majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-5-43-t179966,1,16.html?act=post&t=179966&pp=1791549#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

mimii a co Ty masz za diete cud? co to za nazwa?

Hej mamuśki, my dziś byłyśmy dopiero na pierwszym szczepieniu, wybralismy 5w1, na pneumokoki brak kasy.. póki co na razie ok, nie ma gorączki i nie marudzi, szczerze mówiąc to jest aż za bardzo wesoła i gada jak najęta :) .

mammamijko u mnie taka sytuacja miała miejsce, okazało się iż zapotrzebowanie mojej dzidźki wzrosło (kryzys 10 tygodnia) i cycki produkowały za mało mleka (jadłam dużo i piłam ogromne ilości wody) ale to nic nie dało darła mi się do cycka i tłuka mnie po nich ;) Bardzo mało przybierała na wadze, miała anemie, pierw zaczeliśmy dokarmiać sztucznym a od tygodnia odstawiłam cyca (z wielkim żalem, mam teraz doła...) ale wyszło jej to na dobre kupki są złociutkie, a nie wstrętne zielone z ogromna ilością śluzu, no i pięknie śpi. Sprawdź ile masz mleka :)

Pozdrawiamy cieplutko

Ja stwierdziłam, że jak Madzia bedzie chciała kiedyś tatuaż to pójde sobie zrobić razem z nią ;) może tata się dołączy (ma juz dwa tatuaże i trzeci też sobie chętnie strzeli)

Rzeczywiście dziwna sprawa z tym cyckiem. A jesteś pewna że w szpitalu nie dali jej butelki? Nie było takiej opcji?
Tak jak wam pisałam w środę dostałam zapalenia cycka, ale wiecie co, madzia nie chciała tego cycka już w poniedziałek, darła sie jak opętana jak tylko jej go pokazywałam, może wyczuwała już jakąś zmiane, tylko że przez to że nie chciała z niego pić pogorszyła sprawę. Całe szczeście ze wyszłam z tego bez szwanku, bo jak sie zrobi ropień to masakra, może zakończyć się cięciem!

No własnie Mimii, dziwne...choć ostatnio (od szpitala) Gabrysia cały czas jest ze smoczkiem w buzi a wczesniej dostawała go tylko do zasnięcia może tu jest mój błąd?

Mimii, 30 min to luzik - ja siedziałam prawie 4h ;) i myslę, żeby kiedyś coś na ramieniu może ;P A masz zwykły czy kolorowy? I masz rację dorobić zawsze można, gorzej w drugą stronę :p

A ja robię przemeblowanie teraz. Miałam ciekawą koncepcję, ale kiedy ją zrealizowałam okazała się mało ciekawa... I teraz jestem już tak zmęczona ciąganiem tych kobył, że siedzę i ryczę kto to teraz ustawi z powrotem tak, jak było:/

Dziwne to co piszesz mammamijko, bo cąły czas podawąłas piers. Moze poprostu zadzown gdzies do jakiejs poradni laktacyjnej- nie wiem.
Tatoo na stopie bolał jak cholerka;/ Porównuję do bólu depilatora goląc tuż nad kostką, tak jakby skalpelem jezdzci po skórze. Ale 30min i było ok, potem planuje go sobie wyłużyc na łydce. Myslalam by wkomponowac sobie literkę B jak Borysek ale potem stwierdzilam,ze na razie bólu dosc- zawsze można ją tam dorobic :)

A my chyba walczymy z zębami, móię Wam tragedia jaks...1,5 h płaczu przed snem teraz i po podaniu Panadolu w syropie zasnął...brzuszek miękki, więc to tylko zęby... Jeśli to ząbek to jeszcze ile tych ząbków przed nami :((Biedny synciu...

Okruszku Borysek powiedział, zeby Madzia wpadła do niego na kawkę :)Odwdzięczy się za tego buziaka :)

U nas tatus ma przełożony wyjazd na sb takze jeszcze z nami jest :)

Mimii tatoo powinno się robić tylko na stare lata :D - wtedy mniejsze prawdopodobieństwo, że będziemy żałowac;) Ja sobie zrobiłam po pierwszym porodzie i to spory, ale wiele lat nad nim myslałam i żałowac nie zamierzam;)
A gdzie robiłaś? I jak z bólem na stopie? :)

A my mamy problem, dla mnie duży bo bardzo psychicznie mi dowala, zresztą mąz tez już wysiada.
chodzi o to, że jednak Gabrysia coś nie tak się zachowuje jak wczesniej. zaczęło się to w niedzielę w szpitalu, kiedy już minęła jej gorączka. Nie chciała piersi mimo, że plakała z głodu. Myślałam o różnych przyczynach, ale wszytskie musiałam wyeliminowac bo to trwa do dziś. Oczywiscie nie jest tak, że ona nie je - wiadomo. Ale jakby nie rozpoznaje cycka. W nocy nie ma z tym problemu i je bardzo dużo i spokojnie. W dzień kiedy woła jeść przystawiam ją do piersi a ona się odpycha, pluje a kiedy ja znów próbuję to zaczyna wrzeszczeć. Jeśli się nie nakręci to robię taki myk, że daje jej wtedy smoczka, ona go z chęcią bierze a wtedy ja go wyjmuję i szybko wkładam je do buzi cycka i wtedy je jakby nic!!!
Ale normalnie już nie potrafi?? O co chodzi?? zachowuje się jakby była karmiona butelką i miała kłopot z "rozpoznaniem" cycka.
Przyznaję, że jestem bezradna:/ Macie jakiś pomysł o co moze chodzić?

