bierzmy przykład z greków

Ludzie, kiedy my się w końcu zmobilizujemy i wyjdziemy na ulicę? Wszyscy: studenci zaoczni, dzienni po studiach, kobiety po macierzyńskim, ludzie z każdym wykształceniem i doświadczeniem zawodowym, którzy nie mogą znaleźć pracy?
W pup nie ma ogłoszeń, staże są bezpłatne (a harujesz wiecej niż normalny pracownik, a po stażu do widzenia), pełno lipnych pseudo agencji pracy. I długo by jeszcze wymieniać, z tzw. pracodawcami wiecie jak jest.
Mam 24 lata, zero dzieci, znam 4 języki obce, studiuje zaocznie, mam ważną legitymacje i 6 letnie doświadczenie w pracy biurowej , księgowości , handlu, marketingu, i wykonywaniu tłumaczeń, plus biegła znajomość grafiki komputerowej, no i świetne referencje od poprzedniego pracodawcy (obcy człowiek, żaden znajomy)
I NIKT MNIE NIE ZATRUDNIŁ OD 2 LAT!!!!
Ostatnio się wkurzyłam, zadzwoniłam do jednej firmy, w której poszukiwali osoby do pracy w biurze i pytam się czy skończyli już rekrutację? Czy moje cv nie zaginęło? Jakaś bezczelna gówniara odpowiada mi ,że już wybrali najlepszą osobę i widocznie nie byłam dość dobra. Dodam, że praca polegała na odbieraniu maili, segregowaniu dokumentów i przyjmowaniu podań na naukę jazdy. Taką pracę może wykonywać osoba bez żadnego doświadczenia, po tygodniowym przeszkoleniu.
Oczywiście, nie miną miesiąc i już szukali nowej osoby na to samo stanowisko.
Do mnie nawet nie zadzwonili.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: bierzmy przykład z greków

Grecy to zły przykład. Wolę brać przykład z Japończyków. Do roboty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ale do jakiej pracy?Takiej za darmo czy takiej za najnizsza z mozliwych stawek bez swiadczen i przyszlej emerytury
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

do pracy za granica ! ! !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

myślisz że jak skończysz studia - to jest tyle pracy że pracodawcy będą zasypywać cię ofertami ?
Prawda jest taka że może jesteś zbyt wykształcona i pracodawca obawia się że z takim wykształceniem nie zagrzejesz długo miejsca itd.
Na zachodzie też ludzie którzy w Polsce zdobyli dyplomy wyższych uczelni , często muszą pracować na zmywaku, przy sprzątaniu itd.

A tak właściwie to daj prawo wyboru pracowników pracodawcy i nie obrażaj się że akurat ciebie nie wybrali...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...