badanie usg / rozczarowanie
Byłam tam prywatnie, ponieważ termin badania jamy brzusznej i piersi z NFZ musialam czekac kilka tygodni. Lekarz /p.doktor? bardzo chłodna, arogancka, nieuprzejma- mówiła do mnie z poniesionym głosem z pretensją, że nie mam poprzednich wyników, traktowała jak dziecko, niecierpliwa...samo badanie przeprowadziła `dość dobrze` wielokrotnie byłam poddawana usg i jej spostrzeżenia były trafne. Jednakże wykryła u mnie nowe zmiany, które były dla mnie szokujące- ona potraktowała mnie przedmiot owo, zimno...nie próbowała tłumaczyć, pocieszyć. KOSZMAR nie lekarz.Jeśli nie potrafi pokazać choc trochę za interesowania, współczucia czy zrozumienia, absolutnie nie powinna wykonywać swojego zawodu. PRACUJE Z LUDZMI, a nie komputerami, gdzie właściwe podejście jest kluczem. Nigdy więcej tam nie pójdę.
Podobna postaw w recepcji/rejestracja na usg- Pani nieuprzejma, niecierpliwa,poganiała przy decyzji z terminem, nie udzieliła mi rzetelnej informacji, pytałam co mam przynieść itp, zbyła mnie. TAK WIELU LUDZI nie powinno pracować w tak bliskich kontaktach z pacjentami, bo zrażają ich do placówki. Moja noga tam nie postanie!!!!
Podobna postaw w recepcji/rejestracja na usg- Pani nieuprzejma, niecierpliwa,poganiała przy decyzji z terminem, nie udzieliła mi rzetelnej informacji, pytałam co mam przynieść itp, zbyła mnie. TAK WIELU LUDZI nie powinno pracować w tak bliskich kontaktach z pacjentami, bo zrażają ich do placówki. Moja noga tam nie postanie!!!!