdów tamtędy namówić jakiegoś Immunitata!

W tym kraju kwit poselski zwalnia nawet od prawa drogowego (i tak dobrze, że nie od praw fizyki) więc trzeba żeby ktoś z tym kwitem się tam pojawiał na rowerku, za każdym razem w innym wdzianku, na innym rowerku, policja nie miała by prawa takiego nawet pouczyć i po pewnym czasie nie ryzykowali by zaczepiania żadnych rowerzystów - habituacja, jak to a etologii zwierząt :-)

pomysł epicki, ale ma jedną wadę:

kto?

ps. u Korwina ktoś chętny na pewno by się znalazł, tylko że oni nie są posłami ;)

to zabrzmi jak pakt z diabłem - ale może poseł Jaworski? miałby po drodze do pracy ;)

Przecież to proste
https://pl.wikipedia.org/wiki/Magdalena_Błeńska

Ciągniki i furmanki bym jednak wykluczył, bez obrazy.

ale dlaczego? nie marzyłeś nigdy o szaleńczej nocnej jeżdzie bryczką ze spłoszonymi Lipizzanerami i z dziesiątką nagich chętnych i ciut otyłych hurys? albo nie chiałeś czuć pod stopą Nieokiełznaną Moc stu pięćdziesięciu kuni mechanicznych Masseya Fergussona, z doczepnym mulczerem (cokolwiek to jest) w klimatyzowanej kabinie z kwadrofonicznym Disco Polo? też nie? story o'my life...

kto był tym dzielnym rowerzystą (i dlaczego nie uciekł IM pod prąd, lege artis?)

Lepiej nie podsuwaj ludziom pomysłów, wątpię żeby ten film był na pokaz. Pod prąd cofnąć? Tak? Im więcej będą się bawić z tobą, tym więcej potem ci dołączą za kolejne wykroczenia.
Co by się stało gdyby otarł rączką kierownicy o ścianę, lub odbił się od niej?
Auto jedno za drugim...
A też może być wina po stronie kierowcy auta- lusterkiem go dotknie, albo przy tych pirackich manewrach wyprzedzania rozgniecie rowerzyste na ścianie- w razie wypadnięcia z "toru jazdy"?
To że przestrzegamy przepisów, czy pilnujemy siebie wcale nie oznacza że jesteśmy bezpieczni.
Doświadczenie pokazuje że nigdy z ludźmi nic nie wiadomo. ..
Tunel "zamknięta rura", gdzie uciec, odbić się?
Wyobraźni...
Także grzecznie, jak dzieci za nauczycielką możliwie jak najwolniej równym tempem i najlepiej odległość między jednym a drugim pojazdem kilkanaście metrów. To nie daleko, chyba starczy cierpliwości żeby potem mieć miesiące bez wyrzutów sumienia albo po prostu żyć.

pragnę tylko zauważyć, że skoro tak najuprzejmiej proszą, by wyjechać z tunelu jak najszybciej, to najszybciej spełnił by tę prośbą zawracając rower i wracając, zaś zrobienie tego manewru furmanką psią jest niemożliwe w każdej wersji Matrixa, właśnie przez inne furmanki

atenszyn! atenszyn! atenszyn!

popłakałem się oglądając ;)

Po tym filmie może i więcej śmiałków być choćby ze względu na zwrócenie na siebie uwagi.

atenszyn! atenszyn!

http://youtu.be/47RiPvL6_1U?t=18

cycler allert
cyclalert
cyclert
cyrt

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...