mamusie wrzesień - październik 2018 cz.2

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)

ponawiam prośbę o dopisanie płci ;-)

dziewczyny czy macie jakąś super magiczną listę do szpitala? albo jakieś własne doświadczenia do podzielenia się?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesc nowa nie nowa ;-) nie stresuj sie masz jeszcze czas dopiero połowa sierpnia. Przyjdzie czas i na Ciebie.

Ja mam jeszcze 17dni do terminu bardzo chciala bym dotrwac do wrzesnia!!
Jestem po wizycie u gin wyniki skompletowane wszystko ok, wymaz morfologia itd. Szyjka miękka baaaardzo i otworzyla sie juz delikatnie (tak jak powiedziala lekarz na opuszek) wiec mowi obserwowac śluz (czop) czekac na skurcze i zaczne rodzić. A ja jeszcze nie chce!!!! Hahah
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc dziewczyny. Jestem nowa w tej grupie (bylam w grupie sierpniowej,ale tam juz wszystkie porodzily, a moj maly jakos nie chce wyjsc). Termin mam teoretycznie na koniec sierpnia. Tez mam wszystkie objawy swiadczace o tym,ze moze niedlugo sie zacznie - skurcze przepowiadajace, nudnosci, odejscie 'korka', napiety brzuch, nacisk na miednice-ale tu ani widu ani slychu po malym. Za to on daje w kosc i to rowno. Codziennie mi sie wydaje,ze tak to ten dzien, dzis bede rodzic, po czym mija polowa dnia i juz wszystko przechodzi. Meczace to jest, jeszcze jak kazdy dzwoni i sie pyta - jeszcze nie urodzilas.

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam takie dziwne boleści, albo miesiaczkowe, albo takie parcie na brzuch, albo skorcze przepowiadajace... Ciągle coś tam się dzieje w tym brzuchu nie licząc już tego, że mała doszła do wniosku, że jak ułoży tylek po jednej stronie to da się całkiem rozprostowac nogi i zaprzec się z drugiej strony... Straszna z niej wierci pięta.
Też dołączyłam do grupy :-)

Bóle "miesiaczkowe" strasznie mi dokuczają. Wrazenie przy tym parcia nacisku. Staram sie położyć zawsze na troche i bol mija ale powtarza sie kilka razy dziennie.

Mam! :)

Eh, nie mogę znaleźć. Wrzucicie linka? :)

Tak, przez wyszukiwarke znajdziesz grupe zmienilam tylko w nazwie "mamusie" na "mamy", zeby potencjalnie wiecej osob zaintetesowanych moglo nas znalezc :) Juz 40 osob jest :)

Sie znalazło! Dopisalam doloczylam do grupy. Dozobaczenia na fb.
Moja starsza corka tak bardzo sie doczekac nie może brata, narysowala kilka obrazków juz dla niego. (Chyba oprawie i powiesze nad lozeczkiem) lozeczko jeszcze w piwnicy czeka na złożenie, mąż i corks to juz by chcieli przestawiac ukladac. Ale nieee ja mam czas. Ostatni weekend sierpnia zrobie porzadki i niech stawiają!

Fajny pomysł :) zaraz biegnę jej szukać :) przez wyszukiwarkę znajdę? My już w domku, od wczoraj, i od razu lepszy humorem. Moja starsza zakochana w siostrze, biegnie do niej na każde kwęknięcie :)

Dziewczyny, założyłam grupę na fb "Mamusie wrześniowe/październikowe 2018 Trójmiasto", bo zaraz zaczną nam sie bardziej prywatne wątki i chyba tam nam będzie wygodniej, potem grupę z zamkniętej zmienimy na tajną. Tak samo zrobiłyśmy w grupie jak rodziłam starszą córkę trzy lata temu i grupa do tej pory istnieje. Wymieniamy się doświadczeniami i od czasu do czasu spotykamy w realu z dziećmi lub bez :) Jakbyście miały uwagi co dołożyć do grupy to mówcie, pierwszy raz tworzę grupę :P Wrzucę informację, też na grupę ogólnopolską wrześniowek i październikówek na fb, do której należe to może w ogóle nas się więcej zrobi i będzie jeszcze więcej informacji :)

Marlen 5.09 (dziewczynka) :)

jestem na komputerze pierwszy raz od nie pamiętam kiedy więc uzupełniam listę ;-)

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 - Basia ur.4.08, 54cm, 3090g
~Anna 9.09
~MS 10.09
Karo_lajna 13.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)

gdybym kogoś pominęła to się dodajcie, bo listę kopiowałam z góry postu

Dzięki za.info ws wedzidlka :)

Anna, moja cukrzyca wyszła niespodziewanie pod koniec czerwca, byłam tylko na diecie, bez insuliny. W szpitalu nie było problemów z przyjęciem, Mała zaraz po urodzeniu i przez kolejne 2 chyba doby miała mierzony cukier - wyniki były ok. Z tego, co mi opowiadała moja diabetolog, taki poród jest porodem wysokiego ryzyka, musi być do tego odpowiednio zespół przygotowany, dlatego też myślałam o Klinicznej, bo specjalizują sie w leczeniu cukrzycy w ciąży.

