majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-5-43-t179966,1,16.html?act=post&t=179966&pp=1791549#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Chętnie się dopiszę do listy

kurcze, tylko, że tego katarku prawie nie ma. zupełnie nic nie wypływa samo tylko slysze, że ma mokro. boję się iśc do przychodni, bo wiadomo, że nie uniknę kontaktu z chorymi :-( chyba poczekam. juz zaczynam podejrzewać alergię,bo za długo to trwa i z resztą chorobowy katar jest intensywny. jeju, zawsze coś

Iza, ja tam nie wiem. Daria zapaliła we mnie taki czujnik i przez ostatnie dni ciągle patrzę na te gile mojej Mai :D

Geene, no szkoda, że nie masz czasu do nas dołączyć.. w sensie pisać. Nasze dzieciory urodziły się tego samego dnia :)) Ja też na Zaspie byłam

hej laski.
hej Geene :-)

Mimii cudownie, że z Boryskiem ok:-)

Pola też woli spać na plecach mimo, ż przewraca się na boki. zadne wałki nie działają, bo wierci się tak, żezaraz leży na plecach. no i najchętniej by siezdiała. na rekach za Chiny nie chce leżec. pd razu ryk jak cholera.denerwuje sie, bo ciagle coś jej w nosku furczy. odrobine wyciągne tylko jak mocno wodą morską spsikam. zaczynam schizowac a do dr nie chce leciec żeby nie zlapałam jakiegos syfa. w przyszłym tyg mamy szczepienie. myślicie ze mogę zaczekać? poza tym nic się nie dzieje

Chętnie się dopiszę do listy

Sledzę wątek od dawna, ale mój szkrab jest na tyle zajmujący, że nie miałam szans na nic poza czytaniem ;) Przyznam, że sporo ciekawych i pomocnych informacji wyczytałam, dzięki dziewczyny. Dołaczam do Was z moim Stefankiem, urodzonym 8.06 na Zaspie. Jest już nie lada klopsem - 8kg - na piersi...
Pozdrawiam wszystkie Mamusie Majowo Czerwcowe

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Ja tez kłade na boczku po tych atakach bez oddechu, zresztą Gabi tak woli nawet a za plecki póki co wystarczy jak jej zwinę kołderkę:)

Mimii kiedy ja byłam bardzo mała to nieustannie miałam zap.ukł.moczowego. Mama myślała, że coś jest nie tak ze mną, ale to minęło. Potem kiedy miałam ok 20 lat przez 2 lata zapalenia ciągle mi nawracały. Lekarze mówili jak jeden, że to taka uroda i nie ma żadnego wpływu na życie:) Także Borysek zapewne "tak ma" i tyle, ważne by to leczyć co się z tego nic nie zrobi:)

ja zwijam młodej taki większy kocyk i tak śpi na boku.. tak, jak u aniuko, na boku o wiele lepiej jej się śpi.. i dłużej :)

Ja podkładam Alicji zwinięty rożek pod plecki, bo na boczku lepiej śpi.

ja układma Boryska na boku bo juz nie raz by się udusił leżąc na pleckach bo teraz strasznie dużo śliny produkuje.

Madzia chce spać na pleckach, nie układam jej na siłe na boku, jak chce na pleckach to niech sobie śpi na pleckach. Ale jeszcze z plecków na bok nie umie sie przewrócić

Mam pytanie:

Czy jak Wasze dizeciackzi zasypiają to kładąc je na boku podkładacie cos za plecki by się nie przewracały na plecki?? Ja podkładam,ale Borys i tak sie tak wywierci,że odsunie "barierkę". Od kiedy dzieci w nocy przewrcacają sie z boku na bok?? Bo moj ma problem z tym jak lezy na wznak by w nocy przekrecic się na bok i się budzi. Może to od tego podkładania??

Magda a moze oddaj mocz na posiew do innego laboratorium? ja juz robilam 5 razy i zawsze wychodzi.

a jeszcze o termometrach, to ja chyba mam jednak zepsuty bo miedzy uchem a czolem jest wieeeelka roznica

Hej:)
Dziękujemy z Boryskiem za komplementy :)
Borys sam nie siedzi ;> az tak zdolny nie jest by w niespełna 4 m-ce juz sam siedział, no ale sam prowadzi motor ;) Ale sam juz bardzo chce siadac- podnosi glowe i nogi równoczesnie robiac scyzoryk- może rośnie z niego mały paker i już zaczyna ćwiczyć mięśnie brzuszka:) Ale jak jest trzymany na rękach to obraca sprawnie głowką w pr i lw oglądając świat, ciekawski jest strasznie :)Reaguje na osoby, aha i dzis śpiewał... włącząłam mu zabawkę fp i jak grała to gaworząc śpiewał :D

Mammamijko może Gabi przyzwyczaja się do domowych warunków, wiesz zmiana miejsca itd takze mam nadzieje,że juz niedługo bedzie dobrze:)i od rączek nie będziesz mogła isę opędzić :)

Magda81 szkoda,że posiew nie wyszedł... ale wiesz tak jak pisałam invicta chyba cos fisiuje, bo mnie tez napisali że jest zle pobrany ;> W Brusie zawsze było ok.

