bagażnik dachowy - gdzie?

gdzie w 3city można kupić porządny bagażnik dachowy + listwy mocowane na relingi?

widzialem u zuchli Thula, a jakieś inne sklepy zzzz np. Mount Blanc? Gdzie tego szukać poza rowerowymi sklepami?

chcę kupić takie co się rower montuje bez przedniego koła, za widelec.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: bagażnik dachowy - gdzie?

Sprobuj w samochodowych. Np. pare lat temu w NorAuto mieli Thule tansze niz u innych - pewnie ta prawidlowosc sie utrzymuje.
Jest tez sklep firmowy z bagaznikami Thula w Orlowie przy Al. Zwyciestwa.
No i Alledrogo.

Pozdrawiam,

wiesia

na hak lepszy :D sprzedam Ci moj :) THULE :)

Kolego rB, chodzi Tobie o tzw. mocowanie "tour", więc najważniejsze są listwy poprzeczne do relingów, później (albo od razu) dokupujesz tylko właśnie mocowanie tour, które składa się właściwie z dwóch elementów (mieszczą się w niewielkim kartoniku): 1. mała platforma z zaciskiem na widelec, 2. krótka rynienka na tylne koło (obie części dokręca się na motylki do listew), całość na dachu wygląda moim zdaniem bardzo zgrabnie. Ja listwy kupowałem w sklepie z bagażnikami w Gdańsku na ul. Grunwaldzkiej (bez problemu i stosunkowo niezbyt drogo), natomiast na mocowanie "tour" "przeszedłem " nieco później i musiałem zamówić (bo nie jest ono zbyt popularne) - było do odbioru za dwa dni. Koszt listew może być różny, natomiast za jeden egemplarz "toura" zapłaciłem coś ok. 60 zł. Moim zdaniem jest to najlepsze (bardzo stabilne) rozwiązanie przy transporcie rowerów (wcześniej miałem takie poularne - rynienkowe badziewie z pałąkiem - przeważnie jak widzę u innych tak przymocowane rowery dosyć ostro się bujają, u mnie też tak było). Przewożę w ten sposób zarówno rower górski jak i szosowy. Jak każde rozwiązanie i tour ma swoje wady, należą do nich konieczność przewożenia przedniego koła wewnątrz samochodu oraz unikanie zbyt niskich mostów:)