absurdy na Osiedlach: Gdańsk i Przymorze
W Gdańsku powstała moda na stawianie słupków i krawężników wzdłuż ulic i chodników. Przykład? Na Osiedłu Przymorze wzdłuż chodników (np. przy ul.Kołobrzeska 55,53) powstawiano wysokie krawężniki. W efekcie karetka podjeżdżająca do chorego blokuje ulicę i nie można wydostać się samochodem. Ciekawa jestem jak sobie poradzi straż pożarna? Nikogo nie obchodzi, że na osiedlu mieszkają w wiekszości starsi ludzie z problemami w zakresie mobilności dla których tego typu bariery to najprostrzy sposób do urazu.
Absurd drugi: Na chodniku przy ul. Leszczyńskich 5, przy przystanku autobusowym postawiono 16 słupków żeby uniemożliwić parkowanie samochodów. Dodam, że jest to przystanek autobusu N czyli kursującącego tylko w porze nocnej. Zresztą na przylegających do ulicy chodnikach i trawnikach posawiono kolejne słupki w różnych rozmiarach.
A na domiar wszystkiego w parku przy ul. Leszczyńskich postawiono coś koszmarnego z rdzewiejącej siatki (być może dla pomysłodawcy ma być dziełem sztuki o zgrozo).
Czy wśród Włodarzy Gdańska nie ma nikogo kto panuje nad wizualizacją terenu?
Załamana Mieszkanka
Absurd drugi: Na chodniku przy ul. Leszczyńskich 5, przy przystanku autobusowym postawiono 16 słupków żeby uniemożliwić parkowanie samochodów. Dodam, że jest to przystanek autobusu N czyli kursującącego tylko w porze nocnej. Zresztą na przylegających do ulicy chodnikach i trawnikach posawiono kolejne słupki w różnych rozmiarach.
A na domiar wszystkiego w parku przy ul. Leszczyńskich postawiono coś koszmarnego z rdzewiejącej siatki (być może dla pomysłodawcy ma być dziełem sztuki o zgrozo).
Czy wśród Włodarzy Gdańska nie ma nikogo kto panuje nad wizualizacją terenu?
Załamana Mieszkanka