Żylaki-aktualnie gdzie w Gdańsku

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny,gdzie aktualnie w Gdańsku zrobię najlepiej na NFZ dopplera?jak długo się czeka?albo prywatnie?czy tez zabiegi usuwania żylaków to tylko prywatnie czy też na skierowanie da radę.Jestem załamana,wyszły mi 3 duże na jednej nodze po dwóch ciążach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Żylaki-aktualnie gdzie w Gdańsku

Witam, ja dopplera robiłam w grudniu w przychodni na Ul. Mickiewicza czekałam 4 dni .Na zabieg usunięcia zapisałam się na NFZ w szpitalu w Wejcherowie termin sierpień....pozdrawiam

oczywiście doppler też na NFZ

Dzieki bardzo:)a jak to jest prywatnie bo chciałam do lata mieć zrobione?ktoś może kogoś polecić?

Ja polecam dr Zajaca. A duze masz zylaki?

prywatnie dr p.weinberger ul okopowa gdańsk

Chirurg i doppler jednego dnia- ja. W przychodni "Nowy Chełm" przy ul. Reformackiej.

póki co 3 małe i to wychodzą wieczorem jak mam zmęczone nogi,w dzien ich raczej nie widac.Jak to moze byc koszt mniej wiecej?wizyta,usg i zabieg?

wcześniej pisałam duże ale jak zobaczyłam jak rzeczywiście żylaki wyglądają to stwierdzam,że są małe:)

Ania to zrob skleroterapie.Ja wlasnie robie u dr zajaca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny nosicie jakieś rajstopy przeciwżylakowe? Stosujecie albo stosowałyście jakieś tabletki czy maści? Mówię tu o początku żylalków nie o zaawansowanych nadających się tylko do operacji!?

Mi ostatnio lekarz powiedzial ze tabletki nie pomagaja ale rajstopy tak,jak najbardziej trzeba nosic

Mamoalanka

nie mamjeszcze zylaków, ale cala siatke naczynek popekanych, tworacych juz niezle placki,

najbardziej po 2giej ciazy.

doradz, ejli czujesz sie na silach - czy isc najpeirw do ajkiegos lekarza, typu ogolny czy od razy do dr Zajaca, ona zajmie sie temetem od A do Z, tzn poprowadzenie od pwierwszej wizyty az do zabiegu?
jest mozliwosc wykonania dopplera na miejscu?
trzeba wczesniej jakies badania z kwri, np d-dimery
mialam dopplera 7 tyg po pordzie - bo nie odpuszczal bol i obrzek jednej nogi, ale to bylo juz niemal 2 lata temu wiec pewnie trzeba by powtorzyc.

dziewczyny piszcie o kosztach o ktorych wiecie

a moze jakis namiar (godny polecenia) w Gdyni, Sopocie - szukam blizej domu, ale ostatecznie dojade wszedzie:):)

widze ze mam coraz bardziej nabrzale zyly, jakby zylak jeszcze nie dal rady sie przebic a bol jest, wiec mysle z enie powinnam juz zwlekac

Majowa mamo ja obecnie jestem po skleroterapii. Druga noge mialam w poniedzialek. Tearz chodze w rajstopach obcskajacych:)Po pierwszym porodzie robilam bo wyszly mi zylaki,teraz popekaly naczynka mialam wielkie takie jakby siniaki. Teraz za jedna noge place 400zl. Jak najbardziej polecam dr bo u niego placi sie za noge,nie wazne ile jest wizyt i dostrzykiwan
On ani razu nie robil mi usg,mowil ze nie ma takiej potrzeby,a nie bedzie mnie naciagal na kase,takze to tez duzy + :)
Jakbys chciala robic to polecam na jesien,teraz do niego sa terminy 2 mce na wizyte,a pozniej z 1,5 na zabieg. A latem w rajstopach to nie polecam chodzic:)

dzieki za info,

rzezczywiscie jesien to najlepszy okres, teraz nie da sie juz tego przed wiosna zrobic,

a ile te rajstopy sie nosi?

Inne tematy z forum

Orgasm control na przedwczesny wytrysk (17 odpowiedzi)

Aktualnie stosuję chusteczki orgasm control i jestem z nich bardzo zadowolony ( jak do tej pory...

Polecicie jakieś dobre męskie perfumy? (13 odpowiedzi)

W cenie do max 200 złotych ( na pewno nie dam za perfumy 5 stów jak zdarza sie niektorym)....

Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? (44 odpowiedzi)

jak w tytule Łuszczyca - czy ktoś zna sposób na wyleczenie ? stosowałam już chyba wszystko...