aic w gdyni

mam zapytanie czy ktos coś wie o tej firmie, bo ogłoszenia na te same stanowiska są systematycznie publikowane, czy warto tam składac cv?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: aic w gdyni

Tak, faktycznie ogłoszeń jest multum. AIC zleca rekrutację firmom takim jak : jobhouse, laudam i ostatnio etif. Jeszcze we wrześniu ogłaszali się bezpośrednio, ale teraz zlecają pre-rekrutację innym firmom. Powiem jak to wyglądało u mnie. Zostałem zaproszony na rozmowę wstępną, pod koniec września.Stanowisko dotyczyło Inżynierii produkcji na wydziale mechanicznym. Po rozmowie wstępnej (Pani E.) minęło kilka dni i otrzymałem informację zwrotną, iż przedostałem się do drugiego etapu. Rozmowa z przyszłym kierownikiem nie należała do łatwych. Trwała przeszło godzinę i co może wydać się ciekawe nie padło ani jedno (!) pytanie związane z mechaniką. Zero pytań branżowych, sama teoria zarządzania. Samo wyciąganie jakichś bzdetnych pytań związanych z Lean (z grubsza). Facio (Pan B.)chyba miał pitolca na tym punkcie, bo jak weszliśmy na halę i wziąłem go pod pic z pytaniem o metody spawania, to się zagubił jak młodziak. Ale to nie istotne. Łaziliśmy po hali prawie 20 minut, potem wróciliśmy do biura i jak stwierdził finalnie : "Przekażę moją opinię do działu kadr". Czekam tydzień...nic, dwa tygi...nic, cisza. W końcu napisałem maila z zapytaniem czy coś wiadomo. Otrzymałem odpowiedź (od Pani E.) że jeszcze nie podjęli decyzji i ciągle się zastanawiają. OK. Poczekałem kolejne 2 tygi i znów skrobnąłem maila. Tym razem cisza jak na pustyni Gobi... Tak oto wygląda z grubsza rekrutacja w AIC. Firma może i nowoczesna, ale lekcje dobrego wychowania pobierali gdzieś na dolnośląskiej wiosce :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Etif

Etif nie ma zleceń zbierają CV .Nie wysyłajcie bo oni nie mają ich komu przekazać .Beznadzieje tak jak większość Agencji .Bark profesjonaliznu totalny od dołu pracowników do samego zarządzającegi i zarządzającej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Etif

jak dla mnie jest Ok, jedyna agencja, w której konkretnie wytłumaczyli o co dokładnie będę robić w pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Stres w pracy (38 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...