dzień dobry i słoneczny ;-)

no to Madzia tez lubi rzucić okiem na tv ale ja dzielnie ją zawsze odwracam, za to mój mężuś siedzi z nią i razem oglądają :/ albo bierze ją przed kompa i wczoraj sobie myszką zasuwała-uczył jej obsługi lapika :)

ps faktycznie dziś pełnia była-jak wstałam na nocne karmienie to nawet światła nie włączałam :)

ps Mimii cudny Twój Borysek, Magdalenka przesyła koledze buziaka :*

:)

jeny, znowu nerw :/

mała wczoraj cały dzien marudziła, katar ma taki że nie mogę jej nawet fridą pomóc, a rano zrobiła kupkę pełną śluzu, już nie z samymi nitkami jak wcześniej ale było pełno grubego śluzu.
Dzwonię zatem do przychodni (wizyte mamy na jutro) i pytam czy moge przyjsc dzis z małą bo mnie bardzo niepokoi i jeszcze ta kupa (że chce pokazac lekarzowi) a baba że absolutnie nie bo nie ma miejsc i ze jak do wieczora bedzie to samo to mam sobie jechac na jasień....

i to ta sama baba co ostatnio mi wmawiała... (przedstawiła sie)

nie wiem co robic? czekac do jutra czy isc do innego pediatry? ale jakiego?

3oko - pewnie! Czyżbyśmy się znały???

Maja też od początku ukochała sobie wszystko, co "prawe" :p Ale cycka zawsze podawałam jej najpierw lewego, żeby chociaż ze 3 razy ciamknęła i teraz wiem, że więcej wysiłku potrzebuje do lewego, ale pije mlesio jak szalona. To samo z główką. Nawet jak była na brzuszku to też główka przekręcona tylko w prawą stronę i żadne gadanie do niej z lewej str. nic nie dawało. I to przeze mnie, bo od kiedy wyszłyśmy ze szpitala, to kładłam ją w łóżeczku tylko na prawym boczku. Ale i to zmieniłam, zaczęłam ją kłaść na lewym boczku i patrzyła tylko w lewo :p No to zasypiała jedną noc na prawym, drugą na lewym boku i już jest ok, uff!
Ja niby mam 2kg na plusie, ale czuję się jakbym miała z 8.. to wszystko przez ten bebol wystający. Ale no cóż.. tak jakby przed ciążą oponkę już sobie wyhodowałam haha. Ćwiczyć jednak zacznę nie wcześniej jak po 6m-cu od urodzenia Majki

Inka.ja ja zaczełam od vacuwell na najnizszym poziomie by spr jak mój brzuch, bo skóra na dole jest nadal "obca". Niekiedy tez czułam ból i bałam sie zaczać cokolwiek ruszac. Niekórzy móią,że można zaczać ćw po 6 m-cach ale to wg innych lekarzy jest sprawą indywidualną. Zacznij pomalu, od razu nie rzucaj się na głęboką wodę a twój org Ci podpowie czy juz jest gotowy na ćw. U mnie nadwagi -od 1 wizyty u gina- 8kg, ale jak pamiętacie jeszcze przed ciażą wrzuciłąm 10kg więc takjakby mam do zrzucenia 18 :D Dzis wyjadłąm resztki chipsów i poważnie biorę się za siebie :)

Hejhe dzis na stare lata ;) zrobiłąm sobie tatoo na stopie :) Jest ładniutki :)

Dobrej nocki :)

Aha... witamy kolejną czerwcóweczkę :)

a już miałam wyrzuty sumienia że tylko ja pozwalam mojemu dziecku na telewizor od małego ;) miło wiedzieć że nie tylko mi się to zdarza :)

Daria - napisałam ci maila w sprawie sukienki, chociaż z początku chyba podałaś zły adres, bo nie doszło, ale domyśliłam się jaki powinien być poprawny i wysłałam jeszcze raz :)

Mimii a można już ćwiczyć tzn 3,5 m-ca po cc?? ja już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła tyłek ruszyć, bo ciągle naddatku 14 kg:(

Mimii nie strasz! moja i tak marudna po tym szczepieniu:( ehh ciekawe jaka będzie noc...

A ja bylam dzis na kolejnm vacu well :D Chudnę w oczach :D

Borys tez wygina śiało ciało jak widzi tv :) Ale z rzadka go sadzam przed tv.

Wirtualnym ciociom dziękujemy za komentarze :)

Lece sie kąpać i lulkac. Dziś pełnia także ze snem naszych pociech może byc różnie :>

ja się przyznam bez bicia, że jak mam coś do zrobienia a młoda zrzędzi to sadzam ją czasem przed tv, wlączam minimini i mam spokój. wstyd mi strasznie ale czasem to jedyna opcja bym miała chwilę na jakieś gotowanie, kąpanie itp.

grab to bardzo możliwe heh:) Dzieci są zainteresowane tv poniewaz tam szybko zmieniają się obrazy, a jesli są w dodatku kolorowe jak kreskówki to mały człek już kupiony;)
Gabryśka oczywiście tez zapuszcza żurawia na tv - jak tylko może wygina szyjkę, czasem wygląda jak precel przy tym:D

Redlaw, napisałam Ci coś w wątku o sukience :)

moja Zosia też potrafi się wygiąć, żeby tylko na tv patrzeć:)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...