mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (17)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-16-t509087,1,130.html

Otwieram nowy wątek -może coś ruszy się u nas ;)
ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:
14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86/synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa
31/10 (02/11) Agula/synek Kacper/4200g/56cm/Kliniczna

LISTOPAD:
03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN/Whiston
03/11 (08/11) anka165/córezka Weronika/4070kg/57cm
04/11 (??/??) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
16/11 (19/11) MAMA LISTOPADOWA/córka/3360g/58cm/SN/Kliniczna
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
18/11 (23/11) Cyganka Asia/córeczka Ewa/3910g/56cm/ Redłowo
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/Wojewódzki
19/11 (12/11) Cleanna/chłopak Albert/4160g/58cm/ SN/ Zaspa
19/11 (14/11) Lollipop/synek Staś/ 4260g/ 64cm/ CC/Swissmed
20/11 (21/11) paproszysko/córka Zosia/3420g/54 cm/SN/Zaspa
21/11 (19/11) MarcysiaS/córka Matylda/3850g/57cm/CC/Redłowo
21/11 (20/11) dorcia_86/synek Kajtuś/3240g/53cm/SN/Redłowo
22/11 (12/11) Justyna/synek Kubuś/4460g/62cm/SN/Zaspa
25/11 (25/11) Lyneth/synek Franuś/3510g/54cm/SN/Zaspa
25/11 (??/??) Asia/synek Konstanty i córka Pola/3010g i 2860g/56cm i 54cm/CC/Kliniczna
28/11 (30/12) Justyna/synek Jaś/2800g/56cm/SN/Lębork
28/11 (26/11) AniaK/córeczka/3590g/54cm/SN/Zaspa

GRUDZIEŃ:
05/12 (07/12) aagusias81/córeczka Zosia/ 4800g/63cm/SN/Redłowo
05/12 (04/12) muszka/ synek Jaś/ 4300g/62cm/CC/Swissmed

NIEROZPAKOWANE:

LISTOPAD:
04/11 cudzik
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
31/12 paulavera89 - córeczka
??/?? GrudniowaMama- Kliniczna/Wejherowo

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (17)

Puchatkowa jak u Ciebie? rozpakowana? :-)

Paniqa to mile fakt, a jakie dziwne;) ja do konca smigalam autobusami i skm caly czas w sklepach bywalam, zeby w domu nie siedziec i jakos nikt prawiemnie nie wpyszczal bez kolejki czy miejsce by mi ustapil..wszyscy udawali ze nie widza 2 razy mi jakies babki zaproponowaly...a jeździłam prawie codziennie komunikacja..od poczatku ciazy chlopy sa najgorsze;) no ale juz nie będzie mnie to tak bulwersowalo;) zaraz wychodze ze szpitala, jupi... Tylko boje sie reakcji mojego kota bo podobno caly czas placze i mnie szuka...a mam go zaledwie 2 miesiace...i mam pytanko do osob ktore wczesnieu pisały o swoich kotach ze spia w wozku czy lozeczku. Jak zareagowaly na dzidzie? I gdzie spia? Pchaja sie dalej do wozkow itp itd?

a i powiem Wam ze wczoraj mialam miła sytuację z brzuszkiem:) na poczcie bylam z mama, ona mnie chciala wypchnac przed kolejke, a ja wolalam grzecznie w kolejce stac, bo juz nie raz sie nasluchalam jakie to baby w ciazy bezczelne i w ogole najgorsze - zwlaszcza...w poczekalniach u lekarzy tego slucham od... kobiet-matek,babć...a na takiej zwyklej poczcie panie mnie wygonily wrecz do okienka,ze nie moze byc tak ze ja w kolejce na ostatnich nogach, az mi sie glupio zrobilo i mimo ze mowilam ze 3 min mnie nie zbawia, a ponoc ciaza to nie choroba, to uparly sie ze mam bez kolejki isc i koniec
JAKBY NIE PATRZEC MILE TO BYLO W TYCH CZASACH zwłaszcza, ze na codzien jakos to nie dziala,czy to sklep czy lekarz,itd,predzej ktos sie mi w kolejke wpycha chamsko-zwykle chlop niz pusci przodem

szczerze przyznam ze nie chcialabym byc juz po, nie czuje sie jeszcze gotowa, boje sie strasznie i wiem ze beda ze mna przeboje na porodowce;p i serio bardziej mnie meczy pojsc do sklepu, czy gotowanie czy nawet lekkie sprzatanie niz praca,zreszta musze pozamykac wszystkie klientki i znalezc godne zastepstwo,a z tym ciezko mimo ze castingi prowadze juz jakis czas:( a po urodzeniu przeciez nie wroce od razu po wyjsciu ze szpitala
jutro znow lece do lekarza, ciekawa jestem jakie teraz beda wróżby co do porodu...ja bym chciala jeszcze z tydzien-dwa wytrzymac:)

