majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Dziewczyny tamtego już nie dało się czytać-za długi ;)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed

19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa

19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm

20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą

29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna

30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna

03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo

04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa

07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa

08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo

08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo

08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice

08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa

10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed

12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed

14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa

17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo

19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo

19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo

21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna

22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki

22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm

25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki

29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork

30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki

01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm

02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo

02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki

05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa

06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm

03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa

11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)

13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-8-46-t184990,1,16.html

Ps Nowe Mamuśki i ich pociechy niech skopiują listę i same się dopiszą bo w tym z****iście długim poprzednim wątku nie chciało mi się szukać kiedy i kogo urodziłyście ;) pamiętam tylko, że katka Fifiego ale na tym koniec :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 9 (47)

Myszka, no to nieciekawie z tymi kolanami :(

Magda, ja też chodziłam na takie długie spacery, ale ostatnio Majusi się coś poprzestawiało.. razem ze spaniem zresztą :p

Mimii a tą amfę można w aptece normalnie kupić? :)

Liwcia, ja też trzymam kciuki

Dziś mi łeb pęka.. chyba przez ten płacz mojej małej :( JUż nawet nie pamiętam ile piguł dziś połknęłam

Koleżanka znalazła żłobek i chyba moja Maja wyląduje tam w nowym roku.

My dla Mai mamy kombinezony głownie na rozmiar 3-6 miesięcy i jakoś mi się wydaje, że całej zimy to nie da rady przechodzić. Ehh, ten mój mały klusek

Super, że wszystkim dzień się udał

Mimii w necie piszą ze ta przychodnia jest na Długiej....

Jeśli chodzi o krzesełko do karmienia, chciałabym FP. One mają regulowane oparcie (takie sporo odchylane do tyłu) i chyba za jakiś miesiąc zacznę się rozglądać. Chcielibyśmy, aby Młoda rozumiała, że w krzesełku do karmienia się je, w leżaczku - bujaczku huśta i odpoczywa, a na macie bawi.
Ja na długie spacery nie mam siły. Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale bolą mnie kolana. Lekarka przepisała mi czyste wapno w tabletkach. Powiedziała, że taka przypadłość zdarza się dziewczynom po ciąży często. Ciąża "wyciąga" wapń z organizmu i wszystko dopiero po kilku miesiącach wróci do normy. Biorę piksy i całe szczęście jest lepiej.

hej Laseczki,
piękny był weekend w temacie pogody. Niestety nasza Kiniuśka dziś, ani razu w dzień nie zasnęła nawet na spacerze i byla przez to strasznie marudna i dużo płakała. Udało sie ja uśpić dosłownie godzinę temu. Mam nadzieję, że obudzi się tylko raz na karmienie i pośpi do 6 rano.
Jutro K. musi być bardzo grzeczna, bo spotykamy się na pożegnalnej kolacji z Chrzestną Kiniusi i jej facetem, a oni mieszkają w Norwegii i jadą do domu. Chrzestna właśnie dowiedziała się, że jest w ciąży i nie chcielibyśmy jej przestraszyć jakie potrafią być malutkie dzieci. A Kiniusia potrafi pokazać gdzie raki zimują jak ma zły dzień :-( ......

My jeden kombinezon dostaliśmy na chrzciny na wzrost 74. Jest cienki, ale jeszcze trochę za długi. Drugi kombinezon - gruby, kupiła babcia Kiniuśce - też na 74 - myślę, że w nich zimę przetrwamy.
Muszę powiedzieć, że znowu konieczne będą porządki w szafkach K. Pajace mają za krótkie mają nogawki, jedynie z bodziaków w miarę jeszcze nie powyrastała. Nosiła ostatnio rozm. 62, ale przechodzimy w tym tyg. na 68, bo wsio za małe. Z ciuchów tescowych, nosimy rozmiar 3 - 6 m-cy, ale one są jakieś zaniżone, tak mi się wydaje.

Okryuszku tam jest lekarzy w brud, pamietaj ze z takim maluskziem jak Madzia wchodzisz bez kolejki- juz pisałam to komus tu w naszym-poprzednim- wątku. Takz eo ktorej pojdziesz to pojdziesz. Sprawdz tylko wnecie czy to dokladnie w wojewodzkim, bo przeniesli z gdanska .
Madzia ja tez trzymam kciuki za Liwcie :))
My dzien dzi sspedzilismy troszke w Brzeznie na spacerku-w nowym wózku :) potem tesciowa a potem sasiedzi przyszli na screable.
Iza to dobilas mnie z tymi zebami;/
Aniouka ta masc to dentinox-cena ok 24zl kupilam ten,a jest ich mnostwo bo pomagal bnardzo mojemu siostrzencowi. A jesli chodzi o proszek angielski to wyglada jak amfetamina i tak jak amfe wciera sie w dziąsła ;)Nazwa: Ashton&Parsons INFANTS' Powders.

