Zzzzimno! Włożyć dziecku zimową kurtkę?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Będzie to dziwnie wyglądało, dziecko już w zimowej kurtce?
Nad samym morzem ziąb i wiatr się wzmaga.
Jeśli nie zimowa kurtka, to będę kombinować ze swetrem, bluzą, wiatrówką. Raczej to nie będzie wygodne dla małej.

Radźcie, założyć córce (2 lata bez miesiąca) kurtkę zimową?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zzzzimno! Włożyć dziecku zimową kurtkę?

jesienna w zupełnosci wystarczy , pod spód najwyżej polarek jakis - gorzej jak sie zapoci w zimówce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zalezy jaka ta kurtka zimowa..

my ubieramy polar - na to cienka wiatrówke ale ta wiatrówka to taki nie przepuszczajacy wiatru cieniutki oddychajacy ortalion - naprawde super

gdybym miała jakos tam grubo i nie wygodnie burdac dzieko a miała fajna nie za gruba kurtałke na zime to bym ubrała - nie ma co patrzec na innych wazne zeby dziecku było ciepło i wygodnie

dla mnie zimowa kurtka to typowa ciepla zimowka , którą moje dziecko nosi zimą - inne wszystkie cieńsze to jesienno-wiosenne ,
Dzisiaj zimówki bym nie ubrała dziecku napewno :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest zimno, to fakt.
Ostatnio pierwsze co robię jak otwieram oczy to się ubieram bo bym spod kołdry nie wyszła ;)

Ale specjalnie spojrzałam na termometr i mi pokazuje 15 stopni.
Jeśli teraz zimówka to co przy -5 stopniach np. ? :D

nie ubralabym teraz zimowki nasza ma 1 roki wczoraj miala bluze z polaremi krotki rekaw
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

moje dziecko całą zime chodzi w krótkim rękawku,w domu w szkole, rajstopy ubiera jak sniegu po kolana,kalosonki nie uznaje ,zimą w szkole sciąga bluzke z długim rekawem ,jest chudy jak kredka a ciągle mu ciepło ,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas podobnie syn w krótkim rękawku po domu i po szkole chodzi na spacery chłopakom na bluzy ubieram kamizelki ,zimowa kurtka jest za gruba na tą porę ,ja też lubie ciepełko ale pod kurtką jeszcze krótki rękaw noszę.

Ja ubrałam dzis synkowi cieplejszą bluzę i bezrękawnik na to, ale juz mysle zeby mu zakładać kurteczke jesienną na polarku.Na zimową stanowczo za ciepło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja swojej ubieram body krótki rękaw bluzeczke dł.rękaw i na to albo bezrękawnik z futerka lub płaszczyk jesienny lub też bluze welurową.
na dół zakładam skarpetki i spodnie i wsio teraz już wożę dodatkowo w razie co kocyk.Jest jej ciepło nie jest spocona ani nie ma zimnych rączek.Jak zroi się jeszcze chłodniej to mam taką bluzę kurteczkę ciepłą z weluru lub drugą też taką z futerka a na zimę to kurteczkę zimową i kombinezonik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie przesadzajmy z kurtkami zimowymi w koncu sa jeszcze jesienne :)

moja dzis w samej bluzie , nie ma tragedii

Mamufa jak bym o moim synu czytała. Hihi.

My mamy dwie kurtki, jedną cienką, a drugą niedawno kupioną też cienką ale termoaktywną. Nosi na zmianę w zależności jaka pogoda.

Na zimową za ciepło,przed chwilą widziałam faceta z 10-11 miesięcznym dzieckiem w wózku które było w samej bluzeczce .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi też się wydaje że za ciepło..a co będziemy ubierać jak będzie -wa temperatura na dworze?
ja małemu ubieram body z krótkim rękawem, bluzę i bezrękawnik lub jesienną kurteczkę do tego czapa. Jeszcze nie nakładałam rajstopek ale chyba będzie trzeba zacząć...

Moje maluchy, jak jest zimniej, chodzą w t-shircie+bluza z kapturem+cieńszy bezrękawnik. No i bez czapki oczywiście.