AHA Teraz DOBRA- NAJLEPSZA z NAJLEPSZYCH wiadomość:
Mamy wyniki CUM. Wszystko jets w porządku!!!!!!! Borysek jest zdrowiutki jak rybka:) Nacierpiał się przy badaniu, ale cieszę się, że nie ma żadnej wady wrodzonej :) Tylko pojawia sie pytanie czemu nawraca ZUM... oby już nie wrócił.

No nic to chyab wszystko.

Aha Inka wracajcie do zdrowia no i Liwcia tez..no i wszystkie chorowitki!!! My póki co jakos się trzymamy.

mammamijo jutro na bank wszystko wróci do normy :)

okruszku, w tych przychodniach to same babiszony pracują ! Ja dzisiaj dzwoniłam umówić Liwusie do dr - chce aby ją osłuchał po tym katarku (cały czas jej w klatce coś gra) i potrzebuje skierowanie na wymaz z oczka - a baba do mnie - nie za często pani córcia choruje, co chwile jest rejestrowana !
Ale sie wkurzyłam grrry, nie chodze do przychodni bo mi się tam podoba tylko dlatego, że potrzebuje. Zresztą sam doktor chce ją zobaczyć!

jak mnie baba w przychodni wkur...

rejestrowałam małą na zdrowe dzieci i przychodzę na wyznaczoną godz a ona mi wmawia ze powinnam byla przyjsc pol godz wczesniej tak jak ona mi to mowila!!!!!!!! kumacie? wmawia mi ze rejestrowala mnie na wczesniejszą godz! grrr

w rezultacie nie poszlysmy bo przychodnia pelna zakatarzonych malców i nie chcialam czekac :/ a teraz nie wiem czy ten jej kaszel jest od ślinki czy taki zły kaszel i to jej kichanie i zapchany nosek :( nie wiem co robić? :( baba w przychodni strzeliła focha na mnie bo jej racji nie przyznalam, ale jak mozna komus cos wmawiac w zywe oczy?????????????

Magda nie wiem co jej robili - na Zaspie nie pozwalają rodzicom wchodzić z dzieckiem do zabiegowego... a ja czuję, że jest "obca".. :( Nie chcę już brać jej na ręce - czuję się jakby mnie nie chciała i to jest dla mnie cholernie trudne

Super kobitki, że już nie musicie przebywać w szpitalu :) W domku najlepiej.

U nas dupa - posiew znowu się nie udał :( Poddaje się. Zrobie jeszcze raz bad ogólne, aby potwierdzić, że nie ma żadnych bakteri i ide z tym do lekarza.

Liwia jeszcze się męczy. Katar jest już baardzo gęsty i nie daje się wyciągnąć. Mała krztusi się, kaszle ...
Jak tylko kładziemy ją na przewijak to krzyczy - boi się, że znowu będzie frida...

Mammamijko a może Gabi pamięta jeszcze pobyt w szpitalu. Pewnie jak ją brali na ręce to robili jakieś badania... i teraz kojarzy jej się to z bólem :(
Dobrze, że dzieciaczki szybko zapominają !

Mój mężuś ma teraz tydz urlopu. Ale mi dobrze :)))

hej
Grab ja mam brauna tylko dousznego i z tego co mi mówiły pielegniarki to temp z tego pomiaru jest tą właściwą. zauważyłam, że u dzieci pomiary robione w obu uszkach troche się rożnią. jedno uszko jest jakby węższe i wnim jest trochę wyższa tempka.

wkurzona jestem na ta pogodę! co chcę wyjść z młodą to leje. kurna!

Grab w uchu zawsze jest wyższa temperatura, podobno trzeba odjać ileś stopni ale nie wiem ile dokladnie.

Mammamija ja moge glosowac na Twojego meza - nie mam tipsow i nie jestem opalona :)

3oko to nie moja wina - mnie przy tej aferze nawet nie było! :D
A mój mąż ma ambicje polityczne i wszędzie chce tworzyć "nowy porządek" :O
Po tej aferze w szpitalu już wiem, że opalone pudelki z tipsami na niego głosowac w razie czego nie będą ;)

Gabi po kolejnym pobycie w szpitalu jest jeszcze gorsza - krzyczy jak opętana kiedy się ją bierze, albo zmienia jej pozycję - jakby ją ciało bolało:(
Nic z tego nie rozumiem, bo kiedy np turlałam ją dziś po lóżku to się chichrala:/

mam termometr do ucha i czoła w jednym. i jak mierze do czoła to Kacper ma 35-36 a jak do ucha to ma 37,2-37,4. Czy to jest możliwe żeby w uchu było więcej?

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...