_S_ znajomi wybrali się do swojego stomatologa z tym więzadełkiem - robili w Wiewiór-K na Hallera w Gdańsku. Mówili, że koszt to około 200-250zł (nie pamiętali dokładnie).

Nie wiedziałam,że też borykałaś się z cukrzycą. A powiedz wystarczyła dieta czy też przyjmowałaś insulinę? W szpitalu przy porodzie nie było problemu z przyjęciem? Mnie trochę nastraszył lekarz, że mogą odmówić przyjęcia ciężarnej z cukrzycą.

Mnie od paru dni nie puchna stopy, dziwnie znów stać pewnie na ziemi :-P temperatura faktycznie, chociaż przez chwilę się lituje. Ja śpię jak zabita, mogłabym chodzić spać o 21, spać do 8 i jeszcze drzemac, do łazienki wstaje raz, czasem dwa. Zmotywowalyscie mnie i w przyszłym tygodniu zacznę prac, na początku tygodnia powinny dojść zestawy do łóżeczka, to może i nad nim zacznę myśleć. Mam jeszcze miesiąc więc teoretycznie na spokojnie, ale niezbadane są wyroki boskie więc chyba lepiej się przygotować. Z wyprawki brakuje mi wanienki, termometru i niani, ale to już nie jest najpilniejsze więc można powiedzieć, że jestem technicznie gotowa, bo psychicznie czuje się coraz gorzej.

Ja tez bylam na ostatnim usg 36+0. Mala wazy ok 2800g i z waga i miara termin z usg pokryl sie prawie z terminem OM.. wiec nic tylko czekac na 4/5 wrzesnia :) A na lekarza takiego trafilam ze tylko przeplywy sprawdzal, ze wszytko dobrze i w normach. Pozycja juz glowkowa podluzna. I lozysko ladnie z tylu sie trzyma. I albo mam mala wstydzioche w brzuchu albo ma nas w tylku bo w ogole nie widzielismy jej twarzy :) Ale serce ladnie pokazala i niesamowite bylo zobaczyc wszystkie 4 komory pracujace :D Chyba zaczynam rozpoznawac skurcze przepowiadajace. Tak mi troche tchu wtedy brakuje i to swidrowanie w dol. To mnie bardzo zmotywowalo do spakowania torby.I jeszcze jak _S_ urodzila i mi tez mama powiedziala ze ja sie urodzilam tydzine przed terminem to juz w ogole prawie o niczym innym nie mysle. Zaraz zaczne brac olej z wiesiolka na elastycznosc i za 2 tyg pic napar z lisci malin. Chyba mam w glowie ze zrobie wszystko zeby wszystko sprawnie poszlo :)
U mnie pranie zrobione.. tylko ostatnie prasowanie mi zostalo ale to tylko pieluchy wiec powinno szybko pojsc. Lozeczko stoi i wozek tez kupiony!! :D I zajmuje mi pol pokoju, ale jak bedzie w uzytku to bedzie stal na klatce przed mieszkaniem.

Cale szczescie temperatura spadla bo juz spac w nocy nie moglam. A od wczoraj to nawet nie wstaje tak czesto do lazienki i nie mam az tak opuchnietych dloni.

Dzieki za namiary :) szukam właśnie kogoś polecanego, kto zrobi to sprawnie i bezproblemowo :)

Fun dent miało byc

A nie chcesz isc prywatnie do stomatologa? Za około 120ziko robi takim maluchom podciecie w 3 sekundy dr madalińska w tym dent

Inne tematy z forum

Przykurcz volkmanna (3 odpowiedzi)

Witam, czy miał ktoś problem z tego typu schorzeniem u 5-letniego dziecka i może się wypowiedzieć...

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Jakie zabawki edukacyjne polecacie? (32 odpowiedzi)

Chcę kupić jakieś zabaweczki Amelce ale nie mogę się zdecydować co jej kupić, za dużo tego...