badania po poronieniu

Dziewczyny jakie badania robiłyście po poronieniu?? Mieszkam za granicą i niestety tu żadnych badań się nie robi. W grudniu bede w Polsce ale nie wiem jakie badania zrobić. Zabieg łyżeczkowania miałam 2 tyg temu :(( Byłam w 11 tygodniu ciąży. Proszę napiszcie jakie badania moge zrobić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: badania po poronieniu

Najlepiej odwiedź najpierw lekarza poniewaz każdy przypadek jest inny a przyczyn poronień jest zbyt wiele byś mogła zrobić wszystkie możliwe badania. Na pewno ważny jest wynik badania histopatologicznego po łyzeczkowaniu. Jesli to Twoje pierwsze poronienie to zazwyczaj nie zlecają jeszce żadnych szczególnych badań bo okresla się że statystycznie 1 na 2 kobiety roni swoją pierwszą lub kolejną ciążę. Przez 3 mies. staraj się nie zajść w ciążę ponieważ łożysko może nie być jeszce gotowe co grozi powikłaniami i niedonoszeniem.
A tak psychicznie to hmm,postaraj się byc dla siebie dobra i myśl pozytywnie. ogromna ilośc kobiet po pierwszym poronieniu potem zachodzi w ciązę i rodzi naturalnie zdrowe dzieci. Nadziei Ci życzę!! :)

byłam podobnej sytuacji. 12 tydzień, samoistne poronienie, brak przyczyn, lekarz mi nie robił żadnych badań. Psychika mi bardzo wysiadała nie chciałam wrócić do pracy,ciągle pytanie siebie dlaczego. Ale po 2 cyklach i zmianie klimatu na kilka dni po 9 miesiącach urodziłam wprawdzie przez CC ale to z przyczyn swoich neurologicznych zdrową, silną dziewuszkę. teraz ma 13,5 m-ca. Trzymaj się.

dziękuje Wam za odpowiedzi i pocieszenie, jak bede w Polsce napewno odwiedze najpierw ginekologa...dzieki

Inne tematy z forum

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić? (149 odpowiedzi)

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i...

Gdzie USG piersi w cywilizowanych warunkach? (40 odpowiedzi)

Chodzi mi o taki gabinet, gdzie lekarz będzie wyrozumiały dla pacjentki, która się wstydzi....

Klinika Kurban dr Maciej Ciesielski (4 odpowiedzi)

Czy ktoś się leczył u pana Macieja Ciesielskiego? Czy ma specjalizację z ortodoncji?