mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/ 3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/ 3850 g/53 cm/CC

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=502561#post8858099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

uaktualniam listę

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej, ja wprawdzie zaglądam rzadko na forum, bo nie mam czasu, ale jestem na liście, więc również pochwalę się że jestem rozpakowana :) 07/11/2013, chłopczyk, 3980gr... CC

ja trafiłam na początku 40 tyg i już mnie zostawili, bo dziecko miało niestabilny puls, miałam wywoływany poród, zaczęłam naturalnie (oj to jednak boli....) a skończyło się i tak cesarką, przez ten puls dziecka, poza tym dziecko było duże... znieczulenie zzo można dostać bez problemu, ale warunkiem jest stabilny puls dziecka... więc ja niestety nie dostalam... dali mi gaz, ale chyba nie polecam, bo tylko zamula i do tego jeszcze ja po nim wymiotowalam... TENS też nie działa, przynajmniej na bóle z brzucha...

ja również na klinicznej, chyba wszystko już tu dziewczyny opowiedziały wcześniej...
ze swojej strony dodam tylko, że większość personelu jest porządku, lekarze również.... położna laktacyjna faktycznie taka sobie, ale są bardzo fajne młode dziewczyny, które pracują na noworodkach i one chętnie pomagają...

polecam kupić takie nakładki silikonowe na brodawki, bo jednak bolą, zwłaszcza jak się nawał pokarmu zrobi i zawsze na początek można założyć i później jak piersi zmiękną to zdjąć.. dziecku nie robi różnicy jak się na chwilę założy..

i jeszcze odnośnie wywoływania porodu, bo widzę że niektóre z was mają obawy - ja nie miałam żadnych skurczy, ani żadnego rozwarcia, szyjka zamknięta itd... nie wiem jak na zaspie, ale na klinicznej zanim podadzą oksytocynę to dają wcześniej coś co nazywają "cewnikiem" a potocznie balonikiem - wkładają to do środka i po jakimś czasie wypada i robi się rozwarcie... nie jest to bolesne, jedynie uciążliwe bo wystaje taka rurka...

szkoda ze zamknęli już oddziały, z jednej strony rozumiem, bo odwiedzających było baaaardzo dużo, ale po cesarce możliwość pomocy jest bardzo fajna, zwłaszcza pierwszego dnia, jak ledwo się stoi na nogach...

jeśli macie jakieś pytania dot. klinicznej to również służę pomocą od czasu do czasu będę zaglądać

Hej
Agam,lollipop to już trzy oczekujemy,bo zakładam ze Justyne zostawia skoro ma problem z płytkami.
Ja wróciłam z intensywnego spaceru i tylko bola plecy....
Czekam dalej!

Justyna trzymam kciuki! Daj znać jak to się rozwinie u Ciebie :)

Mamazosi ja też rodzę w Swissmedzie i jestem po terminie i na razie nie zapraszają na wywoływanie tylko na ktg i czekają aż coś się zacznie. Jak pytałam kiedy wywołują to powiedzieli, że parę dni po terminie, jutro idę na ktg i spróbuje się dowiedzieć kiedy najpóźniej będą wywoływać jak nic się nie zacznie. Chociaż boje się tego bo u mnie nic się nie dzieje i lekarz powiedział, że teraz z taką długą szyjką i jak jest wszystko pozamykane to jak by mnie wzięli na wywołanie to poród był by ciężki ;/

Kaja_84 gratulacje!
Justyna daj znać co tam u Ciebie? (oczywiście o ile będziesz mogła)

Zostały mi 3 tygodnie do terminu porodu z miesiączki -jak na razie brak objawów. Coraz częściej myślę o swojej córeczce ;)

Justyna, to trzymam kciuki, bo pewnie juz Cię zostawią :) odezwij się do nas jak juz bedziesz mogla

mamazosi - na ktg pojechaliśmy na klinczna na IP, niedawno wrocilismy, wszystko ok, szyjka moja zamknieta, rozwarcia nie ma, maly ma dobry puls, skurcze nieliczne, mamy sie zjawić 20.11, czyli tydzien po terminie,no chyba zeby sie cos wczesniej dzialo....

ps.kliniczna przepelniona, dwie panie ktore z IP zostaly w szpitalu beda lezaly na jakiejs dostawce....

