mamusie wrzesień-październik 2018 cz.3

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
Marlen 05.09 (dziewczynka)
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Magda 24.09 (chłopiec)
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)
Marta 28.10 (dziewczynka)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2018-cz-2-t828339,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ania doskonale Cie rozumiem z tym SN, ale powiem Ci tak - najważniejsze jaka jesteś mama dla swoich pociech, ile im dajesz miłości i jak ważne są dla Ciebie, nie to jak przyszły na świat ;-)

U nas karmienie nadzwyczaj dobrze - nawał pokarmu złapał mnie jeszcze na położnictwie. Tym razem mimo cesarki laktacja rozbujała się błyskawicznie - cycki jak po nieudanej operacji powiększania biustu! Pomagały okłady z zamrożonych pieluch jednorazowych - lepsze niż kompresy żelowe (patent położnych). Teraz ładnie się ustabilizowało. Dzieciątko pięknie je, śpi, mamy za sobą pierwszy spacerek...a ciąża - wydaje mi się, że to było tak dawno temu....
Czasami łapię doły, że nie potrafię tych moich dzieci urodzić naturalnie, że nic samo z siebie się nie zaczynało, w ogóle się nie zaczynało :-( no i nigdy już nie będzie mi dane rodzić SN :-(
Myślę o Was dziewczyny - trzymajcie się dzielnie i rozpakowujcie póki pogoda na spacerki dopisuje :-)

Re: mamusie wrzesień-październik 2018 cz.3

Igorek je tak często, żeby Ci ulżyć ;-) pozostaje czekać, bo cisza jak makiem zasial. Czekamy na jakieś radosne nowiny :-)

A ja dzis nawał pokarmu. Ochh piersi wielkosci balona, bolą mnie i ciężkie ze hoho. Mlody dosc czesto dzis chce jeść co 1,5godz miałczy wiec pomaga mi i daje ulge chodz na chwile.

Anna odezwij sie jak wam idzie karmienie?

Karo_lajna no skoro dzis termin to moze lada dzień cos sie zacznie! Sciskam mocno kciuki, a Igorek całe piasteczki ;-)

Czekamy na wiesci od Marlen :-)

Czyżby Marlen coś dziś podzialala? Nic się nie odzywa... U nas mimo terminu cisza :-(

Marlen to dobrze ze jestes juz w szpitalu, zawsze to pod opieką jestescie bezpieczni. Dawaj znaki jakie decyzje lekarzy będą.

Też o wtorku jako najpopularniejszym dniu na narodziny dziecka czytałam i powiem Wam, że w moim przypadku się to potwierdziło, bo 2 dzieci urodziłam właśnie we wtorek;)) pozdrowienia i powodzenia :)

Ja zostałam przyjęta na patologie w Redlowie bo akurat było jedno miejsce, a że jestem 7 dni po terminie to chcą mnie mieć pod kontrolą. Narazie wszyscy mili, czysto, ładnie ale jak lekarze to dopiero rano będę wiedziała. I też jutro rano zdecydują co dalej ze mna. Jednak dalej liczę że w tym tygodniu mała zechce już wyjść.

O wlasnie dopytalam, i na wypisie tez jest info ze 400j./doba. Z odbijaniem jak Żyrafa pisała. Jak nie meczy sie to nie trzeba go szamotac niech spi ;-) jeszcze godzinka i mozemy ruszac do domu.

Mi położne w szpitalu mówiły , że nie ma konieczności odbijania za każdym razem, szczególnie przy karmieniu piersią i jeśli oczywiście dziecko się nie męczy po jedzeniu. Jak uśnie to szkoda wybudzać podnoszeniem i przekładniem. Na wypisie w zaleceniach odnośnie Wit d jest dawka 400 j.

No właśnie słuchałam kiedyś takiego wykładu położnej, która mówiła, że dziecko czasem sobie upodoba jeden boczek do jedzenia i wtedy do jednej piersi kladziesz sobie malucha standardowo na ręce z przodu, a do drugiej na poduche tak spod pachy, takie małe oszustwo żeby się ułożenie nie zmieniało i nie ma to nic wspólnego ze spaniem ;-)
O to odbijanie to może podpytaj tam w szpitalu, bo wiem, że niektórzy bardzo tego przestrzegają, a inni wcale i w sumie nie wiem jak jest poprawnie.
Dziewczyny już rozpakowaniu, jaka jest zalecana dawka vit. D dla noworodka?

W szpitalu ciężko o fikołki z mlodym i pozycje różne. Poki co to brzuch do brzucha z poduchy jedziemy i na boku jak razem lezymy. I zawsze ta jedną ciezko mu chwycić. Ale jak juz sie uda (pot na czole) to ładnie sssie!
A jakie jeszcze podpowiedzcie pozycje?

A wlasnie czy po piersi za kazdym razem odbijacie dziecię?trzeba? Jak usnie to tego nie robie i jest ok poki co.
A dodam jeszcze ze nie ma problemu zeby spal na jedny a potem na drugim boku spi ladnie na obu boczkach. Wiec do piersi tez ladnie leży tylko ten chwyt nie taki.
W domu poluzuje majty moze bedzie lepiej ;-)

Crazy wspaniałe wieści, zazdrość pełna para :-D a próbujesz przystawiac w tej samej pozycji? Niektóre dzieciaczki super ciągną leżąc na jednym boku, a na drugim nie mogą się dostosować...
Marlen ja też będę próbowała wbić się na Redlowo, ale póki co jest cisza.

Czekałam na wasze wpisy. Dziewczyny trzymajcie sie!
A tym czasem u nas karmienie raz lepiej raz gorzej, jedna pierś super chwyta a druga nameczymy sie oboje on placze ja spocona ale w końcu sie udaje mu chwycic i ssie.
Wazenie dzis ok, tyle samo co i wczoraj nic nie stracił wiec duzy plus, ladny różowy pediatra wyrazila zgode i jedziemy dzis do domu!!!
Ale sie cieszę!!!

Ja probuje w Redlowie... ale w poniedzilek mnie 'wyganiala' do Wejherowa albo Gdanska bo nie bylo miejsc. ALe teraz jak juz jest tydzien po to warto zobaczyc, bo moze te co w poniedzialek rodzily juz wyszly a ja bede lezala do skutku :) Dam znac co i jak :)

U mnie statystyczny wtorek przyniósł nadzieję i poddenerwowanie u męża :-P poza tym znów cisza. Jutro termin i zobaczymy co dalej.
Marlen do jakiego szpitala jedziesz? Daj koniecznie znać co Ci powiedzą ;-)

U mnie statystyczny wtorek nie zadziałał :( a wszystkie okna pomylam i podłogi na kolanach :D no ale dzisiaj jest 7 dni po terminie i jadę do szpitala może mi coś ciekawego powiedzą albo zrobią. Już naprawde nie mam pomysłów jak moja małą z brzucha 'wygonic'.

Crazy gratulacje :) mnie tylko klucie szyjki meczy i czasami zlapie skurcz przepowiadajacy. Justro usg przeplywow ciekawe jak mlody przypakowal

Ania pisala o statystycznym magicznym wtorku moze i cos w tym jest. Kolezanka dzis na wojewodzki pojechała i full oddział, na korytarzu kimała bo duzo przyjętych a wypisów mało.
Moze i wam dziewczyny cos ruszy.
Wiem jakie to męczące czekanie. Głowa pełna pomysłow a nic nie działa.

U mnie po porannych seksach bóle i twardnienie brzucha, ale zdarzało się to już wcześniej, więc nie mam nadziei na szybsze rozwiązanie :D
Miłego dnia, dziewczyny!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...