Zwykłe kontrole drogowe lub "suszenie" w Gdyni

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Witam, jestem kierowcą i po Gdyni codziennie robię wiele km, ale zwykłej kontroli czy suszenia nie widziałem już od naprawdę długiego czasu. Albo mam cholerne szczęście albo po prostu drogówka się opierdala. Jak z tym jest u was gdy jeździcie po Gdyni. Często natrafiacie na miśki czy macie podobnie jak ja? Głównie chodzi mi o rejon Gdyni od Rumi do Akademii Morskiej(w tym całe Obłuże, Pogórze itp.).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwykłe kontrole drogowe lub

Ja śmigam codziennie na trasie Gdańsk Kowale - Gdynia Centrum i czasami widzę patrol nieoznakowanym radiowozem na obwodnicy (w ciągu 3 lat widziałem go może 5 razy).

Oznakowanym radiowozem dosyć często kontrolują na końcówce Estakady Kwiatkowskiego przy wjeździe na obwodnicę - tutaj kontrolują raczej czy nikt nie wyprzedza na zakazie oraz rutynowe kontrole kierowców i pojazdów - nie używają tam suszarki.

Jeszcze rzadziej spotykam radiowóz na końcu pasa rozpędowego przy wjeździe na Estakadę z ul. Morskiej w kierunku obwodnicy - tutaj akurat sprawdzają prędkość.

Ostatni też dwa razy widziałem akcję trzeźwy poranek - raz na Drodze Różowej w kierunku centrum, na wysokości CH Wzgórze i drugi raz na ul. Chwarznieńskiej w kierunku centrum, zaraz za zjazdem z obwodnicy.

Tak więc kontrole nie są nagminne ale czasami jednak są.

Dokładnie, praktycznie zero policji na drogach, dlatego większość kierowców jeździ jak bydło. Gdzie są te setki nieoznakowanych radiowozów i fotoradarów?

Na obwodnicy są ograniczenia do 50 km/h i nikt ich nie przestrzega, nawet ciężarówki jadą tam przynajmniej 80 km/h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

i bardzo dobrze, bo na obwodnicy jedzie się 120 a nie 50

A jak nie potrafisz jechać min. 100 na zwężeniu to nie jeździj wcale - będzie mniej korków spowodowanych przez baranów zaplątanych w barierki bo nie potrafią jechać po prostej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

To ciebie zbierali ostatnio z takiej właśnie barierki na przewężeniu......panie stówka?...miszczu prostej?.....panie antykorek?

No może nie 100 ale na karczemkach powinno być te 80, na prawdę jak byśmy jeździli tamtędy 50 jak informują znaki to w stronę Gdyni korek by sięgał przynajmniej do Szadółek, a w stronę Pruszcza do Owczarni. Totalny debilizm według mnie tym bardziej że nie jest to jakoś wyjątkowo skomplikowane w przejechaniu przewężenie a jak ktoś nie czuje szerokości auta to polecam rower lub komunikację miejską.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ale tam co drugi nie czuje szerokości auta....tak samo jest teraz między Sopotem i Gdańskiem.....jak dla mnie możecie i zasuwać 150, ale ludzie jeździjcie swoimi pasami a nie okrakiem i nie ścinajcie zakrętów...to już jest plaga trzy pasy - zakręt i co drugi wyjeżdża na lewy lub prawy sąsiedni pas.....najlepiej koło takich delikwentów wógóle wtedy nie jechać.....co z tegi jak jest kilka pasów jak dwa uata obok siebie nie mogą jechać

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...