majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Mimii to sie ciesze niech Borysek wraca do zdrowka.wiesz ja tez jak wyszlam ze szpitala po prawie 2 msc to bylam w szoku pojechalam do szpitala jak nie bylo nic na drzewach trawy nie bylo az tyle wrocilam to wszystko pieknie bylo zakwitniete pelno rzepaku drzewa mialy paki kwiaty cudownie.ale sie ciesze chociaz ciaze mialam prawie cala w szpitalu:( z tym wesele

helloł :)
Monika20 tak do konca sie tu nie meczymy, jak widze ze moj syn zdrowieje i sie usmiecha to naprawde nie jest tak zle.
Dzis przeniesli mnie do pokoju gdzie jest łóżko :D ktorego nie trzeba skladac :D jest łazienka z kibelkiem i prysznicem :D normalnie HILTON :) No ale fakt juz chciałabym byc w domku...

Dzis odebralam fotki i ulozylam album zdjęć Boryska. jak patrze na te fotki to az trudno mi sie przypomina jaki był malusienki a teraz to duzy chop :)
W czw przyjezdza tatus wiec bedzie tu z nami :) jakas rozrywka hehe:)Dzis mialam wychodne,babcia siedzial z Boryskiem:) Jak wyszłam na ulice jadąc do domu to normalnie byułam w szoku jak po tych 4 dniach pobytu w szpitalu zobaczyłam ludzi i jezdzace samochody. W pierwszej chwili pomyslalam,ze cos sie dzieje,ze jakas nawałnica ludków ale potem uprzytomniłam sobie,ze to zwykły dzien tygodnia w mieśćie :) W domku wzielam dłuuugą kąpiel i wróciłam do syncia któy lada chwila sie obudzi na żarcie-jedno juz przespał ;/ no ale neich spi, bo jak dzieci spią to rosną :)

A co do jesieni to jakos nie myślę o niej. Czas mi tak szybko zleciał od urodzin małego,że az sie boję ze tak szybko lata mi polecą i niedługo bede juz babcią :) Zobaczycie, nei obejrzymy się a bedziemy szykowac wesla naszym pociechom :D

Oj sie rozpisałam.... hehe...

też mam urodziny w listopadzie :)))
ale to mojego podejścia do listopada nie zmienia :(

Daria ja jesieni nie lubię. żółknące liście świadcząo tym, że niedługo będzie zimnooooo, no i że lato się skończyło. jestem mega zmarźlakiem i temp poniżej 20stopni to dla mnie dramat ;-)
a co do listopada, to mam akurat wtedy urodziny więc nie najgorzej mi sie kojarzy ;-)

To ja się wyłamię, czekam tylko aż się zrobi chłodniej, bo pocę się jak dzika i jeszcze nigdy upały tak mnie nie wkurzały.

Mimii ale z BOryskiem sie w tym szpitalu meczycie co lepiej w domku bylo by ale z 2 strony Borysek zdrowieje zycze szybkiego powrotu do domku:)

Lepiej sie zastanówmy jak tu sie spotkać, bo przyjdzie zima

Jeszcze sie jesien nie zaczeła a wy juz macie jesiennego doła? To co dopiero bedzie w listopadzie? Wrzesień i październik jeszcze bedzie ok, ładna jesienna pogoda, słoneczko, kolorowe liście.... Grudzien jakoś przeleci, bo sie na swieta czeka. Potem styczen sie dłuży, luty jest krótki a w marcu już jest prawie wiosna! Damy rade, nie jedną jesień mamy za sobą i nie jedna przed nami, uszy do góry

Oj Iza, ja tez się boję co bedzie jak Tosia teraz wróci do przedszkola:/
I to w dodatku nadchodzi ta najgorsza pora roku jesli chodzi o choróbska. Też łapię doła, bo tak samo nienawidzę zimna, szarości i ciemnych krótkich dni,buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

hehe, a poczekajcie na kombinezony zimowe. to dopiero jest jazda ;-)
chyba żadne dziecko nie lubi czapek. ja i z synem i teraz z młodą mam niezły problem w tym temacie. właśnie ostatnio zastanawiałam się jaki będzie hard core jesienią i zimą :-O
ogólnie łapie mnie dołek związany z końcem wakacji i jesienią. nienawidzę zimna! Ciekawa jestem kiedy Damian przyniesie z przedszkola jakąś zaraze i jak będzie ciężko z dwójką chorych dzieci. jesuuuu

Moja też się awanturuje przy zakładaniu czapy, ten na sznurek na szczęście nie da rady nasunąć na buźkę :)

