majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Zasnęła bez problemu ufffff:)

Daria, dzieci mają taki odruch że próbują siadać gdy weźmiesz je za ręce, ale to nie zdrowe i nie naturalne w tym wieku :-), lekarze przy badaniu maluszków tak robią, sprawdzają w jakim stanie jest kręgosłup i czy długo trzyma główkę na wprost, ale nie można z tym przeginać, raz czy dwa dziennie możesz jej tak zrobić ale dosłownie na pare sekund.

:-))) Pozdrawiam

My dzisiaj byliśmy z Leonem na drugim szczepieniu, biedny płakał mocno, i cały dzień marudny, teraz dostał czopka i na razie śpi , nasz klopsik waży już 7300, całe szczęscie ja tego nie czuję bo nie nosimy go w ogóle :)

kurka mnie też gardło pobolewa od paru dni :( Ech mam nadzieje, że szybko przejdzie!

Myszka a ja się boje,że kiecka małej będzie za krótka - jest na 68 i siega teraz jej troche za kolana (a myslałam, że będzie bardzo długa) - dobrze, że chrzciny już 12 :)
Dla małej mam już wszystko a dla siebie nic :(
Mąż jutro ma wolne i chce go wyciągnąć na zakupy :)

Liwia mi dzisiaj praktycznie cały dzień przespała z małymi przerwami na jedzonko - mam stresa przed dzisiejszą nocką czy uda jej się samej zasnąć i przespać do rana hehe. Jak narazie leży wykąpana w łóżeczku i gada do misia :)

i mój mężu mówi, że w pracy dwie osoby poległy i poszły na zwolnienie. Jeszcze mi brakuje w domu choroby :(

Hej,
Daria, ładnie Madzia siada ale rzeczywiście trzeba ograniczać Maluchowi takie sytuacje, bo to nie jest zdrowe napewno.
Powiem wam że kupiłam sobie nosidło dla Młodej i dziś przyszło. Zobaczymy jak się sprawdzi - od jutra będę próbowała ją w nim targać. Chciałam chustę, ale skapitulowałam, bo nie umiałabym jej wiązać i myślę, że długo by to trwało. A tu myk i założone nosidło, a potem myk i dziecko w środku.

Myślę, że w takim układzie i świecę i szatkę kupę sama, a bukiecik kwiatków jakiś ładny tez zorganizuję. Z pamiątek też pewnie coś będzie jakiś medalik i dam do poświęcenia.

Inka, ale Ty zdolniacha jesteś skoro kieckę uszyłaś. Czekamy na fotkę. Lubię szyć i umiem coś, ale sukienki bym się chyba nie podjęła.
Zmierzyłam Młodej kieckę do chrztu i sięga jej do kostek. Mam nadzieję, że jeszcze urośnie, bo teraz jest troszkę za długa.

u mnie już załamka. młody gorączkuje więc coś go bierze. rano niby chwilego gardło bolało...
moja siostra już sie rozłożyła więcjakies ścierwo w powietrzu jest. mnie tez gardło pobolewa. laski ratunkuuuu!!! :-(((

Daria to nie jest dokładnie tak, że skoro się podnosi to jest gotowa. W tym wieku nie może być. U takich maluchów napięcie mięśni jest zmienne i czasem wystarczająco duże by się podnosić jak Madzia. Tak tez robią dzieci, które się czesto nosi w pionie albo jak w " fotelu". Większośc dzieci nie siedzi jeszce w wieku około pół roku, ma dużo czasu na ćwiczenia, nie ma co się spieszyć bo potem robią sie z tego różne zwyrodnienia już w młodym wieku.

No jo, to ja wiem, żeby na siłe jej nie siadać, bo może być jeszcze za słaby kręgosłup i w ogóle, ale ona sama chce, wystarczy podać jej ręce a ona siada sama. Jakby nie była na to fizycznie gotowa to by przecież tego nie robiła

hej, dziecko mi sie naprawiło:) wypilo z butelki rumianek i zrobilo zaległa 6-cio dniowa kupe:) a ja kupilam sobie kiecke na chrzest, Maly jeszcze nic nie ma:( Czy ktoras z Was byla w sklepie z rzeczami do chrztu w gdyni-cisowej? co do chrztu to ja sama kupuje szatke i swiece

a my po wizycie u lekarza, dostają syrop na kaszel a Kacper do nosa jeszcze bo biedny się męczy. jak powiedziałam lekarce ze Martynka po tym mleku na ulewanie miała problem z kupka to powiedz ze to chwilowe i powinno minąć, wiec spróbuje mieszając dawać tego więcej.