a macie jakies patenty na te opuchniete nogi kiedy lotion 1000,nogi w gorze i zimne oklady srednio pomagaja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ehh mamozosi gdyby nie to ze dramatycznie nie chcialabym spedzic swiat w szpitalu ani sylewstra to juz bym nawet tego cisnienia nie miala... niech sobie synus siedzi az poczuje sie gotow :-) ale te swieta... juz widze w wyobrazni jak czuje sie samotna i nieszczesliwa i przy zawirowaniach hormonalnych deprecha gotowa... a tak poza tym to minely mi najgorsze ciazowe dolegliwosci i jakos wiecej sily mam, wiec moge do stycznia czekac ;-) no moze troche ciezki ten brzuchol i pobolewanie podbrzusza mnie budzi ale juz sie chyba przyzwyczailam ;-)

hej
Marcysia mój zainteresowany jest od kilku dni dopiero,ale to kwestia jego siostry która jest mistrzem hałasu. Także biedny nie ma wyjścia. Nawet nie lubi spać w ciszy u siebie w pokoju,ale woli w pokoju gdzie mała śpiewa, tańczy.
Paniqua ja tez cię podziwiam.
Perfectangel na każdego przyjedzie czas, choć czekanie dobija.

Katya - gratuluję, Twoj synuś już nabral wagi :) a udało Ci się utrzymać naturalne karmienie?

Paniqa - a nie chcialabys już byc po porodzie? bo ja baaardzo, gdyby to pomoglo to bym dopięla torbę do szpitala ;) strasznie męczy mnie to oczekiwanie....Dzisiaj mam wizyte, zobaczymy co tam nowego u synka, ale pewnie bez zmian :)

2paczki - pozdrawiam cieplo

Paniqa Ty jestes szalona z ta praca... obys nie zalowala ze nje odpoczelas
:-P
tez mi lekarze mowili ze urodze wczesniej... a tu ani widu ani slychu poki co :-(

Mamazosi - zazdroszcE grzecznego chłopczyka:) moja na razie niczym nie jest w stanie sie zainteresować, ale jest troche młodsza, wiec czekam na jakiś postęp:) tez liczyłam na to ze zainteresuje sie tym, co robi starszy brat, ale na razie na to sie nie zanosi:( chociaż wczorajszy wiecZor i noc była jakby lepsza. Ale nie ma co za duzo wymagać, w końcu to 3 tygodniowe maluchy, które chcą być cały czas przy mamie.
A co do smoczka, to ja bym wiele dała, zeby moja go w końcu zechciala. Mam juz 6 i wszystkie sa be:(

hej
Happymum i Iwonka gratulacje dla Was-wreszcie i Wy się doczekałyście:)

Marcysia, Dorcia86 może faktycznie to jakiś kryzys. Mój też miał dzień wiszenia na cycku,ale pomogło tulenie i głaskanie-jakby był spragniony bliskości. Kupiłam nawet smoczek, bo mały strasznie chce ssać rączki, ale cały czas się bronię by mu go nie dać. U nas super sprawdzają się grające i migające zabawki, no i piosenki starszej siostry. Mały potrafi nawet godzinkę leżeć w łożeczku, a siostra włącza mu różne swoje i jego grające zabawki.
W ogóle mały zrobił się aktywny, dużo gada, leży na brzuszku a mało śpi. W nocy jest dobrze, bo zmęczony po całym dniu śpi jak kamień.

cześć Kobietki ;)

jak widać nadal w domu, po wizycie wiem tyle samo co tydzień temu, czyli nadal 1,5 palca rozwarcia, szyjka spłaszczona, a poza tym cisza.
Wizytę mam jeszcze jutro i powiedziała jeśli nie urodzę do wizyty to da mi skierowanie do szpitala, ale nie jest powiedziane, że mnie przyjmą -zawsze coś :P

Witam, gratuluje wszystkim rozpakowanym mamom:)

