majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

ja tam moge i lody i sorbety:)a z tą rurą to jak wychodzilam z sali szpitalnej to pielegniarka mowi do salowej: " Pani Haniu dzwonila ordynator by zawiadomic hydraulika zeby jej przepchał rurę w brodziku " :D

a no i co prawda pogoda się trochę popsuła, ale jak tylko słońce trochę wylezie to może by na jakieś lody wyskoczyć? albo sorbety - dla unikających mleka :)
fajnie by wyglądał taki nalot mamusiek na lodziarnię :)
znacie jakąś fajną w sopocie?

wątek trochę przydługaśny się robi...

witam o mojej porze :)
nic nie poradzę na to, że jestem nocnym stworzeniem, a forum zostawiam sobie na deser ;)

ech zgadzam się z Wami co do różowości ciuszków - właśnie wybieram Martysi porcję większych ubranek i co? większość różowych :]
chociaż najbardziej szukam brązów, zieleni... i czegoś niekoniecznie hello kitty ;)

Myszka to podobno dość powszechne, że rozmiar buta po ciąży jest większy, to nie chodzi nawet o opuchliznę ciążową, tylko normalnie kości się trochę 'rozłażą', bo ciężar ciała na większej stopie się lepiej rozkłada no i bezpieczniej jest brzuchatkom się poruszać :)

lestek ale masz przystojnego chrześcijanina, mimo że buźka obcięta, to widać:) zawsze taki poważny? ;)

inka.ja - powodzenia w rozłące chwilowej! jejku, trudno mi to sobie wyobrazić...

Mimii 'przepchać rurę' niezłe, niezłe ;)
ja się ciągle trochę boję, jakieś mam odchyły
'chciałabym, a boję się' ;)
i jakoś tak mi to wszystko na zbliżający się okres wygląda (Mężuś tak podejrzewa heh) -oby nie, już się odzwczaiłam :)
chociaż już podobno może wrócić, mam w karmieniu przerwy nawet 7-8 godzinne. A u Was jak, wróciły już te stare (nie)dobre czasy?

Magda wiem cos o tym! tak było jak tosia się urodzila, że wszyscy kupowali jej różowe slodkości no i stalo się tak, że ona dziś za tym kolorem szaleje...
Niestety Gabryś się nie stroi bo tylko donasza ciuchy po 3 swoich poprzedniczkach a te ubranka są juz nieco sprane, tudzież zdezelowane;)
A w prezencie od wszystkich (doslownie) dostaje pieluchy i mokre chusteczki!! :)))

Szafa mojej Kingi tez różowiutka mimo, że sama nie jestem zwolennikiem stylu barbie, ale goście przynoszą, a poza tym malutkie dziewczynki tak ślicznie wygladają w tych słodkich sukienuniach hehehe ...

To fajowo że masz już sukienunię dla Liwii w domu. Teraz kreacja dla ciebie jeszcze. Mam problem z butami na chrzciny dla mnie. Słabo, bo muszą być w miarę letnie, a na wyprzedażach nie ma już nic ciekawego, a new kolekcje tylko zimowe już. A kieckę mam jeszcze w miarę letnią i nie wiem, co do niej ubiorę.
Aaaa, Laski,
ja w żadne swoje buty - takie wiecie, wyjściowe na obcasie - z przed ciąży nie wejdę. Nie wiem, czy tak to już zostanie, ale po prostu stopy mam jakby pulchniejsze teraz (kiedyś były bardzo szczupłe) i muszę mieć teraz buty o rozmiar większe - przynajmniej na razie, bo w te stare nie ma mowy, że się wcisnę. na szczęście w kozaki i sportowe oraz sandały mieszczę się te stare bez problemu.
Też tak macie ???

hmmm dziękuje mammamijko - to zasługa licznych odwiedzin gości i zakochanych w Liwuni cioteczek :)
Ja miałam same neutralne ubranka - a teraz jej szafka pęka w sukienkach i różowościach :P

Madzia Twoja Liwia zawsze tak pieknie ubrana!

ja też jeszcze nie spie :)
Niedawno wróciłyśmy z urodzinek mojej psiepsiólki :) Liwia była w swoim żywiole: gwarno, wesoło ... - to lubi i całą impreze praktycznie przespała:))

Mnie za pierwszym razem ( 2,5 tyg po cc) odrobine bolało tylko przez pierwszy moment a tak było wspaniale. Doznania silniejsze, intensywniejsze jak przed ciążą :P I na szczęście kolejne są takie same. Ciekawe dlaczego tak mam :)

Przyszła dzisiaj Liwusiowa sukienusia i bolerko. Nie miałam kiedy młodą wystroić - ale wygląda super na żywo :)

kiedyś była promocja w akpolu na te kosze na pieluchy, a teraz są chyba dość drogie? my wyrzucamy pieluchy codziennie, bo mamy mały kosz. swoją drogą, sporo ich produkujemy...

