mamusie wrzesień - październik 2018 cz.2

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)

ponawiam prośbę o dopisanie płci ;-)

dziewczyny czy macie jakąś super magiczną listę do szpitala? albo jakieś własne doświadczenia do podzielenia się?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czesc nowa nie nowa ;-) nie stresuj sie masz jeszcze czas dopiero połowa sierpnia. Przyjdzie czas i na Ciebie.

Ja mam jeszcze 17dni do terminu bardzo chciala bym dotrwac do wrzesnia!!
Jestem po wizycie u gin wyniki skompletowane wszystko ok, wymaz morfologia itd. Szyjka miękka baaaardzo i otworzyla sie juz delikatnie (tak jak powiedziala lekarz na opuszek) wiec mowi obserwowac śluz (czop) czekac na skurcze i zaczne rodzić. A ja jeszcze nie chce!!!! Hahah
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc dziewczyny. Jestem nowa w tej grupie (bylam w grupie sierpniowej,ale tam juz wszystkie porodzily, a moj maly jakos nie chce wyjsc). Termin mam teoretycznie na koniec sierpnia. Tez mam wszystkie objawy swiadczace o tym,ze moze niedlugo sie zacznie - skurcze przepowiadajace, nudnosci, odejscie 'korka', napiety brzuch, nacisk na miednice-ale tu ani widu ani slychu po malym. Za to on daje w kosc i to rowno. Codziennie mi sie wydaje,ze tak to ten dzien, dzis bede rodzic, po czym mija polowa dnia i juz wszystko przechodzi. Meczace to jest, jeszcze jak kazdy dzwoni i sie pyta - jeszcze nie urodzilas.

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam takie dziwne boleści, albo miesiaczkowe, albo takie parcie na brzuch, albo skorcze przepowiadajace... Ciągle coś tam się dzieje w tym brzuchu nie licząc już tego, że mała doszła do wniosku, że jak ułoży tylek po jednej stronie to da się całkiem rozprostowac nogi i zaprzec się z drugiej strony... Straszna z niej wierci pięta.
Też dołączyłam do grupy :-)

Bóle "miesiaczkowe" strasznie mi dokuczają. Wrazenie przy tym parcia nacisku. Staram sie położyć zawsze na troche i bol mija ale powtarza sie kilka razy dziennie.

Mam! :)

Eh, nie mogę znaleźć. Wrzucicie linka? :)

Tak, przez wyszukiwarke znajdziesz grupe zmienilam tylko w nazwie "mamusie" na "mamy", zeby potencjalnie wiecej osob zaintetesowanych moglo nas znalezc :) Juz 40 osob jest :)

Sie znalazło! Dopisalam doloczylam do grupy. Dozobaczenia na fb.
Moja starsza corka tak bardzo sie doczekac nie może brata, narysowala kilka obrazków juz dla niego. (Chyba oprawie i powiesze nad lozeczkiem) lozeczko jeszcze w piwnicy czeka na złożenie, mąż i corks to juz by chcieli przestawiac ukladac. Ale nieee ja mam czas. Ostatni weekend sierpnia zrobie porzadki i niech stawiają!

Fajny pomysł :) zaraz biegnę jej szukać :) przez wyszukiwarkę znajdę? My już w domku, od wczoraj, i od razu lepszy humorem. Moja starsza zakochana w siostrze, biegnie do niej na każde kwęknięcie :)

Dziewczyny, założyłam grupę na fb "Mamusie wrześniowe/październikowe 2018 Trójmiasto", bo zaraz zaczną nam sie bardziej prywatne wątki i chyba tam nam będzie wygodniej, potem grupę z zamkniętej zmienimy na tajną. Tak samo zrobiłyśmy w grupie jak rodziłam starszą córkę trzy lata temu i grupa do tej pory istnieje. Wymieniamy się doświadczeniami i od czasu do czasu spotykamy w realu z dziećmi lub bez :) Jakbyście miały uwagi co dołożyć do grupy to mówcie, pierwszy raz tworzę grupę :P Wrzucę informację, też na grupę ogólnopolską wrześniowek i październikówek na fb, do której należe to może w ogóle nas się więcej zrobi i będzie jeszcze więcej informacji :)

Marlen 5.09 (dziewczynka) :)

jestem na komputerze pierwszy raz od nie pamiętam kiedy więc uzupełniam listę ;-)

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 - Basia ur.4.08, 54cm, 3090g
~Anna 9.09
~MS 10.09
Karo_lajna 13.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)

gdybym kogoś pominęła to się dodajcie, bo listę kopiowałam z góry postu

Dzięki za.info ws wedzidlka :)

Anna, moja cukrzyca wyszła niespodziewanie pod koniec czerwca, byłam tylko na diecie, bez insuliny. W szpitalu nie było problemów z przyjęciem, Mała zaraz po urodzeniu i przez kolejne 2 chyba doby miała mierzony cukier - wyniki były ok. Z tego, co mi opowiadała moja diabetolog, taki poród jest porodem wysokiego ryzyka, musi być do tego odpowiednio zespół przygotowany, dlatego też myślałam o Klinicznej, bo specjalizują sie w leczeniu cukrzycy w ciąży.

