bezpański(?) piesiu na Łozach

witam,

od ok. tygodnia na Łozach, pomiędzy blokami, w jednej z piaskownic, leżakuje sobie pewien psiak.
Nie byłoby żadnego problemu, ale pies raczej dokarmiany nie jest, koczuje cały czas przy jednej z klatek bloku Łozy 5 albo w piaskownicy - na zmiane.
Trochę chodzi juz skołowany, bo na domiar złego w ostatnią gradową nawałnicę w nocy latał po parkingach, nie mając sie gdzie ukryć.
Jest dużych rozmiarów, jasnego włosa (beżowy), zadbany, nie wiem czy uciekł za suczką, która miała cieczkę czy może ulotnił się niefrasobliwym turystom. Widać wyraźnie ślad po obroży. Na dniach postaram się porobić zdjęcia, bo szkoda psiura.

Może komuś uciekł. Niestety, ja nie mam sie kogo popytać, bo niedawno się wprowadziłem i ludzi nie znam. Ktokolwiek coś słyszał/widział ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: bezpański(?) piesiu na Łozach

Ten sam pies systematycznie biega po plaży w Brzeźnie. Obwąc***e i biegnie dalej w kierunku pętli.

Ten pies nie jest tam od tygodnia ! ale od miesięcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ciężko Wam psiaka złapać i podrzucić do schroniska?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hycel nie raz po niego był, ale dziwnym trafem gdy akurat pies przebiegał koło niego to był bardzo zajety rozmowa, a jak juz zdecydował się go złapać to nie wiedział w którym kierunku pies sie przemieścił. Pies biega w różnych okolicach od kilku lat. Kiedyś miał kompana, ale widocznie albo go złapali, albo gdzieś zginał.

o ile się zorientowałam to piesek ma właściciela.. :/
widziałam go raz na smyczy z (chyba chłopaczkiem, już nie pomnę) jak wchodzili do jednego z domków przy ul. Młodzieży Polskiej.
Co nie zmienia faktu, że biega cały czas sam po całym Brzeźnie

Ten pies miał właściciela ale podobno kilka lat temu zmarł.
Jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi i często z sąsiadami
dokarmialiśmy go.
Miejscowy weterynarz za darmo go nawet szczepił
Zabrany do schroniska umarłby z tęsknoty.
Może znalazłby się ktoś , kto mógłby go przygarnąć ?
Sama mam już psa