majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.5 (43)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-4-42-t177642,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.5 (43)

No tak 3oko ale pierwsze dawki sa dozylnie by szybko zadziałały...nas leczyli furaginem-nie jest to antybiotyk- i o kant tyłka...

aha Mimii nie kazdy antybiotyk musi byc podawany dozylnie - my mielismy najpierw 10 dni w szpitalu dozylnie a potem jeszcze 2 tygodnie juz w domu podawlam doustnie (Zinat)

Kurde przejazalam cala ksiazeczke i niestety nie mamy grupy krwi, jak skonczy pol roku to zrobie.

Mimii moj Piotrus zniósł w miare ok badanie cum, denerwowal sie tylko jak mial lezec trzymany przeze mnie i przez pielegniarke nieruchomo, ale on mial wtedy miesiac i był mniej kumaty niz 3miesieczny bobas... Radze Ci zebys go nakarmila przed to bedzie zadowolony i pewnie lepiej to zniesie. Przed badaniem musielismy zrobic tylko posiew- jakby byl pozytywny nie mozna robic cum'u.

To napisz co i jak... pamiętaj tylko,że dzieci do 3m-cy musza miec podany antybiotyk dożylnie, bo mają zbyt delikatny ukl pokarmowy... Obyscie nie musiały isc do szpitala :( trzymam kciuki...

Mimii w badaniu ogólnym wyszły bakterie i drożdże. Posiew musze powtórzyć niestety :( Ale i tak jutro ide do lekarza z tym co mam i zobacze co powie.
Liwia nie gorączkuje, ale nadal śpi niespokojnie. Samego śluzu na cipce już nie ma ale w kupkach jeszcze się pojawia.

Magda81- ma Liwia jednak ZUM?? Moze pisalas a ja przeoczylam cosik... i co jestescie w domku??Mala ma jakis antybiotyk przepisany??

A my dzis juz 2 dzien z rzedu bylismy na grzybkach-wczoraj z Boryskeim dzis sami:) W 2 h mamy caaały wiklinowy kosz:)

Mammamia dobrze pisze. Mleko matki to najlepsze co tylko może być na świecie, to istny nektar bogów, hehe ;)))

Dzieki mammamijko - potrafisz podnieść na duchu.

Zdziwiła mnie ta pani dr bo Liwia już dawno nie miała kolek, puszcza często bączki, brzuszek ma miękki.
Teraz przyjmuje Enterol i może od niego miała tyle gazu - nie wiem! Poczytałam sobie opinie na forum o tej dr i żałuje, że wcześniej tego nie zrobiłam - napewno bym do niej nie poszła. Co za wstrętna baba brrryyyy - Dr Mazur - jak któraś się do niej wybiera to odradzam!!!

Kamyk, no bo to jest tak że jak kobieta śpi produkuje się bardziej tłusty pokarm. Jeżeli kobieta prowadzi unormowany tryb życia, czyli śpi w nocy wtedy ten bardziej tłusty pokarm produkuje sie w nocy. Ale jak kobieta w nocy nie śpi, tylko siedzi i patrzy czy dzidzia oddycha to nie daje organizmowi sygnału "produkuj tłusty pokarm". O tym piszą w każdej gazetce o karmieniu piersią.

Ja sobie jem wszystko. Absolutnie wszystko. I moja Madzia nie ma kolek, nie wije się, nie pręży i puszcza śliczne bączki. Chyba bym zwariowała jakbym miała być kilka m-cy na ziemniakach i merchewce. Jeden tydzien po porodzie na takiej diecie mi w zupełności wystarczył!
A urozmaicona dieta jest kluczem do szczęścia! Sroga dieta prowadzi nawet do depresji!!! I to jest naukowo udowodnione! ;)

Nie ma czegoś takiego jak mało wartościowy pokarm!!!!!! Dziewczyny macie dobry pokarm, najlepszy!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedyne co może być to, że stres hamuje wypływanie mleka i dziecko moze ciągnąc i ciągnąc i nie chce lecieć jak trzeba. I to się zdarza dość często, mamy myslą, że pokarm się kończy i butla... a wtedy naprawdę się skończy. Także Kamyk nie myśl negatywnie i relaksuj się ile wlezie!

ja jem same gotowane rzeczy... a i tak moj ma gazy wciaz.. budzi sie od nich... jak je to sie caly wije.. zaczyna plakac... takze nie ma reguly na ta diete. Jedna moga jesc wszystko inne nie.. a i tak dzieci sie mecza...

Zastanawiam sie czy moze moj pokarm jest malo wartosciowy jesli moj maly sie budzi co 2h w nocy.. i jest nadal glodny... a po nocy jak zje to spi 4 h w dzien.. czyli jak ja odpoczywam/ spie to odrazu mam lepszy pokarm.... co myslicie??? nie chce dawac mu sztucznego i kazdej nocy sie meczymy... przewaznie od 1-4 jest marundy nie chce jesc mimo ze glodny, spac tez nie chce.. i tak sie meczymy razem...

