amor 1 i 1/8 cala głowka

Mam już dość starą rame moongos'a dx 3-7 jednak bardzo ją lubię i niechciałbym jej wymieniać lecz amor 60mm skoku mi nie wystarcza a podobno juz nie robią amorów na 1 i 1/8 cala głowka, wiecie moze gdzie można je jeszcze dostać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: amor 1 i 1/8 cala głowka

heh mialem model DX 3.5, byl z*******y :) mialem w nim mozo na 1 cal, mysle ze czas na nowa rame...pozdro

chciales napisac ze masz rame 1 calową a nie ma amorków na 1 cal ? Tez bylme kiedys w takiej sytuacji,,, miałem ramę z główką 1 cal a nowy amorek był na główkę 1,1/8 cala. Wtedy udało mi się kupić stery/przejściówki ( w takim skepie w sopocie - koleś ma warsztat i skel w garażu) jednak te przejściówki to nie za dobry wybór:) ... bo to sa najgorsze stery, stosowane przez makrokeszowych producentów. Wlasnie oni wciskają ramy z glowkami 1 cal i amorkami 1,1/8 cala. Koszt tych sterów/przejściówek to bylo okolo 30 zl. (ciagle sie rozkręcały i nie dało się ich pozadnie skontrować)

ja mam ten sam problem mam rame na jeden cal a amorek dostac to juz graniczy z cudem. co prawda mozna jeszcze dostac do koła 28 rock shoxa na jeden cal ale koszt amorka to okolo 450 pln, dotego stery ahead na 1" to 60 - 80 pln i mam nadal stary typ ramy a koszt nowej to powiedzmy okolo 450 pln a amorkow pelen wybor, tak wiec chyba lepiej jednak kupic nowa rame chociaz stara bardzo lubie....

no ja kupilem na 1cal rst cape t4 za bodajze 219 w zuchlinskim we wrzesniu br... Jak zawracalem glowe w mk bike to tez mi powiedzieli ze jak poczekam 2 tygodnie to mi sprowadza-nie chcialo misie czekac:P
Wiec mysle ze nie ma problemu wszystko da sie zamowic tylko trzeba miec cierpliwosc;)

Inne tematy z forum

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...