_S_ znajomi wybrali się do swojego stomatologa z tym więzadełkiem - robili w Wiewiór-K na Hallera w Gdańsku. Mówili, że koszt to około 200-250zł (nie pamiętali dokładnie).

Nie wiedziałam,że też borykałaś się z cukrzycą. A powiedz wystarczyła dieta czy też przyjmowałaś insulinę? W szpitalu przy porodzie nie było problemu z przyjęciem? Mnie trochę nastraszył lekarz, że mogą odmówić przyjęcia ciężarnej z cukrzycą.

Mnie od paru dni nie puchna stopy, dziwnie znów stać pewnie na ziemi :-P temperatura faktycznie, chociaż przez chwilę się lituje. Ja śpię jak zabita, mogłabym chodzić spać o 21, spać do 8 i jeszcze drzemac, do łazienki wstaje raz, czasem dwa. Zmotywowalyscie mnie i w przyszłym tygodniu zacznę prac, na początku tygodnia powinny dojść zestawy do łóżeczka, to może i nad nim zacznę myśleć. Mam jeszcze miesiąc więc teoretycznie na spokojnie, ale niezbadane są wyroki boskie więc chyba lepiej się przygotować. Z wyprawki brakuje mi wanienki, termometru i niani, ale to już nie jest najpilniejsze więc można powiedzieć, że jestem technicznie gotowa, bo psychicznie czuje się coraz gorzej.

Ja tez bylam na ostatnim usg 36+0. Mala wazy ok 2800g i z waga i miara termin z usg pokryl sie prawie z terminem OM.. wiec nic tylko czekac na 4/5 wrzesnia :) A na lekarza takiego trafilam ze tylko przeplywy sprawdzal, ze wszytko dobrze i w normach. Pozycja juz glowkowa podluzna. I lozysko ladnie z tylu sie trzyma. I albo mam mala wstydzioche w brzuchu albo ma nas w tylku bo w ogole nie widzielismy jej twarzy :) Ale serce ladnie pokazala i niesamowite bylo zobaczyc wszystkie 4 komory pracujace :D Chyba zaczynam rozpoznawac skurcze przepowiadajace. Tak mi troche tchu wtedy brakuje i to swidrowanie w dol. To mnie bardzo zmotywowalo do spakowania torby.I jeszcze jak _S_ urodzila i mi tez mama powiedziala ze ja sie urodzilam tydzine przed terminem to juz w ogole prawie o niczym innym nie mysle. Zaraz zaczne brac olej z wiesiolka na elastycznosc i za 2 tyg pic napar z lisci malin. Chyba mam w glowie ze zrobie wszystko zeby wszystko sprawnie poszlo :)
U mnie pranie zrobione.. tylko ostatnie prasowanie mi zostalo ale to tylko pieluchy wiec powinno szybko pojsc. Lozeczko stoi i wozek tez kupiony!! :D I zajmuje mi pol pokoju, ale jak bedzie w uzytku to bedzie stal na klatce przed mieszkaniem.

Cale szczescie temperatura spadla bo juz spac w nocy nie moglam. A od wczoraj to nawet nie wstaje tak czesto do lazienki i nie mam az tak opuchnietych dloni.

Dzieki za namiary :) szukam właśnie kogoś polecanego, kto zrobi to sprawnie i bezproblemowo :)

Fun dent miało byc

A nie chcesz isc prywatnie do stomatologa? Za około 120ziko robi takim maluchom podciecie w 3 sekundy dr madalińska w tym dent

Inne tematy z forum

Pranie dywanu i kanapy - warto zamówić czyszczenie? (7 odpowiedzi)

ok ile kosztuje pranie dywanu takiego 200x160 i średniej wielkości kanapy? Ktos korzystał z...

Jaki projekt i za ile? (65 odpowiedzi)

jakie macie projekty domów i mniej więcej ile kosztowały? Mam kolejny pomysł i juz nie w temacie...

pozew o rozwód (18 odpowiedzi)

napiszcie mi proszę adres gdzie składa się pozew i mam pytanie, czy na rozprawę koniecznie muszę...