mamuski dzieci niepelnosprawnych

Jest tu moze jakas mama????????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam panstwa i panie rodzicow dzieci i mlodzierz niepelnosprawnych w polsce , my z mama zaopiekowaliscmy sie porzuconym chlopcem lat 14 gluchoniemym pozostawionym przez rodzicow warszawskim zoo , poprosili na zajecie sie ich synem gluchoniemym oni tylko pujda po kawe do kawiarnij poprostu uciekli bez syna pozostawiajac go pod opieka innych ludzi w zoo warszawie , musielismy zajac sie chlopcem gluchoniemym lat 14 puzniej zabralismy go zesoba do samochodu osobowego powiadomilismy ochone zoo warszawie o takiej sytuacji i policje szybko przyjechala do ogrodu zoologicznego warszawie , policjacji na poprosili o zabranie go do swego domu dopuki oni powiadomlii osrodek dla osob gluchoniemych w laskach gdzie ten chlopak lat 14 odnas trafil po dwuch tygodniach pobytu unas w domu rodzinnym znami , nadal go odwiedzamy i zabieramy go na sobote i niedzieke do swego domu po zalatwieni zgody dyrekcji osrodka specjalno wychowawczego w laska dla dzieci i mlodzierzy niepelnosprawnych w laskach nadal nie zlapano jego rodzicow przez policje warszawie nadal sa poszukiwanij - chlopaak gluchoniemy lat 14 czuje sie dobrze i bezpiecznie w tym osrodku dla osob niepelnosprawnych i jak go zabieramy do swego domu rodzinnego na mazowszu mieszkamy wschodnijm ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamuski dzieci niepelnosprawnych

witam
moja corka ma 3 lata i mpd dipareza spastyczna
my jezdzimy do koscierzyny do szpitala

halo halo mamuski zyjecie tam?jezdzicie gdzies na turnusy rehabilitacyjne??

hop do góry :)

podpisana

Mama Nikoli ja się odwoływałam. Petycja podpisana

podbijam - to ważna petycja.

http://www.petycjeonline.com/sam_mioci_dzieci_nie_nakarmimy może ktoś zechce podpisac :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest tu mama ktora miała do czynienia z komisja odwoławcza w gdansku

ja tez pobieram swiadczenie

hej ja pobieram

witam. czy znajde tu mame ktora na dziecko pobiera swiadczenie pielegnacyjne? jesli tak to niech sie odezwie 503393006

hej dziewczyny co tu taka cisza?zapadlyscie w sen zimowy?

Cześć dziewczyny!

Ponad rok temu założyłyśmy z koleżanką Klub Mam Gdynia - klub dla rodziców dzieci w wieku 0-3 z całego Trójmiasta i okolic. Spotykamy się od czasu do czasu, zarówno w Gdyni, jak i w Gdańsku aby wymienić się doświadczeniami i poplotkować przy kawie, w czasie kiedy dzieci bawią się z rówieśnikami.

Dzisiaj dowiedziałyśmy się że projekt Klubu został zwycięzcą konkursu AXA "Wspieramy Mamy" (http://www.wspieramymamy.pl
Nazwa naszego projektu to "Integracja-Interakcja". W ramach projektu chcemy zorganizować cykl spotkań dla rodziców dzieci z niepełnosprawnością oraz rodziców dzieci pełnosprawnych.

Na razie jesteśmy w fazie organizacji wszystkiego ale już wiemy że zaczynamy w luty, że będziemy się spotykać do 2 tygodnie w piątki, w Galerii Malucha w Gdyni. Spotkania będą trwać około 2-3 godzin, na każdym spotkaniu będzie obecny psycholog i każde spotkanie będzie poruszało inny temat.

Bieżące informację o projekcie można znaleźć na stronie Klubu: http://www.klubmamgdynia.pl

Gorąco zapraszamy na spotkania, w których udział jest oczywiście bezpłatny:)

Jak macie jakieś pytania piszcie: kontakt@klubmamgdynia.pl

Pozdrawiam,
Zosia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie zgłębiałam tematu - ale właśnie znalazłam http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-dzieci-niepelnosprawnych-t299373,1,45.html

z linkiem http://niezalezna.pl/21020-osoby-z-prawem-do-swiadczenia-pielegnacyjnego-jest-pieniadz-do-wziecia

może ktoś skorzysta :)

A ja poza klasycznymi życzeniami świąteczno - noworocznymi chciałabym życzyć Wam wszystkim i sobie samej dużo siły na kolejny rok walki z niepełnosprawnością naszych pociech i wiary, nadziei na lepsze jutro.

Ja rowniez zycze wam Zdrowych i Wesolych Swiat Bozego Narodzenia

Drogie mamusie chcialabym wam życzyć: zdrowych , wesołych, spokojnych, magicznych świąt w gronie najbliższej rodziny. Życze Wam również...odpoczynku od szarej rzeczywistości i monotoni dnia codziennego!!
Wesolych Świąt dla Was, Waszych rodzin i ukochanych dzieciaczków!!!!

Ja co prawda jestem z Gdańska i prawdę mówiąć za free bylismy w Zoo:) a co do reszty to nie wiem:)

do mam z Gdyni, czy dzieci z orzeczeniem mają gdzieś darmowe wejścia, typu basen, muzem etc ?

Inne tematy z forum

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...