Hej!

Dopiero wczoraj znalazłam Wasz wątek i próbuję go nadrobić, ale już wiem, że trochę mi to zajmie :) Termin porodu mamy na grudzień. To nasze pierwsze dziecko - synek :) Zastanawiam się nad porodem na Klinicznej, a że Ty już masz to za sobą (Gratulacje!!!) to postanowiłam zapytać o kilka spraw :)

- dlaczego zamknęli oddział położniczy dla odwiedzających i na jak długo?
- jak to jest z nacinaniem krocza?
- czy faktycznie na żądanie można dostać znieczulenie?
- czy można mieć swoja położną, opłaconą?
- w jakiej pozycji rodziłaś? można w wertykalnej?
- czy wykupowałaś salę o "podwyższonym standardzie?
- czy można liczyć na pomoc w karmieniu dziecka?

Jak mi się coś przypomni to dopiszę :)

Miłego dnia :)

Justyna to trzymam kciuki, pewnie cię zostawią bo z tego co wiem taki poziom płytek to wskazanie do cc...

Lollipop witaj w klubie objawowych i zirytowanych...i dalej w dwupaku:)

Happymum ty biedna jesteś Z ta zgagą,ale pewnie mała jakoś dziwnie się układa i cię męczy. A w swismedzie możesz przyjść na wywołanie porodu w 38tyg czy czekają aż coś się zacznie?

Co do wspomagaczy to ja własnie posprzątałam chatę, zrobiłam porządek u małej w pokoju, ścieranie kurzy, mycie podłóg, odkurzanie, gotowanie obiadu na stojąco...No i zaczęłam brać wiesiołek:)
może pomoże
a teraz idę na długi spacer:)
ale nie wierzę już chyba w przyspieszacze

lyneth, bo porod wcale nie jest az taki straszny, nie mowi tu o tych traumatycznych kiedy kobiety sa traktowane jak smieci i nikt im nie pomaga, rodza posladkowo bez znieczulenia, wtedy to tragedia, ale taki normalny to nie jest zly, w momencie gdy dziecko "wyskakuje" juz nie czuc zadnego bolu, jest radosc i euforia i doslownie nie pamietasz co bylo dwie minuty temu:)

a ja niestety dzis na zaspe jade bo mam niski poziom plytek (80tys), z kazdym badaniem coraz mniej i lekarz mnie wysyla do szpitala, ciekawe czy mnie tam zostawia, jesli tak to juz napewno do porodu skoro juz po terminie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Katka_Gdynia powodzenia! Ciekawe czy masz już Maluszka przy sobie :)

Justyna ja mam Oilatum emulsje do mycia i krem ale nie wiem czy krem będę używała, zobaczę jaką skórę Mały będzie miał.

Happymum87 biedna jesteś z tą zgagą. Ale niedługo skończą się noce nieprzespane przez zgagę a zaczną przez kolki, hehe :D

Też liczę na pełnię :) Dorcia_86 podobno z tą pełnią to prawda. Położna nawet mówiła, że wtedy mają oblężenie na porodówce a inna położna mówiła, że już nawet jej dziecko jak widzi, że pełnia się zbliża to wie że nigdzie nie wyjadą bo do pracy będzie musiała iść :)

Ja jestem jeden dzień po terminie i dalej cisza :) Skurcze czasami jakieś są ale dalej bez rewelacji. Chociaż wczoraj miałam takie dziwne, tak co parę sekund bolało mnie tak strasznie a później znowu słabiej i tak przez ok 5 minut i spokój, ale pierwszy raz takie bardzo mocno bolało. Jutro znowu idę na ktg ale nie liczę, że mnie zostawią.

