mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/ 3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/ 3850 g/53 cm/CC

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=502561#post8858099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

hej
agam gdzie jedziesz na ktg? masz skierowanie czy jak muszą cię przyjąć?

U mnie termin na jutro i znowu cisza:) Już nawet mi się nie chce o tym pisać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaja gratuluje!!! Katka powodzenia ;)

my dzis 2 dni po terminie, jedziemy po sniadaniu do szpitala na ktg, torbe biore w razie czego ze sobą....
znowu nie spalam ze 4godziny dzis, skurczy kilka lekkich, nie sadze by mnie zatrzymali dziś....

pozdrawiam Was ;)

Kaja gratulacje! Oby mała zdrowo rosła:) my tez chyba będziemy mieć Matyldę:) i tak jak mówi Iwona - całkiem miło opisalas wejherowo. I teraz znowu mam dylemat, bo po ostatniej wizycie u ginka, kiedy okazało sie ze mała ma niby 4200 zdecydowaliśmy sie na redlowo. Ale tam odwiedziny sa za szybka i nie jestem pewna czy mi to pasuje:(

Kaja84 gratuluje coreczki:) jejku jak ja wam rozpakowanym juz zazdroszcze. Ja mam kolejna noc z glowy.... Powod zgaga. Siedze pod koldra w salonie i umieram na sto sposobow. Nic nie dziala juz doslownie nic. Mala co chwile sie wierci wiec chyba tez ma dosyc. Jeszcze kilka zarwanych nocy i dni i bede zombi na porodowce... Nie wiem skad wezme sily by urodzic. Ryczec mi sie chce, ale to tez nie zlikwiduje zgagi. Jeszcze siostra z uk przyjezdza 28 listopada z moja ukochana siostrzenica by zobaczyc mala ha ha ha i mam czas do 28 by urodzic lol dobry zarcik

Kaja gratuluje;) zdrowia dla małej;) hm moZe i i ja sie decyduje jednqk na Wejherowo skoro piszesz ze opieka super- sama juz nie wiem gdzie rodzic..

Katka powodzenia! :-)

Kaja gratulacje!!! Ciesze sie,ze tak sprawnie poszedl ci porod. Duzo zdrowia dla ciebie i malutkiej!!

Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo :)
Czas szybko leci i generalnie nie ma sie na nic czasu ;) jestem pochlonieta ostatnimi zakupami :)

Gratulacje nowym mamusiom :) Przede mną jeszcze 6 tyg. :)

Jesli chodzi o kremiki po oczy to polecam kremy z Ziaji są fajne i niedrogie.

Mam pytanie czym planujecie pielęgnować noworodka? Ja mam zamiar uzywac Oilatum baby emulsji do mycia, natomiast nie mam pojecia czym balsamować dziecko, slyszalam ze po Oilatum nie trzeba bo natluszcza oraz ze na poczatku lepiej nie przyzwyczajac dziecka do mocnych emolientow typu Emolium, oliwka ponoc zatyka pory, polecacie cos ?

Hej Dziewczyny,

Ja dzisiaj krótko. Zatrzymali mnie w Redlowie no i mam być jutro na czczo wiec może już wkrótce Franus będzie z nami. Jutro tez się okaze jak. Generalnie na ktg wychodzily mi dosc czeste skurcze i lekarz wolal juz nie ryzykowac. A zupelnie nie nastawialam sie ze mnie zatrzymaja bo bol generalnie caly czas podobny. Smutno mi bo nie ucalowalam synka jak wychodzilam bo spal i teraz mi zle:-( Ale może zdaza jeszcze przyjechac.