Magda81 ja normalnie jestem w szoku jesli chodzi o te wasze spacerki, Borys nie wytrzymałby tak długo w wózku ;/ Szacun :)Wiesz jak my przyjedziemy na spacerek to w tak daleką droge to nas nie wyciagniesz napewno :)

Ide spac pomalusku.
Buziaczki :*

ja mam fotelik do karmienia coneco (zosia dostała na chrzest) i ogólnie jest super ale jak się sprawdzi w praktyce to się okaże.. ja teraz karmię w leżaczku, mam fp i tam mam możliwość różnych pozycji

no ja krzesełka nie używam bo niby po co ;)

a krzesełko tomożna ale tylko takie z regulacją oparcia na półleżace bo przeciez maluszki jeszcze nie siedzą

poza tym 3mamy z Magdalenką kciuki za Liwcie :*

Madziu mi się wydaje że krzesełko to dopiero jak maluchy siedzą stabilnie, a tak można je karmić np na leżaczku (nawet jak byłyśmy u Mimii to zaprezentowała ;))

Dziewczyny czy uzywacie już krzesełek do karmienia?
Może możecie coś polecić?

Mimii Ty mi pisałaś o tym lek w wojewódzkim-nie wiesz od której on jutro tam przyjmuje? bo bedziemy jechac ale nie wiem o której mam sie stawic najlepiej...

My bylismy dzis z dziadkiem na spacerosie w sopocie, nawet tatus urwał sie ze szkoly i poszedl z nami na molo :D szkoda tylko że mała wczesniej sie wyspala i caly spacer marudzila... heh... a w drogę powrotną oczywiście ucięła komara....

No właśnie to jest makabra jak się chce w sezonie dzieciakowi buty kupić. Ja dzisiaj to przerabiałam i aż trudno uwierzyć, albo nieocieplone badziewie ze sztywną podeszwą, albo ceny z kosmosu. W mniejszych rozmiarach nigdy nie miałam problemu, ale odkąd Zuza ma ponad 30 kupienie praktycznych śniegowców to ciężka robota.

Daria zazdroszczę Ci tych remontów, ale z drugiej strony ciągle kurz bałagan itp. ale najważniejsze ze Madzia ma swój własny kącik

inka tak w Chwaszczynie, ale ja byłam tylko z mężem bez dzieci. a w tym tłumie i tak byśmy się nie odnalazły.

aniuko dzięki wielkie na informację, po prostu miałaś farta :-))

bry...

nowy wąteczek to mogę zajrzeć ;)

Mryś mi ze wszystkiego wyrasta w bardzo szybkim tempie więc co weekend zakupy ;)
chciałam mu kupić jakś kombinezon ale ceny takie masakryczne, ze chyba w jednym przejeździ całą zimę..notabene rozmiar 80 i wcale nie jest aż taki duży; ) wątpię żeby starczył do marca

kupiłam mu ostatnio w Tesco pajace na 6-9 mies. i one kuźwa są za wąskie...moze z miesiąc w nich pochodzi i trzeba większe :(

pójdę z torbami ;)

a jeszcze polowałam dla MIśki za kurtką do spodni od kombinezonu i w tym H&M to jakaś paranoja...okazuje się, ze te kurtki co chciałam to już w sierpniu wykupili...
teraz szykuję się na buty i nie wiem czy nie za późno :/

tak nasze koniki:) mój mąż jest hobbystą:)

grab85,
te geoxy kupiłyśmy za 149 zł w Gino Rossi w Carrefourze dlatego ,że była ostatnia para, było też kilka innych pojedynczych rozmiarów, a reszta niestety powyżej 300zł.

Heloł.
Faza II remontu skończona. Dziunia ma piękny pokoik :))))
Faza III remontu zacznie sie jak przyjdzie kominek. Zamówiliśmy kominek ekologiczny. Bedziemy robić tak żeby wyglądał jak prawdziwy, hehe ;))) Mamy na to super pomysł! :)))
Faza IV remontu bedzie na wiosne jak bedziemy robić łazienke.
Nie wiem kiedy to wszystko sie skończy.... Szkoda, że nie możemy zrobić wszystkiego na raz :(, ale najważniejsze że do przodu :))))

My byliśmy dzisiaj z Madzią na spacerze w Obi, jak każdy "porządny" Polak piękną niedzielę spędziliśmy w hipermarkecie ;)

inka.ja a te konie to Wasze?

myśmy zaliczyli dzisiaj tradycyjny długi spacer - tym razem nad jeziorko na Jasieniu

grab na giełdzie w Chwaszczynie?? bo ja dzisiaj tez byłam z Zosią :)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...