Dawno mnie tu nie bylo i ciezko za Wami nadążyć z czytaniem:)

mnie prawie 2 tyg temu dr powiedziala ze dwoch tyg nie przechodze juz...a sie koncza:P w ostatni czwartek dala mi nadzieje mala,ale brzuc niby opadl choc ja tego nie widze i nie czuje, szyjka bez zmian,rozwarcia brak,ja dalej w ruchu hehe:) ale mecza mnie spuchniete stopy i nic mi na to nie pomaga a juz ledwo w najwieksze buty wsuwam...ale co tam bede twarda:) chlop mi kaze w domu siedziec, a ja sie boje ze od tego siedzenia nerwa dostane i zaczne rodzic, wiec człapie do pracy nadal,zeby wszystko poogarniac no i szukam zastepstwa na czas kiedy mnie nie bedzie...
ale powiem Wam ze poczynilam postepy i zaczelam sie pakowac...tyle ze nie do konca spakowana jestem, bo mam film,ze jak pozapinam torby to za chwile bede je wiozla do szpitala...a jeszcze chce odwlec troche ten porod, no i boje sie coraz bardziej,az chwilami mi goraco i slabo na sama mysl:(

pozdrawiam serdecznie;)

Happymum Gratuluje :)
Widziałam wiele twoich postów, i twoja pogodność i radość mnie zawsze ujmowała :) Cieszę się że masz już swoją córeczkę, muszę przyznać że ma wymiary jak miesięczne dziecko :)

Ogólnie wszystkim Wam dziewczyny gratuluje, zwłaszcza tym które rodziły bardzo długo i w okropnych bólach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

katya chorobe trzeba sobie planowac bo tak to masakra

u mnie kazde dziecko wchota sie urodzilo. synek mial wicej wloskow (chodzi mi o CALE CIALKO)smieje sie ze oby dwoje mieli maja trolowe uszka bo wlochate. a i zagaga byla w 2 ciazachP)

Happymum gratuluję ciemnowłosej :)
Iwona tobie też gratuluję :)

Mój syn dziś ma 3300, rozwija się w normie dla dzieci donoszonych.Mamy biegać po specjalistach, ale żeby się dostać to flaki trzeba wypruć lub prywatnie..
Mały ma naczyniaka na wątrobie, a chirurg jest dostępny w 2015 roku, parodia ten NFZ

Happymum gratuluję . Moja tez ma dlugie czarne wlosy kolo 3 cm u mnie bylo bez zgagi;) a te wlosy to nie wiem po kim hehe.. Dzieki za info ze u was tez malo sikaly dzieci od razu lepiej bo jakos nie do konca ufam lekarzom

Dorcia u mnie bylo identycznie. Mala na poczatku jak aniolek, jadla szybko,szla spac,w nocy ladnie spala. Pozniej nagle stala sie marudna, nie mogla zasnac,wieczorne lulanie 2h, w nocy budzila sie itd. Mysle,ze to bylo w tym samym czasie co u ciebie. Przeszlo po niecalym tygodniu, mysle,ze to byl skok rozwojowy, bo po tym stala sie bardziej kumata, rozglada sie,usmiecha,ladnie glowke podnosi. No i zasypia bez problemu iwocy je co 4h. Takze wytrzymaj, oby to bylo jak u mnie, chwilowe :-)
Iwona serdecznie gratuluje i wiem co czujesz, u mnie porod wygladal podobnie, w skrucie masakra. Jeszcze czuje pewne dolegliwosci. Co do siusiunie przejmuj sie, noworodki robia minimalne ilosci i nawet go nie zobaczysz czy nie poczujesz na pieluszce. Ale jak je robi cos na pewno.
Happymum gratuluje, ze w koncu cie rozpakowali. Marysia duza dziewucha, moja Marysia tez cala czarna sie urodzila :-) i jak na razie bez zmian hehe
Fajnie,ze macie juz swoje maluszki, teraz tylko wychodzic szybko do domu i cieszyc sie soba! Powodzenia!
U mnie z nowosci wysypka. Chyba nic nowego nie zjadlam, wiec pewnie tradzik niemowlecy, zobaczymy jak sie rozwinie...

Iwona - serdeczne gratulacje, no to się zaczęło :) tak wlasnie myslalam ze Ty juz po

Happymum online - no piekne gratulacje!! ale zazdroszcze :) ale ogromna, mialas racje ze cc

Iwona Gratulacje:) moja tez na pocztku nie sikala za duzo i kupy tez nie robila. dzieciaczki sa wymeczone po porodzie. poczekajcie ja zakumaja o co chodzi wtedy pokaza rodzica na co je stac:)))

happymum w koncu:)poraz kolejny napisze duze te nasze dziecaczki:)

happymum gratulacje! w koncu sie udalo! duza dorodna babeczka :-) i ma dlugie wloski... teraz wszystko jasne - skad ta Twoja zgaga... :-D
duzo zdrowia dla malej i dla Ciebie - zeby sie szybko zagoilo :-)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...