Magda, znam niejedną mamę, która jadła tylko gotowaną kurę i co tam jeszce powinna a dziecko i tak miało gazy, kolki itede. Poza tym spójrzmy prawdzie w oko jak mówi Tosia - co kardiolog wie o odżywianiu? Tak się składa, że 2 znajomych mam kardiologów i wiem, że oni poza swoją specjalizacją nie wiedzą wiecej niż my. A czasami takie oczywiste głupoty słyszę od nich.
Ja muszę się przyznac, że jestem uzalezniona od słodyczy i zawsze od pory obiadowej az do nocy mam głód taki, że zjadam całą czekoladę i jescze po kilka innych rzeczy. Ostatnio np kupuję sobie żelkowe babeczki Fruitella i sama zjadam cała paczkę. O galaretkach Makarena już nie wspomnę. No i Gabrysia nie ma w związku z tym problemów, brzuszek stale miękii, kupki regularnie i "bezbolesnie" - także nie ma żadnej reguły.
Oczywiście musisz wyczuć czy coś szkodzi małej, ale nie wpadaj w deprechę kiedy zjesz coś na co masz ochotę!
Poza tym która mama nie ma dziecka, którego by cos nie bolalo? Takich szczęsciar jest niewiele. Moja mama mówi mi zawsze, że ciągle płakałam w niemowlectwie. Nie mówię jej tego, ale sama wiem, że czegoś niedopatrzyła skoro stale ryczałam. A mimo to głupio byłoby mieć o to do niej żal dzisiaj. Także myślę, ze Liwia też nie wyrzeknie się mamy, która jest taka okropna, je słodycze, podpala jej nos papierosem i wycina wzorki na uszach... ;P

Bylismy dzisiaj u kardiologa i na 99% dziurka się zarosła :) Nie mamy 100% pewności bo Liwia nie chciała współpracować i strasznie się wierciła i płakała. Szmerów też nie słyszała :)

Dostałam delikatyny opieprz, że żle sie odzywiam bo Liwcia miała troche zagazowany brzuszek ( nie mogła dotrzec do serca przez brzuch) - niby jej za dużo słodyczy ...
Kurcze kogo tu słuchać - pediatra mówi aby jeść wszystko tylko z umiarem i obserwować małą jak reaguje, a kardiolog powiedziała, że tylko ziemniaki, gotowane mięso i marchewke !!!! Paranoja jakaś.

Tak sobie dzisiaj mysle, że jestem złą matką :( Brzuszek zagazowany, do tego ZUM ... - moja córcia cierpi przeze mnie :(:(
Chyba łapie doła.

Daria konflikt ma znaczenie jesli Twoje dziecko miało inne RH niż Ty, czyli dodatnie i do Twojej krwi dostały się one podczas porodu bo wczesniej nie miały jak. Wtedy dostajesz immunoglobulinę, która zniszczy dodatnie erytrocyty i w ten sposób uchroni Twoje kolejne ciąże przed dramatem. Jeśli Twoje dziecko urodziło się także z Rh minus to nie ma konfliktu i sprawy

3oko jak Twoje dziecię zniosło CUM??Pytam bo 14 my idziemy. Musiałas przed tym badaniem miec zrobiony posiew moczu i bad ogolne??Bo mi tak zlecila pediatra, powiedziala ze taki wymóg-więc zrobiłam.

A po co w ogóle dają ten zastrzyk. Myslałam ze konflikt ma znaczenie podczas ciązy, ale po? I co w ogóle zawiera ten zastrzyk? Co to jest? Jak to działa?

Ja mam Rh plus więc konfliktu niet;)
Możesz mieć rację Daria, że jej mogło chodzić o skutecznośc badania, ale z drugiej strony wszystkim dzieciom mojej mamy, czyli naszej czwórce i tak samo u pięciorga dzieci teściówki robili grupę przy porodzie i jaka była taka jest;)
Ja raczej myslę, że ta pielęgniarka miała niepoprawne wiadomości na ten temat i była to ta sama w naszym przypadku kobita;)

mammamia przyjmują samorobne zdjęcia jak spełniają ich warunki. 2 lata temu do paszportu też robiliśmy sami. Właściwie to nie wyobrażam sobie robienia zdjęcia malucha u fotografa.

DAria, teraz chyba standardowo dają zastrzyk wszystkim z grupą Rh (minus)

No i nie udało się uchronić Marcinka ;/ W nocy dopadł go katar :( Separacja dzieciaków nie pomogła, dobrze chociaż, że Patrycji troszkę lepiej.

Dziendoberek :)
Nam też wpisali grupę krwi w książeczke. Ale nie wiem czy grupe krwi badają wszystkim dzieciom czy tylko tym, których matka ma Rh minus. Żeby zastrzyk dać na ten konflikt. Ja mam A Rh minus. I też pielęgniarka powiedziała że jak bym chciała to mam badanie powtórzyć za pół roku bo grupa krwi może się zmienić (!). Może to nie chodzi ze dziecku zmienia sie grupa krwi, ale ze w badaniach źle wychodzi na takich małych dzieciach, niewiem...

Marcinek będzie miał dowód? o ho ho :)

Okruszku zgadzam się z Tobą-macierzyństwo jest cudowne!!!!!!!
chyba wszystkie to wiemy :)
i myślę, że to raczej dobrze, że tak się przyglądasz zdrówku swojej córeczki; ja też sę czasem trochę na zapas martwię, ale mi zazwyczaj przechodzi, zanim zdążę się do przychodni wybrać :)

a co do napięcia mięśniowego to podejrzewam za silne - Martynka się mocno do tyłu wygina, jak się ją trzyma twarzą do siebie albo jak leży na brzuszku, nie tylko ja to zauważyłam...

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...