3oko, buciki z akpolu za 16zł. były takie błyszczące z atłasu, a my mamy takie z materiału podobnego do spodni. bodziaka kupiłam w h&m za jakieś 25zł. największy problem był z białymi skarpetkami, bo wszędzie mają z nadrukiem.
generalnie ubrałam tak maluszka tylko do kościoła, a potem przebrałam w inne ubranka bo było gorąco.

ja też jeszcze nie śpię a tylko patrzę na małą, bo muszę się napatrzeć na kolejne dwa dni:( m
Udanego weekendu :)

No ja właśnie też po CC i czuję, że ten pierwszy seks nie był przyjemnością tylko bolało jakoś tak dziwnie jakby było tam za malo miejsca czy coś takiego ???... Skoro większość z nas ma takie dolegliwości a wszystko jest z ginekologicznego punktu widzenia o.k. to widocznie tak ma być i kolejne razy będą przyjemniejsze, coraz przyjemniejsze .....
Mam ten kosz na pieluchy. Uważam, że to fajna sprawa.
Zużyliśmy do tej pory 3 wkłady foliowe, czy jak to się tam nazywa. Podobno 1 wkład mieści 180 pieluch. Do śmietnika na dwór się nie lata przecież z każdą kupą w pieluszce, a doskonale wiemy jak one śmierdzą:-( Aby osiągnąć taki efekt, trzeba byłoby je pakować w dodatkowy worek i to chyba wychodzi drożej w sumie. Opróżniamy kosz co drugi dzień. Także polecam.

no ja tez jeszcze nie spie:)
ale elegancik! a buciki tez w cubusie kupilas?

i znowu nic... buźka się nie mieści:(

jeszcze raz, bo obcięło buźkę
image

witam na koniec dnia:) pewnie większość z Was już śpi. no, może poza Bauaganiarką:))
sto lat, Jolla!
3oko, zazdroszczę chusty, ale sama nie umiałabym jej zawiązać. kupiłam w cubusie za całe 19.90zł (przecena chyba z 50zł).
obiecałam foto Michałka w ubranku z chrztu, więc wstawiam:)
image

Czesc Matki! wrocilismy z Wdzydz, 3 dni a wypoczelam super i maluszek nauczyl sie byc noszonym w chuscie, super sprawa, moglismy wejsc z nim na wieze widokowa i lazic po lesie a nie po alejkach:) najdluzej wytrzymalam 3h, normalnie po 20 min bola mnie rece! Maly spał w łózeczku turystycznym, fajna sprawa, tylko musimy dokupic materac turystyczny bo ten co jest jest za cienki.l
Bylismy dzis na 2 szczepieniu - masc emla super sie sprawdzila, uklucia wogole nie poczul, dopiero przy wstrzykiwaniu szczepionki jęknął.

Ktoras z Was pisala o odplatnosci za szpital - na Polankach jak nie jestes matka karmiaca to placisz!!!

Lestek gdzie kupilas lniane spodenki?

Aniouka trza poprostu przepchac rurę :D

mój pierwszy-drugi raz też tak wyglądał, jakby mi się coś w środku tam skróciło albo była barykada :) Ale już praktycznie wszystko wróciło do normy ;p

Mammamijko kochana nie zapomnę o pranku bo co 2dzien przepieram sliniaczek małego co by nie zapomniec :P

Ta Niemałża ciągnęlo ale wiecie do czego...do krainy orgazmu hehe;)

Ale jakos ten seks po cc jest tezjakis inny-przynajmniej dla mnie...tak jakby mi tam cos przeszkadzało....a przeciez dziecinka nie wychodziła pisią wiec co to moze byc?? Bylam u gin przeciez na kontroli po ciazy i jest k, ale jak bolalo za 1-wszym razem tak i teraz za kolejnym;/ Macie tez tak- te mamuski po cc??

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?