majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-5-43-t179966,1,16.html?act=post&t=179966&pp=1791549#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Myszka, poczekaj aż na podłodze będą porozwalane klocki, jak na takiego nadepniesz to dopiero będziesz się wqrzać

ja mam 100m2 ale 2dzieci, w tym 6letniego brudasa, który rozwala zabawki po całej chacie i później jest zbyt zmęczony by sprzątać. co ja się z nim nawalcze to moje. poczekajcie jeszcze trochę. dopiero zacznie się zabawkowy sajgon w chacie ;-P
dojdą krzesełka do karmienia, które małe nie są, pchacze, stoliki edukcyjne.... ;-) a najlepsze do sprzątania to sa klocki hehe
własnie poodkurzałam, jak młoda zaśnie to pomyje podłogi, pościeram kurze i będę miała z głowy :-)
co do chudnięcia, to ostatnio mój organizm wraca do normy. apetyt znacznie mi się zmniejszył i waga sama spada mimo, że podjadam słodycze. bardzo mnie to cieszy. cellulit jest niestety masakryczny i ozciągnięta skóra na brzuchu :-( zostało mi jeszcze 2kg, stare jeansy wciągam juz na dupe, ale w brzuchu to jeszcze daleko do dopięcia. myślę, że będzie w tym temacie cieżko

oj Myszka to prawda, że ciaśniej, ale poczekaj aż się zaczną grające foteliki, wózki dla lalek, rowerki, globusy i inne takie ;D
Ja już świra dostaje, sam domek dla lalek (który sama zrobiłam de facto;)) zajmuje 1/8 pokoju

My mamy 85m kw. ale dla mnie optymalnie byłoby dwa razy tyle;P

Hej, my też nie śpimy już. jestem padnięta ale od rana Kiniusia była głodna, a potem była kupka...
Mamy tej nocy nowy rekord - sen bez przerwy od 21 - 4:30 !!! 7,5 h ciurkiem dodam, że nie jadła przez ok. 9 h, bo karmiłam ją po 19 - tej !!!

Dziewczynki,
czy Wy też macie wrażenie, że odkąd pojawiło się dziecko, Wasze mieszkania skurczyły się znacznie ?
U mnie ciągle bałagan, choć sprzątam 2 razy dziennie wszystko. wszędzie ciuszki i gadżety Młodej. Ciągle pranie jej ciuszków się suszy w pokoju na suszarce. Dziecko nie ma 3 m-cy, a zabawki są wszędzie. Na podłodze mata, z boku huśtawka, w rogu jeszcze fotelik samochodowy. Tak mnie to wnerwia, że nie wiem jak to będzie dalej !
Nie cierpię bałaganu i chaosu, nie umiem się w tym znaleźć. Jakoś mnie to ostatnio strasznie frustruje i zaczynam łapać doła ..
Tak z ciekawości jak sobie radzicie ? Jak u Was z warunkami lokalowymi ? My mamy 50 m 2 tj. dwa pokoje z oddzielną kuchnią.

Trzeba myśleć o czymś większym :-( .............

U nas ząbkowanie, ale cierpi ten mój chłopczyk :((
Dziewczyny któras z nas jest z UK?? Bo mam proszek na ząbkowanie i jest super i chciałabym zapytac o jego stosowanie, bo z ulotki czesc rozumiem ale części nie :D \Ten proszek działa przeciwbólowo i pomaga w wyrzynaniu ząbków a nazywa się Ashton&Parsons Infant's Powders.

hejka:)
ja już też nie śpię:) mamy dzisiaj drugie usg bioderek:) mam nadzieję, że będzie ok:) bo jak byliśmy pierwszy raz to były jeszcze niedojrzałe i właśnie musimy przyjść po raz drugi:)

Grab nie duzy to wysiłek, sama regulujesz szybkosc bieżni. A podcisnienie wspomaga ukrwienie i zwalcza przez to pomaranczową skórkę. Ale wiecie co chyba musze przerwac e cwiczenia :( bo cos mnie w okolicy cięcia boli :(( No nic dzis zobacze i podejme decyzję. Grab a jesli chozi o cene to ja skorzystałam z groupona i karnet 5 wejsc byl za 40zł :)a tak kosztował 100zł. Teraz ta amszyna juz nie jest tak popularna jak przed 2 laty wtedy karnet 10wejsc kosztował 0k. 500zl;>
3oko witamy :D w naszym kółku ;P

Hej,
dopiero nadrobilam zaległości.
Ale dziś piękny dzień mieliśmy .... Byłyśmy na dworze na spacerze 5 godzin :-) To ostatnie chwile słońca zatem trzeba korzystać maksymalnie.

W niedziele chrzciny.

Dziś już prasowałam ciuchy. Małżonowi koszulę, moją kreację i dwie kiecki Kiniusi. Wykombinowałam sobie 3 kreację dla Niej. Kiecka kremowa na chrzciny do kościoła, a dodatkowo biały bardzo elegancki pajac na robiony na szydełku oraz różowa sukienka - obie w rezerwie. Nasza Kiniusia zawsze po jedzeniu ulewa i będzie obciach jak się ubrudzi, a trochę mi głupio, aby na swojej imprezie w knajpie przy 20 gościach i ciągle robionych zdjęciach, siedziała ciągle w śliniaku :-(
W domu praktycznie cały czas w śliniaku jest, tylko co 2 - 3 godz. go zmieniam na świeży.