Mi nawet jak uda sie w końcu założyć to ta skubana i tak sobie ją ściąga a jak jest zawiązywana to naciąga na twarz i jest ryk :)
No nic, nie poddam się i bede jej do skutku zakładać aż polubi :P

U nas to samo jeśli chodzi o czapeczkę;)
Jedyne co mogę zrobić, to zakładać tę czapkę Gabrysi na chama.
Fakt- ryczy i potem kręci łepkiem na wszystkie strony, ale mówi się trudno ;P

Mimii ja już dawno na nogach i czekam na gości :)
Zdążyłam już oporządzić Liwie :), ogarnąć mieszkanko, wykąpać się i zjeść sniadanko :) A teraz czas na forum :P

Wiecie ta moja Fdruzia nie lubi czapek :( Latem luzik - nawet jej nie stresuje ubieraniem ale idzie jesień i ... będe miała problem :( Wczoraj byliśmy w Akpolu na zakupkach - i musiałam kupiś jej czapke w ciemno bez przymierzania bo się nie dała.
Macie jakieś sposoby aby dziecko polubiło czapeczki?

Co jest mamuski??Pora wstawac :D

W Redłowie pediatryczny też tak samo:) Tylko w Redlowie nie ma łazienki dla rodziców, jest tylko kibelek więc na mycie trzeba do domu, mozna ewentualnie przekraśc się do łazienek na położniczy ale trzeba by wyjśc wykąpanym na dwór:/
A ja łózko składałam tylko pierwszego dnia, potem ich olałam i powiedziałam, że nie mogę karmić piersią na tym krzesełku siedząc i że jest dośc miejsca, jakby nie było to bym je składała. Ogólnie można większośc ich durnych przepisów olać. Zresztą w Redłowie pielęgniarki też miały to w poważaniu...

Okruszek, mamy podwójne i więcej dają radę bo tkwią w tym od jakiegoś czasu i oswajały się z tym stopniowo a Ty nagle miałaś 5latka w obróbce :D Gdybyś spędziła tak z miesiąc też byś miała super wprawę;)
Ja od piątku będę miała czwórkę na karku:/ Tosia, gaba i dwie córki mojej siostry.Jedna ma 9 lat więc spoko ale druga ma niecałe 3 i jest małą diablicą - starcza za cały legion:/

Okruszku nie mam plastrow tylko masc, grunt to byc milym dla aptekarki a sprzeda wszystko ;)
Mimii ja jeszcze nic nie mam dla Piotrusia, na poczatku wrzesnia zaczne poszukiwania, i dla siebie od razu tez jakas kiecke do kosciola.
Z tego co opisalas jak jest w szpitalu to Polanki sa prawie indentyczne - roznica: brak lodowki i jak nie chce sie samemu kompac to robia to pielegniarki, aha - i mozna za 10zl zamowic sobie dwudaniowy obiadek :)
Jutro jedziemy na 3 dni na kaszuby wiec zegnam sie z Wami cieplutko , buzka!

No i dobrze Magda,
sukienka ładna naprawdę. Ja rajstopek jeszcze nie mam ale coś kupię jeszcze choć nie wiem gdzie kupic takie cieńsze rajstopki dla malucha bo mam tylko takie grubsze we wzorki kolorowe. No i chciałabym opaskę kupić jakaś taką bawełnianą może z kokardką, ale też nigdzie nie widziałam jeszcze takich.
Tak, na Boże Ciało puszczają tam szarfy na tym wieżowcu, bo tam robią ołtarz.

Mimii jak jedziesz od strony Moreny to jest to pierwszy wieżowiec po lewej stronie - w Boże Ciała (jak dobrze kojaze) były z jego dachu puszczone szarfy :)
A doktorek ma gabinet na pierwszym piętrze - tylko naprawde jest to bardzo skromny.

Ja zamówiłam sukieneczke nr 2 + bolerko :) Buciki i rajstopki jakies mam :)

ta emla bez recepty to pewno plastry?
bo plastry są właśnie bez recepty a maść na recpetę :)

ps dziewczyny-te które mają już "starszaki" - wielki szacun dla WAS!!! Nie wiem jak Wy dajecie sobie radę z dwójką maluchów???? Ja jak bylam w malborku przez JEDEN dzien opiekowałam sie swoją Myszą i 5letnim bratankiem i na koniec dnia myslalam ze wykituję.... jak Wy to robicie? jak sobie radzicie?? ranyyyyyy

byliśmy dzis na usg u dr W. super lekarka a u Myszola wszystko ok :D

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...