Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie

Cześć,

Dotarło do mnie info, że dziewczynka w wieku 9 lat wracająca sama regularnie ze szkoły, w dniu dzisiejszym przybiegła w panice i z płaczem do domu, bo jechał za nią jakiś czas mężczyzna, szarym autem, palący papierosa, zaczepny wzrok i głupie miny - marka nieznana. Jeśli zauważycie sytuacje tego typu, proszę róbmy zdjęcia aby tego typu ludzie nie czuli się bezkarni, a kwestią czasu jest że ktoś z nas natknie się na człowieka/auto i bezpośrednio wyjaśni sytuację.
Wiem, że to trochę takie " strachy na lachy" ale to koleżanka mojej córki z klasy i raczej nie wymyśla historii.
Bądźmy czujni bo "chorych" ludzi nie brakuje w dzisiejszych czasach i trzeba reagować, zwłaszcza w ramach małej miejscowości jak Bojano.

Wesołych Świąt ! :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie

Moze ktos ma kamere w okolicy czy jest mozliwosc sprawdzenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwracajcie uwagę na dzieci/dziewczynki wracające same ze szkoły podstawowej w Bojanie

Moja córka tez byla zaczepiana przez mężczyznę wracając po godzinie 15 jednak ona uznała to za "tylko" pytanie o drogę. Kiedy jednak opowiedziała to w domu, prosiłam żeby nie rozmawiała z obcymi w aucie. Było to przy zbiegu Majora Bajona z Kruszynskiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smutne czasy. Odległości do przejścia pieszo są u nas niemałe. Nikt się nie zatrzymuje by podwieźć i chętnych do wsiadania też nie m, bo się zwyczajnie boją, a powinno to być normalnością. Dużo, niestety jest też zwyczajnego chamstwa u kierowców. Smutne, ale prym wiodą kobiety. Często z komórkami w rękach. Do rzadkości należy zatrzymywanie się na granicy Bojana z Gdynią, gdzie jest skrzyżowanie i można umożliwić zjazd jadącym od strony Gdyni, a przecież nie mają gdzie zjechać.
Wszystkim kierowcom życzę bezpiecznej jazdy i więcej pokory.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kanalizacja (5 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

Do licznych włascicieli psów (19 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Światłowód w gminie Szemud (11 odpowiedzi)

Czy gdzieś już kopią i kładą światłowód?