Kaja gratulacje:-)

kaja gratulacje i wszystkiego dobrego dla Malej! :-)

joahne - dokładnie pomyślałam sobie to samo co Ty!!! Mam dokładnie to samo odczucie! Dziewczyny tak radośnie o tym piszą, że może ten poród wcale nie jest taki straszny jak się wydaje. Też mam pełno obaw, bo nie wiem czego się spodziewać, jakiego bólu i ogólnie, jak przebiegnie cała sytuacja, ale przejść to trzeba i tyle! Pozytywnie się nastawić i do dzieła :)

hej
no w końcu ktoś się rozpakował-no to i we mnie wstąpiła nadzieja!
Wszystkiego dobrego dla mamy i maluszka!

Kaja_84 wow, super:) moje gratulacje!!!

wiecie co, jak tak rozpakowane mamy piszą o swoich porodach to wydają się one być takie... nietraumatyczne;) wiem, przesadzam. ja też pewnego dnia obwieszczę wam tę wiadomość, ale mam w sobie tyle niepewności i obaw co do samego porodu, że sama nie wiem.

Kaja_84 gratuluję! Niech Mała zdrowo rośnie! Tak myślałam, że Ty już po bo się nie odzywałaś :)

Kaja_84 Wielkie gratulacje dla ciebie i córeczki!!!

Ale Ci już zazdroszczę, że masz małą przy sobie! Doczekałaś się :) I fajna data na urodziny :) taka łatwa do zapamiętania :)

Gratuluje!!!!!

No dziewczyny, dołączam się do grona mamusiek rozpakowanych :)
Wczoraj , 13.11.13 o godzinie 18:50 przyszła na świat nasza córeczka Matylda, oprócz 6 chłopców urodzonych wcześniej w ciągu dnia w Wejherowie!
Waży 3440g, mierzy 57 cm :)
Skurcze miałam przez całą noc, od 1 am dość regularne co 10-12 minut, koło 3 wzięłam prysznic, zeby zobaczyć czy to nie przepowiadające no i nospe. O 5 obudziłam mame i tak sobie siedziałyśmy, żeby o 7 stwierdzić ze jedziemy do szpitala. Tam okazało się, że skurcze co około 5-7 minut, rozwarcie na 3 cm, więc na porodówkę. Do 15 szło jak burza, żeby potem się popsuć, b skurcze stały się nieefektywne. I miała być w końcu cesarka, ale o 18:30 przyszedł doktor, który stwierdził że czas na parcie ;) I tak też siłami natury urodziłam córeczke :)
Kończąc wywód, opieka w Wejherowie super, jedzenie bardzo smaczne i jak sie okazało przed chwilą kąpią dzieci ;) Ale wystarczy pielucha, ręcznika nie trzeba mieć. Lewatywę też robią, przyspiesza poród :)
To tyle, mój głodomor wisi na cycu non stop najlepiej... Pozdrawiam :)

aagusias służę radą:) pisz:)

Mamozosi pozwole sobie napisac do Ciebie na priv bo mam mala zagwostke co do mojej cery.

Iwona84 mi to sie w glowie nie miesci jak mozna krzyczec na rodzaca kobiete albo byc dla niej niemila... Ja na szczescie jeszcze takich malp wrednych nie trafilam i mam nadzieje ze i tym razem mi sie uda. Za to pamietam jak "serdecznie" przyjela mnie na IP za pierwszym razem pani, ktora smialam obudzic swoim przybyciem o 5:30 rano.... Ta baba byla tak chamska i miala taki wzrok jakby chiala mnie udusic.. Koszmar. Pamietam ze wtedy odechialo mi sie rodzic:)

ja tez wciaz czekam, sa lekkie skurczyki, ale bez szalu;/
na laktacje to fakt, bardzo dobry jest bocianek, wiele osob mi go polecalo:) zbawienne wlasciwosci bawarki to mit, ale nie zaszkodza:) ja jakos nie mam angielskich zapedow i mi to do siebie nie pasuje, herbate lubie, ale mleka nie wiec raczej bym tego nie wypila;p

mnie wszyscy mecza kiedy ten maly sie urodzi, troche mnie to denerwuje bo ja sama chcialabym miec to juz za soba a tak oni mnie jeszcze dobijaja...:)

Inne tematy z forum

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...