amortyzator 100mm do mtb

witam wszystkich i pozdrawiam. jakiej firmy polecicie amortyzator 100mm tak do 500zl? mam rower merida kalahari 550sx i fabrycznie byl tam amortyzator 50mm suntour czyjakostak. czy zwiekszenie wysokosci amortyzatora nie pogorszy komfortu jazdy?- zmieni sie kat nachylenia roweru chyba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: amortyzator 100mm do mtb

tak, kąty sie zminią z komforetem to ciezko powiedziec, ale zmiana na lepszy amor powinna polepszyc sytuacje. A jesli chodzi o sam amorek to do 500zl raczej używany jakis chyba że znowu suntour, ale drozszy model z tlumieniem olejowym. O ile sie nie myle sa w okolicach 500zl. ZAglądnij do Mkbike'u. Widzialem takie u nich.

z taką kasą to szukaj na allegro jakiegoś bombera MX z przed paru alt albo jeszzce starsze Z3. Można kupić w super stanie za niezłą kasę. W zesżłym roku za 400 złociszy nabyłem Z2 BAM w idealnym stanie. Albo coś z rokszoka - Judy SL albo XC. Ze sklepu to starczy na jakiegoś badziewiastego Suntora, judy JX czy axela a to wszystko kupa złowmu :)

poszukaj uzywanego psylo xc z u-turnem, regulowany skok 80-120 wiec w zaleznosci od humoru mozesz uzyskac rozna geometrie :)
a jesli chcesz zeby troche kasy ci zostalo to proponuje uzywane judy xc.

geometria to zle slowo ale wiadomo o co chodzi :P

a jak rozpoznac czy dlugosc rury sterowej bedzie odpowiednia? bo tutaj na allegro niektore sa przyciete.

zmiezrz główkę ramy, dodaj 5 cm na mostek dodaj jeszcze 3-5 cm na stery (to tak z zapasem) i juz wiesz. albo zmierz długość rury w starym widelcu :)

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...