Ja też się zastanawiam, co trzeba by było założyć dziecku zimą, jeśli teraz założyłoby się kurtkę zimową... Chyba tyle warstw, że dziecko wyglądałoby jak zawodnik sumo ;P

Moj maly tez w kamizelce chodzi,nawet mu jesiennej kurtki jeszcze nie zakladam.A rajty juz zakladacie?Bo ja nie

teraz taka pogoda , ze lapiej ubierac warstwowo bo zawsze mozna 1 warstwę zdjąć jak trzeba ( albo założyc :-) - a jak masz gruba kurtkę to do bani jak zdejmiesz ją to zostanie w cieńkiej bluzeczce ...i wtedy się zalatwi

moja dziś była w bodziaku na krótki rękawe i bluzie. Napewno nie zimowa kurtka!

a jak jak widze dzieci poubierane w ciepłe czapy,kurtki jak na zime plus koce to mnie...skreca.i na to kaptury jeszcze, i moze rajstopy jeszcze!
to zimą niewiem jak ubieraja dzieci niektore mamy?masakra.
wczoraj czy przedwczoraj bylo z 19 stopni a multum takich widzialam.

ja jestem zmarzlak ale zimowka to troche przesada. Najlepiej jakies body na krotki rekawek sweterek i bluza, czapeczka i jakas apaszka albo zamist bluzy bezrekawnik. Moj mial ze dwa razy juz rajstopki zalozone ale bylo naprawde zimno, teraz tylko skarpetki.

Zimowa kurtka to mocna przesada, mamy na termometrach powyżej 10c także co zrobimy w -10 ?
Moja chodzi w bluzeczce bawełnianej cienkiej + kurtka typowo jesienna

Ostatnio na poczcie ( a było + 16 ) babka przyjechała z takim 8 miesięczniakiem w kombinezonie + śpiwór jak dla mnie zimowy
Trzęsło mnie patrząc na to dziecko, jak strasznie ciepło musi mu być :(

Mamy, nie przesadzajmy, mamy jesień

Na zimową kurtkę ZDECYDOWANIE za wczesnie.

Dzięki za rady! Miałyście absolutną rację, to jeszcze nie pogoda na zimową kurtkę.
(Jednak wzięłam a potem dziecko cały czas w bluzie biegało.)

Mój mały ni znosi wszelkiego ubierania a już na cebulkę to dostaje szału, dlatego jak jest tak, jak dziś (deszcz, wiatr i przebłyski słońca) to nakładam mu ocieplaną budrysówkę a pod spodem ma tylko bluzeczkę z długim rękawem. Kocyk mamy zawsze w pogotowiu, bo zwyczajnie marzną mu nóżki. Nigdy nie jest spocony, ani przegrzany. Myślę, że takie chodzące to zawsze lżej się ubiera, bo wiadomo, że w ruchu to cieplej, mój jeszcze nie drepcze.

U nas dzisiaj w przedszkolu jedna mama w szatni rozbierała swoją córkę, dżinsy a pod spodem rajstopy..

Moja do przedszkola w spodniach dresowych, bluza krótki albo długi, cieńsza albo grubsza bluza i bezrękawnik albo wiatrówka. Ale po 7 rano jest jednak zimniej.

Za to jak wracamy to młoda się awanturuje dopóki nie założy na siebie wszystkiego co miała rano :) I dziś wracała do domu w bluzie i wiatrówce a było chyba z 17 st :)

U nas rajty pewnie jak rok temu- w grudniu:)

Kurtka zimowa- stanowczo NIE, a co potem ubierzesz, jak będzie -15?

My mamy kurteczkę deszczówkę , na polarku.

Jacek ma ciepłe sweterki narazie.

Mój synek (niecałe 2 latka) chodzi w bodziaku na długi rękaw i na to cieplejsza bluza z kapturem +czapeczka (ale nie zimowa). Jak jest bardzo zimno (tj. wieje prawie że łeb urywa),to nakładam mu body na krótki rękaw, na to cienka bawełniania bluzeczka i na to ta sama bluza :) Rajstopy dopiero przy - temp.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?