Zwrot podatku 2020

Czesc. Zastanawiam sie, czy ktos rozliczal PIT w styczniu i dostal juz zwrot. Jak dlugo zekaliscie w zeszlym roku na zwroty i z ktorego US?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A miał ktoś tak, ze status mu zniknął mimo ze nie dostał zwrotu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie 3 miesiące będzie 18 maja więc jeszcze poczekam bo nawet nie wiem czy wysyłają jak ktoś papierowo składał US Wejherowo

Dziś, czyli po 42 dniach, przyszedł zwrot z US Wejherowo (PIT-36 składany 4.03 przez e-deklaracje). Status na stronie jest nadal taki sam jak od miesiąca czyli "pit poprawnie złożony / zajmujemy się zwrotem Twojej nadpłaty".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie już tydzień po terminie 45 dni a pieniędzy nadal brak pit złożony 20.02

PIT wysłany przez e-deklaracje do US Wejherowo 4.03 (czyli tego samego dnia, kiedy pojawiły się deklaracje pit-36). Od miesiąca jest status "zajmujemy się zwrotem Twojej nadpłaty", pieniędzy brak.
Dwa lata temu zwrot przyszedł ostatniego dnia (PIT złożony elektronicznie na początku kwietnia). Rok temu już po tygodniu (złożony elektronicznie w połowie lutego). Ale widać zasada im szybciej wysyłasz, tym szybciej dostajesz zwrot jednak się nie sprawdza.

I US Gdańsk, złożono 01.03 elektronicznie podatki.gov, dzisiaj zwrot na konto

U większości niecierpliwcow nie minął nawet termin oczekiwania na zwrot...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy jak jest zajęcie komornicze to w statusie jak się sprawdza widnieje to czy tak samo jak u wszystkich ze kwota natolatki przelana na konto Czy ktoś wie jak to wyglada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam. Jak to w Pruszczu jest? Bo skladalem deklaracje 06.03 i nadal cisza
Pozdrawiam

A ile już dni po terminie, dzwoniłaś tam?

Minął już termin i nie dostałam pieniędzy. A komunikat że niby wysłali . Od dwóch tygodni na stronie widoczny

Ja składałam PIT 25.02, później korektę 3 marca.. na stronie od 8 marca widnieje komunikat ze zajmują już się nadpłata (status 200) i pieniędzy nadal brak.

Ja mam status 200 od 3 marca i pieniędzy brak, ale składałam korektę.

Dostał ktoś później niż do 45 dni

O! Mam podobnie tylko skladalam go jeden dzień później.
Skladalam 28.02 online w 3 US. I dalej mam kominikat, ze dotarł do urzędu i jest rozliczany.

Ja czekam od 27 lutego, na razie brak zwrotu. Pit składany oczywiście online do 3 US w Gdańsku. W tym roku jakąś masakra.

I co dostajecie zwrot z US Wejherowo?ale nie przez internet tylko papierowo

Pit wysłany 2 marca. Od dwóch tygodni komunikat "Już zajmujemy się zwrotem twojej nadpłaty" . I cisza.

Pit wysłany 09.03 przez internet do 1us w Gdańsku i tez czekam komunikat zajmujemy sie twoim zwrotem od 2 tyg

2 urząd skarbowy gdańsk. Składne 10 marca (korekta) dziś przyszedł zwrot.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...