bezsilnosc

bezsilnosc
jestem 22 letnia mama 2 letniej dziewczynki.jestemy same od wrzesnia.w miare mozliwosci(opieka nad dzieckiem)pracuje wsumie praca to nazwac niemozna zarabiam ok 500 zł w wekendy chodze do szkoły,jestem byłom wychowanką DD.od tego miesiaca niedostaje alimentow obecnie utrzymuje sie z tych 500 zł +68 zł rodzinnego.bylam 3 dni temu w mops ale przekraczam ich kryteria bo do dochodu wliczyli mi dotacje mieszkaniowa nieobchodzi ich ze mam 300 zl dotacji a drugi etyle muszezaplacic za mieszkanie.mieszkanko mam komunalne.oprucz biezacych oplat i zadłuzen mam do splacanie do wrzesnia kredyt ktory wzielam na wyposazenie mieszkania bedac jeszcze z ojcem dziecka....ale tak wyszło.posiadam dokumenty komornicze ze niedostaje alimentow ze jestem byłom wychowanką DD.niewiem co jeszcze mam przedstawic by ktos mi uwierzyl.w mops powioedzili mi ze owszem kwalfikuje sie do pomocy na zywnosc w kwocie 30 zł miesiecznie.....jest to dla mnie smieszne bo jak czlowiek naprawde ma kryzys i zglasza sie do takiej instytucji to sie odwracaja....ostatnio musial zadac pytanie tym pania....ze pijaka pomagaja a normalnym ludzia nie wiecie dostalam odpowiedz.....,,ALKOCHOLIZM-TO CHOROBA" tak zgadzam sie ale na wlasne zyczenie!
czy ja powinnam zaczac pic chodzic z dzieckiem brudna wysp[redac co mam w domu(co ciezki kredtyt splacm)by mi oni pomogli...chyba tak:( prosze niepisac ze skoro mam na internet mam i na jedzenie.umowe mam do listopada z tp chcialam zerwac kara jest zbyt wysoka-gdybym wiedziala ze tak sie to potoczy niezakladalabym a jak zakladalam miałam normalna rodzine
prosimy o jakies normalne jedzenie srodki czystosci co kolwiek co jest potrzebne do zycia codziennego.....
niemam nic do ukrycia nieswtydze sie gdzie mieszkam bo sama sie tego dorobilam wiec jesli ktos z panstwa zechce nam pomoc to zapraszam przedstawie wszystko co mam i postaram sie udowodnic swoja sytuacje zreszta mozecie mnie sprawdzic bo wiem ze sa ludzie co naciagaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

no zaczol sie wysyp nieszczesliwych..nie wstydzisz sie gdzie mieszkasz,bo sama sie dorobilas??tzn..gdzie willa?/apartament??..bo tak mozna z tego wynioskowac?...masz wszystko a nie masz na jedzenie???..kupa smiechu z was.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

mam wszystko tzn lodowke itd itp bo mam na to kredyt i czesc kupilam z odprawki jak wychodzilam z domu dziecka.tak sama sie tego dorobilam bo caly czas pracowalam na to i splacam kredyt,nikt mi mieszkania nieurzadzil za darmo.a to ze niewstydze to znaczy ze niektorzy niezapraszaja ludzi chcacym pomuc do swojego domu-ja wrecz przeciwnie mieszkam w bloku komunalnym do wiadomosci twojej.a ze brudna niechodze z dzieckiem i sie niestoczylam to jestem z tego dumna!ale kazdy w zyciu ma kryzys jakis!-ja taki mam bo tatus zdecydowal ze niezaplaci juz nigdy alimentow a byla to kwota 600 zl miesiecznie.wtedy plus moja praca to se radzilysmy a na fundusz 3 miesiace bo takie mamy przepisy w POLSCE!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty sie powinnas cieszyc !! Ze masz mieszkanie komunalne !! Ja to moge pomarzyc tylko o kredycie na 30 lat !! Moze wez jakas współlokatorkę? Byłoby taniej..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

prosze mi uwierzyc ze chcialam wziasc wspollokatorke bo ma naprwde do tego watunki-ale mam tak wspanialych sasiadow ze by w Bomie pierwsi byli by doniesc na mnie,a niemoge tego mieszkania starcic a po 2 niejest proste to takie znalesc kogos mam dziecko a kuchnia musialaby byc wspolna bo mam salon z aneksem.....P.anito ja dziekuje Bogu za to mieszkanie bo gdyby nie to to niechce myslec gdzie dzis bym byla z dzieckiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale Ty lamentujesz.. łojezu