Daria Twoja córka wogle zdolna jest, brawo!!
nie chce się mądrzyć ale kiedyś w jakimś mądrym programie dla matek mówili ze to niezdrowo tak uczyć dziecko siadania, tak samo żeby w chodziku chodziły. ale u mnie w rodzinie zawsze tak robili i wszystko jest ok.

Inka, całkiem możliwe że twój mąż ma racje. Madzia urodziła się dopiero jak tata złożył łóżeczko. Wieczorem łóżeczko złożył, a w nocy Dziunia stwierdziła że się urodzi. Cwane są te małe bestyjki ;)

Moja mama mi nie chciała wierzyć, uwierzyła jak sama wzieła ją za ręce (na zdjęciu ręce mojej mamy, hehe)

Zobaczcie co moje dziecko potrafi:

image

Uploaded with ImageShack.us

Dzisiaj zaczeła sobie skubana siadać, jak leży i chwyci mnie za ręce to myk i już siedzi, nie muszę jej wcale pomagać, wystarczy że ją trzymam za ręce :))))

ah te dziewczyny.. już od małego wiedzą,co dobre, miłe i przyjemne haha

hello
mój młody poszedł do zerówki do przedszkola bo o szkole słyszec nie chciał ;-) tez mam mega stersa tym bardziej, ze rano go gardło bolało a i mnie cos chyba bierze :-( załamka.
hej Mimii. super,ze juz w domku!

ja juz od 2 tyg daję marchewkę a od 4 dni jabłko. młoda wcina az miło :-)
teraz chce dac marchew z ziemniakiem a później kleik kukurydziany na noc. dłużej się trawi niz ryżowy więc może młoda przespi całą noc. teraz jeszcze raz sie budzi.

miłego dnia. młoda wzywa heh

My właśnie zaraz z Zuzą idziemy do szkoły. Jest cała podekscytowana, ale najbardziej nową sukienką:) ech..mała kobietka

za parę lat to z tymi małymi pobiegamy do szkółki:) Moja dzisiaj spała 12 godzin:) padła o 21 i spała aż o 9 sama ja obudziłam, bo zaczęłam się denerwować:(
mój mąż mówi, że mała ma gotową kieckę na chrzciny to może spać spokojnie:) ehh prawdziwa z niej kobieta:P

Witajcie Mimii i Borysku w domku :)

U mnie wszystko kupiła chrzestna :) Zresztą chrzestny jest od paru dni na urlopie i wróci dopiero na sam chrzest -także bez sensu żeby jeszcze o tym myślał.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy 6w1. Mała była grzeczniutka, troche popłakała i zaraz przestała :) Za to ja cały dzień przeżywałam i bardziej się stresowałam od niej hehe Mąż się ze mnie śmiał :P

Powodzenia dla wszystkich dzieciaczków , które idą dzisiaj do szkoły - trzymamy z Liwią kciuki :))

Tak jak dziewczyny piszą, świeca i szatka, bukieciku nie trzeba. Jakby mała/y dostał w prezencie jakieś dewocjonalia, łańcusze z krzyżykiem albo z Matką Boską to zabierzcie na msze, od razu bedą to świecić

Mimii, super, że już wrociliście. Mały zdrów czy na podleczeniu jeszce?

Ja dopiero z chmielna wróciłam już na dobre, bo Tosia jutro do zerówki idzie:) Nowe miejsce, nowi ludzie, nowe reguły;)
aniuko ja tez mam stresa, to nie szkoła, ale dla mnie żadna różnica ;)

A! I stal się cud i u nas! Gabiszon od tygodnia śpi w nocy po 7-8 godzin! Cycki pękają w szwach, ale powoli się przyzwyczają:D
A żeby było smieszniej to przed nocnym spaniem i kąpielą śpi 4 godzinki , tak od szesnastej. Ale za to nie śpi praktycznie w ogóle od 13 do 16.

A co do kupek, to od 2 tygodni robi już tylko jedną bądź dwie dziennie. Wczesniej po kazdym jedzeniu.To normalne kiedy układ trawienny zaczyna inaczej pracować.
A i dowiedziałam się, że na szczepienie po zapaleniu płuc moge isć najwczesniej miesiąc od wyleczenia czyli czekamy do połowy wrzesnia jeszce.
Zeby tylko była zdrowa!

Inne tematy z forum

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...