majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-5-43-t179966,1,16.html?act=post&t=179966&pp=1791549#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Myszka, poczekaj aż na podłodze będą porozwalane klocki, jak na takiego nadepniesz to dopiero będziesz się wqrzać

ja mam 100m2 ale 2dzieci, w tym 6letniego brudasa, który rozwala zabawki po całej chacie i później jest zbyt zmęczony by sprzątać. co ja się z nim nawalcze to moje. poczekajcie jeszcze trochę. dopiero zacznie się zabawkowy sajgon w chacie ;-P
dojdą krzesełka do karmienia, które małe nie są, pchacze, stoliki edukcyjne.... ;-) a najlepsze do sprzątania to sa klocki hehe
własnie poodkurzałam, jak młoda zaśnie to pomyje podłogi, pościeram kurze i będę miała z głowy :-)
co do chudnięcia, to ostatnio mój organizm wraca do normy. apetyt znacznie mi się zmniejszył i waga sama spada mimo, że podjadam słodycze. bardzo mnie to cieszy. cellulit jest niestety masakryczny i ozciągnięta skóra na brzuchu :-( zostało mi jeszcze 2kg, stare jeansy wciągam juz na dupe, ale w brzuchu to jeszcze daleko do dopięcia. myślę, że będzie w tym temacie cieżko

oj Myszka to prawda, że ciaśniej, ale poczekaj aż się zaczną grające foteliki, wózki dla lalek, rowerki, globusy i inne takie ;D
Ja już świra dostaje, sam domek dla lalek (który sama zrobiłam de facto;)) zajmuje 1/8 pokoju

My mamy 85m kw. ale dla mnie optymalnie byłoby dwa razy tyle;P

Hej, my też nie śpimy już. jestem padnięta ale od rana Kiniusia była głodna, a potem była kupka...
Mamy tej nocy nowy rekord - sen bez przerwy od 21 - 4:30 !!! 7,5 h ciurkiem dodam, że nie jadła przez ok. 9 h, bo karmiłam ją po 19 - tej !!!

Dziewczynki,
czy Wy też macie wrażenie, że odkąd pojawiło się dziecko, Wasze mieszkania skurczyły się znacznie ?
U mnie ciągle bałagan, choć sprzątam 2 razy dziennie wszystko. wszędzie ciuszki i gadżety Młodej. Ciągle pranie jej ciuszków się suszy w pokoju na suszarce. Dziecko nie ma 3 m-cy, a zabawki są wszędzie. Na podłodze mata, z boku huśtawka, w rogu jeszcze fotelik samochodowy. Tak mnie to wnerwia, że nie wiem jak to będzie dalej !
Nie cierpię bałaganu i chaosu, nie umiem się w tym znaleźć. Jakoś mnie to ostatnio strasznie frustruje i zaczynam łapać doła ..
Tak z ciekawości jak sobie radzicie ? Jak u Was z warunkami lokalowymi ? My mamy 50 m 2 tj. dwa pokoje z oddzielną kuchnią.

Trzeba myśleć o czymś większym :-( .............

U nas ząbkowanie, ale cierpi ten mój chłopczyk :((
Dziewczyny któras z nas jest z UK?? Bo mam proszek na ząbkowanie i jest super i chciałabym zapytac o jego stosowanie, bo z ulotki czesc rozumiem ale części nie :D \Ten proszek działa przeciwbólowo i pomaga w wyrzynaniu ząbków a nazywa się Ashton&Parsons Infant's Powders.

hejka:)
ja już też nie śpię:) mamy dzisiaj drugie usg bioderek:) mam nadzieję, że będzie ok:) bo jak byliśmy pierwszy raz to były jeszcze niedojrzałe i właśnie musimy przyjść po raz drugi:)

Grab nie duzy to wysiłek, sama regulujesz szybkosc bieżni. A podcisnienie wspomaga ukrwienie i zwalcza przez to pomaranczową skórkę. Ale wiecie co chyba musze przerwac e cwiczenia :( bo cos mnie w okolicy cięcia boli :(( No nic dzis zobacze i podejme decyzję. Grab a jesli chozi o cene to ja skorzystałam z groupona i karnet 5 wejsc byl za 40zł :)a tak kosztował 100zł. Teraz ta amszyna juz nie jest tak popularna jak przed 2 laty wtedy karnet 10wejsc kosztował 0k. 500zl;>
3oko witamy :D w naszym kółku ;P

Hej,
dopiero nadrobilam zaległości.
Ale dziś piękny dzień mieliśmy .... Byłyśmy na dworze na spacerze 5 godzin :-) To ostatnie chwile słońca zatem trzeba korzystać maksymalnie.

W niedziele chrzciny.

Dziś już prasowałam ciuchy. Małżonowi koszulę, moją kreację i dwie kiecki Kiniusi. Wykombinowałam sobie 3 kreację dla Niej. Kiecka kremowa na chrzciny do kościoła, a dodatkowo biały bardzo elegancki pajac na robiony na szydełku oraz różowa sukienka - obie w rezerwie. Nasza Kiniusia zawsze po jedzeniu ulewa i będzie obciach jak się ubrudzi, a trochę mi głupio, aby na swojej imprezie w knajpie przy 20 gościach i ciągle robionych zdjęciach, siedziała ciągle w śliniaku :-(
W domu praktycznie cały czas w śliniaku jest, tylko co 2 - 3 godz. go zmieniam na świeży.