Ty sie powinnas cieszyc, ze masz gdzie mieszkac !! Niektorzy nawet tego nie maja !! a Ty tylko jęczysz !!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

jak słucham tych waszych wypowiedzi to rzygać się chce!!! Po co odpowiadacie na ogłoszenie jak nie macie zamiaru pomóc!!!! Ta Pani zamieszcza swoją prośbę i szuka kogoś kto ją wesprze a nie dobije swoimi głupimi atakami. A co do mopsu to się zgadzam że pijakom pomagają mam kuzynkę która również próbowała uzyskać pomoc i dostała marne grosze a pijaki nie dość że opłacą takim rachunki to jeszcze bony na jedzenie do baru dadzą a oni taki bon za połowę wartości sprzedadzą oby mieć na alkohol. Życzę powodzenia może ktoś sensowny się odezwie i pomoże.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

po pierwsze ludzie zastanowcie sie nad tym co piszecie, po drugie zycie roznie sie uklada po trzecie zamiast pisac OPINIE o kims hejterzy ocenilibyscie swoje zycie i STATUSa jak was stac to tylko sie cieszyc z tego powodu.My z zona sami mamy trudna sytuacje bo to ja utrzymuje rodzine z pensji a na dodatek placimy wynajem i mamy dwojke dzieci i uwiezcie mi jak by mnie bylo stac to bym pomogl czlowiekowi. Tyle pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

co by Ci ludzie nie napisali, to

Ty zawsze masz jakies wytłumaczenie ----> niesamowite !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak tak mozecie?

Wiecie co Wam powiem? wszyscy jestes nienormalni ,ja nie rozumiem skad w was tyle nienawisci;/ Moze i rzeczywiscie dziewczyna ma biede a wy zamiast kłapac mordami to pomoglibysci;/ i nie mowie tutaj o pieniadzach ale o jakiejs paczce dla dziecka,art spozywcze.nie wierze w to ze nie macie w domu po swoich dzieciach jakis ubranek niepotrzebnych czy tez zabawek;/ Skoro dziewczyna prosi o pomoc to trzeba wyciagnac pomocna dłon a nie klepac ryjami i zbiajac baki przy komputerze;/;/;/ totalna bezdusznosc....Nie kazdy w zyciu ma lekko .Zobaczycie ze to obruci sie przeciwko wam i jeszcze u was bieda zawita i zycze to wam z calego serca bo co niektórzy chyba nie wiedza co to bieda.Myslicie ze jej nie jest ciezko i przykro ze nie moze dac swojemu dziecku tego czego by chciala.Zblizaja sie swieta ..moze ruszy Was sumienie!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja was nierozumiem przeciesz dziewczyna wyraznie pisze ze jak miala alimenty to se radzila ale ich juz niema i ma na to dowody! io dlatego ma kryzys ja wiem cos o tym bo za nim z funduszu dostanie to 3 mieisiace a przez ten czas radz se sama takie mamy chore prawo trzymam kciuki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

nabrala kredytow a teraz jeleni szuka..niech sciga swojego partnera..a ty paula jak chcesz to pomagaj.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

...

ivo a zebys wiedziala ze pomoge,ja nie jestem bezduszna jak co niektorz( o tobie mowie) tobie pewnie tatus badz mama kase smaruja i sie plujesz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a kto

ci dal ten kredyt,jak ty nie pracujesz???,tylko sobie dorabiasz...kredyt wziol twoj partner i on go zapewne splaca,a nie ty...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie gadaj glupot!
ja nie pracuje a mam kredyt! nie znasz sie to nie pieprz!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

napisze wam tak,tutaj te lamentujace kobiety nie wiedza co to bieda,maja komputery,maja dostep do internetu.itd..biedni ludzie nie wiedza co to komputer i internet a ich dzieci widza komputery w szkolach lub u kolegi czy tam kolezanki,nie maja gdzie sie wyzalic...sprzedaj jedna z druga komputer i juz na pare dni bedzie jedzenie..ale po co,lepiej dac tu ogloszenie i moze ktos da,niz wydawac swoje piniadze..byscie sie wstydzily...nabralas kredytow to teraz placz i splacaj..nie szukaj glupich tu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ludzie...czy naprawdę macie radość z oceniania innych ? Czujecie się lepsi bardziej dowartościowani jak "pojedziecie" po kimś kto może rzeczywiście pomocy potrzebuję ?
Nie znacie kogoś a tak go zwymyślacie :(:(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyno, staraj się o alimenty z Funduszu Alimentacyjnego u komornika weź zaświadczenie o nieściągalności alimentów i do Mopsu. Fundusz płaci do 500 złotych na dziecko. A po jedzenie do najbliższego Caritasu,dają niewiele, ale zawsze coś.

skad jestes?

orunia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do justys

masz chorą głowe dziewczyno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Skup starych zegarków naręcznych (52 odpowiedzi)

Skup starych zegarków naręcznych Witam, Możliwe, że w Twoim domu masz stary zegarek, jeśli nie...