3oko, no to witam, to ja ;) Duży brzuch to ja miałam - 104cm w pasie ;)
Ajak Twój synek?

no właśnie ja muszę powiedzieć, że to chudnięcie poprzez karmienie to mit! od wyjścia ze szpitala nic nie schudłam, a gdybym nie uważała to nadal bym tyła:( może to trochę związane z tym że utrzymuje mi się cukrzyca ciążowa:(

Geene, Daria to była ta w ciązy:) (a moze Geene chodzila do tej szkoly rodzenia ale w innym terminie, czy masz na imie na P.?)

a zapomnialam napisac ze Piotrus wczoraj budzil sie od polnocy co godzine, nad ranem bylam zombi. Caly czas chcial jesc, mysle ze to przez katar-chce mu sie bardziej pic. No i tak jak Wasze szraby - moj maluch tez jest telemaniakiem:)

Geene, ja też chodziłam na te zajęcia :))) A mąż 3oko to "ten od ropy naftowej", tak na pewno skojarzysz ;) A siebie nie wiem jak Ci przedstawić.

Mimii mogę polecić Mizan-Gros albo Gros-Tyrkin, obie przyjmują w Gdańsku:) Ja chodzę do tej drugiej i dzięki niej udało mi się donosić Gabrysię:))

A ja może i jestem szczupła ale wiesz, że to nie wszytsko. Nie mam kondycji i mięśni za bardzo:/ zwłaszcza na tyłku :/

aaa Tylko że to gdzieś w Gdańsku jest. u nas jest klinika w Janowie ego spa i coś mi się wydaje że też coś takiego było. i to też trwało 30min, tylko nie kojarzę ile kosztowało. a wymaga to dużego wysiłku?? (głupie pytanie). o co w tym chodzi?
no mnie też dobija ten wał tłuszczu, nie mówiąc już o rozstępach bo tego już się nie pozbędę, ale jak ja mam się zmobilizować, żeby się za siebie wziąć, normalnie wstyd.

Geene chyba Cie znam bo byla tam dziewczyna ktora miala w brzuszku Stefanka, a to dosc rzadkie imie. Jak na ostatnich zajeciach zapisywalas sie na pokaz mody ciazowej to na pewno jestes Ty! ja to ta wielka z brzuchem, siedzialam zawsze pod oknem z brzegu, maz z bródką - moze skojarzysz.
Inka, Mimii - to ja tez do silnej grupy odchudzajacych sie dopisuje. Chodz ciazowe 15kg zrzucilam w 3 tygodnie to mam - tak jak Mimii - dyche sprzed ciazy.
Odebralam dzis posiew+zrobilam ogolne dla pewnosci, posiew: 2 inne bakterie niz sprzed tygodnia ale wielkosc 10do3 wiec nie trzeba podawac antybiotyku, jednak w badaniu ogolnym wyszly biale krwinki w moczu co moze swiadczyc o jakiejs infekcj (mala ilosc krwinek), moze pojde jutro do przychodni. przy okazji obsluchaja piotrusia bo juz 10 dni ma katar

chodze w tej kapsule bo biegac sie nei wygodnie biega bo obijam łokcie :P Porusząłabym sie wiecej ale niestety nie mam z kim małego zostawiac. Mammamijko Ty to raczej nie musisz nic robic i po kiego wydawałas na steper jak ty taka szczuplutka:)
Mobilizacje mam, bo pol zycia mialam doczynienia ze sporrtem.
A neidoczynnosc regulowałam eutyroxem ale ost bad wyszly ze jest w normie i odstawilam, ale chce udac sie do dobrego endok- nawet pryw tylko nie mam czasu znalezc dobrego lekarza.

husky odciągnęłam laktatorem mleko w dzień, kiedy mam go najmniej i wyszło 110 ml w jednym cycku a nie ciągnęłam za długo wiec to chyba dosyć, zwłaszcza, że jakby co mam drugiego cycka? ;)

Mimii, masz niedoczynność, ale chyba normujesz hormonami, co?
Powaznie biegasz w kapsule jakiejś? :D Ty to masz dopiero wysoką mobilizację :D Ja sobie kupiłam stepper 2 mies temu i twistera i oba leżą w szafie...

Inka jak karmisz cycusiem to powinnas chudnać. Ja nie karmię piersią- i bardzo mi tego brakuje...a poza tym mam niedoczynnosc tarczycy a przy tym ciezko z wagą :( Wspierajmy się, wspierajmy... może założymy jakies kółko :) oby nie różańcowe :)

Mimii mam to samo:( ale powiedziałam sobie dość! choć nie mogę zastosować żadnej diety, bo karmie to słodycze mogę sobie odpuścić i zmobilizować się do ćwiczeń:) Mimii wspierajmy się:)

Grab to zadna dieta cud... to chodzenie po bieżni w kapsulke pod cisnieniem. Wpisz vacu well i znajdziesz. Mam doła przez swoją tusze, wszystko mnie wkur...i chce mi się wyc.

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...