Dziewczyny ktore maja watpliwosci co do redlowa albo w ogole jakiegokolwiek publicznego szpitala... Niestety wydaje mi sie ze i tak niestety trzeba trafic na dobry sklad w danym dniu i tyle. Jednej sie poszczesci i bedzie milo i sympatycznie a nastepnej juz nie i bedzie gburowato i chamsko. A co do odwiedzin za szybka.. No coz, tez mnie to dziwilo ale potem stwierdzilam, ze chyba nie ma w tym nic zlego. Zwyczajnie chronimy maluchy. Czasem ludzie potrafia byc niepowazni i bagatelizowac nie,tore choroby albo zwyczajnie o nich nie wiedziec, a przychodza w odwiedziny. Lepiej nie ryzykowac, takie moje zdanie. Poza tym czym sa te dwie doby w szpitalu? Mysle ze da sie wytrzymac bez maluszka na rekach.

Kaja_84, serdeczne gratulacje !!! :) zdrówka dla Ciebie i Malutkiej :)

Katka_Gdynia, życzę powodzenia. Mamy ten sam termin, ale mój Synuś się jeszcze nie spieszy do wyjścia.

Ciekawa jestem, ile prawdy z tą pełnią :) czy taki sam pic na wodę jak mycie okien, szorowanie podłóg czy bieganie po schodach :P

dzięki Puchatkowa, to ja tez zobacze :)

AAbym nam na szkole rodzenia mówiono by materacyk był pochylony lekko. Można kupić do tego specjalny klin, który wkłada się pod materac albo prześcieradło... Ale ja nie wiem czy będę to stosować... Jak się dziecku dobrze będzie odbijać po jedzeniu to nie widzę takiej potrzeby zbytnio...

Kaja84 - serdeczne gratulacje dla Ciebie i Malutkiej ale macie fajnie! faktycznie, opislas ten poród jakby to byla bułka z masłem, juz mi lepiej :)
Katka - trzymam kciuki za Ciebie i maluszka, to juz niedlugo...

Dziewczyny, pytanie za 100 punktow - to prawda ze materac w łóżeczku powinien byc pochylony pod kontem 15 stopni (np.wlozeniem poduszki pod niego)? bo myslalam ze maluszek spi zupelnie na plasko, chyba z ema refluks, ale wczoraj kumpel tam mi powiedziala, ktora wlasnie urodzila

Moja Zuzia niech siedzi do grudnia :) Ale Wszystkim ktore chca juz miec malenstwa przy sobie zycze aby to w ten weekend sie wydarzylo :)

happymum tez na to liczę, szczególnie ponoć chłopcy lubią wtedy wychodzić:)

Na koncowce to juz wszystkie niecierpliwe i majace dosyc :) ufffff odetchnijmy gleboko ze trzy razy moze to nam pomoze... W ten weekend jest pelnia dziewuszki kto wie moze to nam pomoze :) ;

Witam
Sprzedam Laktator BabyOno SENSI w bardzo dobrym stanie,mało używany na gwarancji z paragonem,data zakupu 26.04.2013
Cena 140zł (do negocjacji)
W zestawie znajduje się:
-silikonowa wkładka masująca
-pompa
-laktator
-butelka BabyOno
-smoczek z nakrętką
-podstawka do butelki
-zasilacz
-adapter do butelek szorokootwartych
-końcówka czyszcząca
-2szt baterii R6
Wydajny - regulowana siła ssania laktatora pozwoli szybko i skutecznie ściągnąć pokarm, dostosowując laktator do Twoich potrzeb.
Efektywny - dzięki ręcznemu systemowi odpowietrzania masz możliwość uzyskania indywidualnego rytmu odciągania, zbliżonego do rytmu ssania Twojego dziecka.
Prosty - intuicyjna obsługa oraz mała liczba elementów umożliwia łatwe stosowanie i czyszczenie laktatora.
Praktyczny - zasilanie bateriami lub sieciowe pozwoli Ci zastosować laktator w domu i poza nim.http://imageshack.us/photo/my-images/27/oaxw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/822/v9oa.jpg/

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...