mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-14-t504812,1,160.html

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
14/11 Lollipop - synek
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Hihi dziewczyna data byla by nie do zapomnienia hihi ja niestety nie chce juz czekac do 11.12.13 hihi ja po ktg i samalocie. Kolejny doktor z wielkimi oczyma mi powiedzial ze on w szoku ze ja nie rodze. Szyjka zgladzona, ciaza dojrzala dziecko leniwiec lol i zapowiedzial mi ze w andrzejki to ja mam swietowac a nie rodzic hihi i mam sie zglosic w nastepny piatek na kolejne badanie jesli nic sie nie ruszy to sami mi pomoga ja ruszyc... Eh i kolejne dni siedzenia jak na tykajacym zegarku haha aaaa tak z neswow to polozna radzila mi brac od dzis przez tydzien 1 nospe dziennie dla rozpulchnienia pochwy kanalu rodnego i latwiejszego przejscia dziecka przy porodzie hm ciekawe czy to cos da :)

Perfectangel - jeśli my dwie wylądujemy jednocześnie na porodówce to ją rozniesiemy :D byłaby akcja :)

hehe Puchatkowa tez fajna data :-) mozemy sie zgadac ;-) i razem w wejherowie wyladujemy na porodowce :-) bedzie razniej :-)

perfectangel a może termin 11.12 Ci się podoba? :) mój mąż mnie wczoraj drażnił, że najlepiej jeśli wtedy urodzę, bo łatwo będzie zapamiętać datę narodzin 11.12.13 :) ale powiedziałam mu, że jeśli tak to on od poniedziałku bierze urlop i ogarnia dom - to już mu się tak nie uśmiechało :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

muzynia ja też lubię poszaleć w kuchni, to dla mnie najlepsza forma odpoczynku - choć teraz czasem kręgosłup się za to mści :) ale co tam - jak dobrze zjem to rekompensuje to nawet strzelanie w kręgosłupie :)

Ja mam jutro USG, ciekawa jestem ile waży ten mój mały łobuz :) i choć też nie mogę narzekać na ciążę, bo poza ciągłymi bakteriami nie miałam ani nudności, ani zgagi (parę razy się pojawiła tylko...) to już bym chciała urodzić... I to bardzo :)

lyneth być może i się pomyliłam, ale na niektórych stronach podają, że strzelec jest od 22 listopada.
A to byłaby niezła przepowiednia gdyby się sprawdziła ;)

Ale mnie kręgosłup boli ...... nastałam się w kuchni, ale czego t się nie robi dla pysznego jedzonka ;) na obiad ziemniaczki+dorszyk+sałateczka, a na podwieczorek udało mi się wykonać roladę śmietanowo -truskawkową ;)

Hejka i ja witam sie w nowym watku :) nadal w dwupaku eh. Ja zaraz smigam do swiss na kolejne ktg ale torby w domu zostawilam bo nie czuje ze mogla bym dzis rodzic.... Moje dziecko to tak zafascynowane zyciem plodowym jest ze go chyba nie wypedze za szybko z brzuszka...

hej hej i ja się witam w nowym wątku!

nadal w dwupaku, mały siedzi, chyba za dobrze mu tam! Faktycznie ta końcówka jest ciężka, ale pocieszam się, że dopiero od tygodnia mam te bóle krzyża i odczuwam niedogodności związane z ciążą więc nie powinnam narzekać; dużo kobiet męczy się całą ciążę z różnymi niedogodnościami, a ja dopiero na końcówce.

muzynia a strzelec nie zaczyna się od jutra? od 23.11.? Mi dziś nawet tata czytał horoskop i się strasznie uśmialiśmy, bo zarówno u strzelca, jak i u mnie i u taty było w horoskopie napisane, że pod koniec tygodnia ktoś zrobi nam niespodziankę i czeka nas wielka impreza rodzinna i długo oczekiwane plany się spełnią :) A u męża wyszło, że nie może sobie pozwolić na myślenie praca nie zając i musi mocno brać się do roboty żeby wszystko skończyć, to co zaczął, bo potem nie będzie na to czasu. Pasuje idealnie! Mąż cały czas remont robi no i czekamy na poród. Niesamowite!
Ja tam za bardzo w te horoskopy nie wierzę, ale tu trafili idealnie :)

Miłego dnia Dziewczyny!

piatek 13 grudnia to idealny dzien zeby sie narodzic dla mojego synka :-) znajomi tak przepowiadaja...
a ja pewnie przenosze na sam koniec grudnia... choc termin z OM bardziejmi odpowiada... 10tego :-)