3oko, no to witam, to ja ;) Duży brzuch to ja miałam - 104cm w pasie ;)
Ajak Twój synek?

no właśnie ja muszę powiedzieć, że to chudnięcie poprzez karmienie to mit! od wyjścia ze szpitala nic nie schudłam, a gdybym nie uważała to nadal bym tyła:( może to trochę związane z tym że utrzymuje mi się cukrzyca ciążowa:(

Geene, Daria to była ta w ciązy:) (a moze Geene chodzila do tej szkoly rodzenia ale w innym terminie, czy masz na imie na P.?)

a zapomnialam napisac ze Piotrus wczoraj budzil sie od polnocy co godzine, nad ranem bylam zombi. Caly czas chcial jesc, mysle ze to przez katar-chce mu sie bardziej pic. No i tak jak Wasze szraby - moj maluch tez jest telemaniakiem:)

Geene, ja też chodziłam na te zajęcia :))) A mąż 3oko to "ten od ropy naftowej", tak na pewno skojarzysz ;) A siebie nie wiem jak Ci przedstawić.

Mimii mogę polecić Mizan-Gros albo Gros-Tyrkin, obie przyjmują w Gdańsku:) Ja chodzę do tej drugiej i dzięki niej udało mi się donosić Gabrysię:))

A ja może i jestem szczupła ale wiesz, że to nie wszytsko. Nie mam kondycji i mięśni za bardzo:/ zwłaszcza na tyłku :/

aaa Tylko że to gdzieś w Gdańsku jest. u nas jest klinika w Janowie ego spa i coś mi się wydaje że też coś takiego było. i to też trwało 30min, tylko nie kojarzę ile kosztowało. a wymaga to dużego wysiłku?? (głupie pytanie). o co w tym chodzi?
no mnie też dobija ten wał tłuszczu, nie mówiąc już o rozstępach bo tego już się nie pozbędę, ale jak ja mam się zmobilizować, żeby się za siebie wziąć, normalnie wstyd.

Geene chyba Cie znam bo byla tam dziewczyna ktora miala w brzuszku Stefanka, a to dosc rzadkie imie. Jak na ostatnich zajeciach zapisywalas sie na pokaz mody ciazowej to na pewno jestes Ty! ja to ta wielka z brzuchem, siedzialam zawsze pod oknem z brzegu, maz z bródką - moze skojarzysz.
Inka, Mimii - to ja tez do silnej grupy odchudzajacych sie dopisuje. Chodz ciazowe 15kg zrzucilam w 3 tygodnie to mam - tak jak Mimii - dyche sprzed ciazy.
Odebralam dzis posiew+zrobilam ogolne dla pewnosci, posiew: 2 inne bakterie niz sprzed tygodnia ale wielkosc 10do3 wiec nie trzeba podawac antybiotyku, jednak w badaniu ogolnym wyszly biale krwinki w moczu co moze swiadczyc o jakiejs infekcj (mala ilosc krwinek), moze pojde jutro do przychodni. przy okazji obsluchaja piotrusia bo juz 10 dni ma katar

chodze w tej kapsule bo biegac sie nei wygodnie biega bo obijam łokcie :P Porusząłabym sie wiecej ale niestety nie mam z kim małego zostawiac. Mammamijko Ty to raczej nie musisz nic robic i po kiego wydawałas na steper jak ty taka szczuplutka:)
Mobilizacje mam, bo pol zycia mialam doczynienia ze sporrtem.
A neidoczynnosc regulowałam eutyroxem ale ost bad wyszly ze jest w normie i odstawilam, ale chce udac sie do dobrego endok- nawet pryw tylko nie mam czasu znalezc dobrego lekarza.

husky odciągnęłam laktatorem mleko w dzień, kiedy mam go najmniej i wyszło 110 ml w jednym cycku a nie ciągnęłam za długo wiec to chyba dosyć, zwłaszcza, że jakby co mam drugiego cycka? ;)

Mimii, masz niedoczynność, ale chyba normujesz hormonami, co?
Powaznie biegasz w kapsule jakiejś? :D Ty to masz dopiero wysoką mobilizację :D Ja sobie kupiłam stepper 2 mies temu i twistera i oba leżą w szafie...

Inka jak karmisz cycusiem to powinnas chudnać. Ja nie karmię piersią- i bardzo mi tego brakuje...a poza tym mam niedoczynnosc tarczycy a przy tym ciezko z wagą :( Wspierajmy się, wspierajmy... może założymy jakies kółko :) oby nie różańcowe :)

Mimii mam to samo:( ale powiedziałam sobie dość! choć nie mogę zastosować żadnej diety, bo karmie to słodycze mogę sobie odpuścić i zmobilizować się do ćwiczeń:) Mimii wspierajmy się:)

Grab to zadna dieta cud... to chodzenie po bieżni w kapsulke pod cisnieniem. Wpisz vacu well i znajdziesz. Mam doła przez swoją tusze, wszystko mnie wkur...i chce mi się wyc.

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...