Ja ostatnio też wszędzie przemieszczam się autobusami, bo moje dziecię tak kopie, że stwierdziłam, że jazda za kółkiem nie jest zbyt bezpieczna już teraz... I czasem też mam wizje, że mnie skurcze w autobusie złapią albo wody mi odejdą :D ale mam nadzieję, że mi się to nie przydarzy :) w razie co kartę ciąży mam zawsze ze sobą :)

Joahne pewnie ze mozna, pisałam juz o tym, bo ja właśnie tak miałam i to nie było fajne. Umeczysz się skurczami a szyjka się nie skraca. Dawali mi czopki na zgładzenie szyjki a potem poszło oxy i kroplówki... I 20 godzin męczarni. Mam nadzieję ze tym razem będzie inaczej bo juz mam nerwa:|

ja też zaraz wsiadam w autobus;)

dziewczyny mam takie pytanie, może głupie, ale czy można mieć skurcze, przypuśćmy, że już częste i regularne, a nie mieć w ogóle rozwarcia? skurcze powodują zawsze rozwieranie szyjki?

i tak w bonusie chciałam dodać, że do poniedziałku włącznie w carrefourze jest promocja na pampersy - duża paczka za 39,99. pewnie wszystkie już macie, ale ja się ostatnio zgapiłam i nie mam jeszcze żadnych pieluch, więc dziś zamierzam się zaopatrzyć.

ja tez sie witam w nowym watku:)
tak sobie pomyslam dzisja ktora zrobi z Was prezencik mikolajkowy dla swojej rodzinki:)

u nas mloda zaczyna ustawiac sobie plan dnia no i nie spi jak spala kiedys teraz zaczyna juz coraz bardziej interesowac sie swiatem:)
moj tata wyjezdza jutro wiec zostaje sama. maz do pracy i bedzie trzeba ogranoc moje anioleczki:)
pozdrawiam :)

No ja tez mialam pare razy termin z usg na wczoraj ale ja sugeruje sie pierwszym usg czyli 3 grudnia no i wcześniej nie za bardzo bym chciała, a na pewno nie chxialabym aby mi dziś wody odeszły;) jestem dziś w trasie caly dzien komunikacja miejska wiec nie wiem co bym zrobila gdyby teraz w auautobusie sie zaczęło cos dziac;)

mi zostały 2 tyg do terminu z OM, ale to chyba będą najdłuższe 2 tyg w moim życiu.
Wczoraj sen był prosto z porodówki, leżałam na łóżku, ale nie na plecach tylko na kolanach z pupą do góry odwróconą do lekarzy i oczekiwałam kiedy mąż dojedzie. Spanie się skończyło a ja nie wiem, czy urodziłam.
jeden z terminów z USG mówił, ze 28 listopada będę rodzić, więc może będzie mi to dane (to już za tydzień).
Ostatnio pisałyście, że nie chcecie Skorpiona, ale jest tu kilka osób, które się nie odzywa i może właśnie urodziły ostatnie skorpioniki. Od dzisiaj mamy STRZELCA.

witam w nowym wątku:)

muzynia mi się dziś śniło, że kąpiąc się najprawdopodobniej odeszły mi wody, bo po kąpieli miałam taki dziwnie pofalowany brzuch i mała strasznie się ruszała. pojechałam do szpitala i okazało się, że to fałszywy alarm;) a tak bardzo chciałam już rodzić:)

ja wczoraj miałam usg i mała waży już 3150 gram. kolejny też raz potwierdził się termin na 13 grudnia. kończę więc dziś 37 tc. już tak mało zostało:)

witam w nowym wątku :)
happymum i lyneth - trzymajcie cie dzielnie, te ostatki są chyba najgorsze, bo się czeka i czeka....
ja dzisiaj tez coś nie moglam spać, jakieś dziwne sny mnie męczyly....
ciekawe której baby urodzi się w weekend :)

witam Was Mamusie i przyszłe Mamusie w nowym wątku.
Dziś mam w sobie taką werwę, że planuję zrobić coś dobrego.
Od wczoraj znowu miewam sny związane z porodem, może to jakiś znak, ze niedługo się zacznie, chociaż żadnych sygnałów nie ma.
Miłego dnia Wam życzę.

Witam sie w nowym watku! Wybaczcie ale tamten juz sie ciezko czytalo:)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??