błędy w wynikach..

na liscie wynikow ze strony Harpa sa bledy w czasach na PK..chyba ktos zle spisal z kart..przynajmniej u mnie jest jeden blad i kumpla z ktorym jechalem tez jest jeden..
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: błędy w wynikach..

To trzeba wysłać sprostowanie, na forum po co taka rewelacja ?

trzeba bylo normalnie wpisywac czas, a nie bazgrac, zreszta co kogo obchodzi, ze masz inny czas na pkt. ? Jakie to ma znaczenie?

> trzeba bylo normalnie wpisywac czas, a nie bazgrac, zreszta co
> kogo obchodzi, ze masz inny czas na pkt. ? Jakie to ma
> znaczenie?

Ma znaczenie jeśli chce się porównać czasy z innymi zawodnikami, by zobaczyć czy się szło wolno czy szybko, czy dużo straciłem gubiąc się, a może wszyscy się gubili.

Sam czytelnie wpisywałem czasy czerwonym pisakiem, a i tak mam źle wpisany jeden z nich. Tylko wśród pierwszych kliku osób znalazłem coś koło 10 błędnych czasów.

kk napisał(a):

> trzeba bylo normalnie wpisywac czas, a nie bazgrac, zreszta co
> kogo obchodzi, ze masz inny czas na pkt. ? Jakie to ma
> znaczenie?

Nie pisalem tego do ciebie tylko do ludzi ktorzy sprawdzaja sobie miedzyczasy z innymi wiec jesli cie to nie obchodzi to sie nie wypowiadaj.

Przy takiej ilości zawodników to normalne, że mogą pojawiać się błędy. I nie warto chyba spierać się, czy zawinił ten kto wpisywał, czy ten kto wklepywał w komputer, bo jednemu mogły drżeć ze zmęczenia ręce, a drugi musiał rozszyfrowywać kilka tysięcy cyferek na pogniecionych nieraz z lekka kartach (współczuję). Najważniejsze, że wyniki już są, a kto zauważył błędy ma teraz czas na wysłanie sprostowania lub złożenie protestu.

kurde jestem 4 ktory nie doszedl:(((((((((((((((((((((((((((((((((( zalamka:)

Witam! Jeśli chodzi o mnie to w Bytoni - Zblewie na H - 26 wespół z trzema innymi osobami byłem pierwszym z przegranych z zaliczonymi 15 punktami kontrolnymi także nie masz co rozpaczać. Ja nie płakałem i przy czwartym podejściu wkońcu się udało osiągnąć metę.
Co do wyników to u mnie jest wszystko w pożądku i nie pamiętam ażebym kiedyś spotkał się z jakimś błędem. Pozdrawiam!

nie placze.....poprostu szkoda mi bardzo:))))))))))))))))) z perspektywy tych kilku dni patrzy sie na to ze jeszcze troche sil moznabyloby jednak wykrzesac ale wtedy na trasie eh maxymalny zgon:)

owszem moze miedzy czasy są wazne..ale i tak liczy sie dla mnie wynik końcowy...moge miec na 1pkt o godzien lepszy czas od wszystkich..a i tak na koncu bede np..120....poniewaz nie poszedłem dalej..
u mnie tez jest bład w posatci 20 minut na pkt 5..szedłęm z kolega...w tym samy czasie dotarlismy..ale i tak sie okazało ze ma o 20 minut w plecy od niego..ale wynik koncowwy mam lepszy od niego...wiec mnie i tak to nie robi..moze z punktu widzenia honoru..ale co tam...fakt faktem..moze to wina pisma...jak pisałem to reka mi sie trzęsła...

Michał..wszystko za wino napisał(a):

> u mnie tez jest bład w posatci 20 minut na pkt 5..szedłęm z
> kolega...w tym samy czasie dotarlismy..ale i tak sie okazało ze
> ma o 20 minut w plecy od niego

może kolega nieczytelnie pisze :P

Skoro już ktoś podjął ten temat pozwólcie że i ja się wyżalę ;-)

... z przykrością muszę napisać że po miesiącach przygotowań, ogromnym, pełnym determinacji poświęceniu podczas harpaganowych zmagań, oraz emocjonujących dla mnie chwilach oczekiwania na wyniki, odnalazłem siebie (nr 717) na 20 miejscu ( z liczbą punktów wagowych 45 - pomniejszoną o 5!!!
Prawdę mówiąc opadły mi ręce ...i prysła cała dotychczasowa radość z 29 Harpagana - czy warto było przez 12 godzin "wypruwać sobie żyły"?.
Na Harpaganie jestem nie po raz pierwszy i MOWY NIE MA O TYM ABYM ZAPOMNIAŁ GDZIEŚ ODBIĆ KARTĘ!, albo nie wpisać godziny. U sędzin/sedziów na punktach staram się przeważnie upewnić dwukrotnie czy zostałem wpisany (czasem w ferworze okazuje się to konieczne )
No i w takim razie zupełnie nie rozumiem jak mogło się zdarzyć że nie zaliczono mi 17-tki. Calą trasę jechałem ramię w ramię z moim klubowym kolegą Darkiem Korsakiem (nr 719) sklasyfikowanym na 7 miejscu!!! z liczbą punktów wagowych 50 i na wszystkie świętości się zaklinam że tyleż samo punktów i ja uzbieralem!!! . Tymbardziej mi przykro gdyż takiego wyniku na Harpaganie jeszcze dotąd nie osiągnąłem :-((((

Heh - na owym punkcie pstryknąłem nawet fotkę - Maciek, Krzysiek jeśli to przeczytacie bardzo Was proszę: powiedzcie organizatorom że naprawdę tam byłem.

Ale się rozpisałem ;-))) ... pewnie ta pomyłka to z mojej winy, więc prośba do Was: trzymajcie kciuki aby werdykt sędziowski dla mojego protestu okazał sie łaskawy :-)))

Pozdrawiam :-)))
arek / rowery.elblag.net

Potwierdzam. Byłeś na 17 i nawet mi z Maćkiem fotke pstyknołeś :) - dzięki. Napisz to odwołanie a napewno uznają rekalamcje - w końcu jechaliście cała trase wspólnie (przynajmniej do 11 PK bo tam Was jeszcze widziałem)

Krzysiek - wielka prośba do Ciebie - napisz krótkiego mejla na adres harpagan@harpagan.gda.pl i mej obecności na tym punkcie (17) potwierdzenie .... Please!!!

arek

Aha, pasażer tramwaju i jeszcze się burzy...

DOBRZE ŻE WOGÓLE!

Aha,

... o jakim Ty Marku mówisz tramwaju - z Dareckim na metę jechaliśmy we dwójke !!! Nie powiem ... trochę bedzie mi przykro gdy (na co bez przerwy mam nadzieję) organizator odda mi punkty; Ty stracisz "pechowe" swoje miejsce ;-))) :-)))

Pozdrawiam Ciebie - z Diabelskim uśmiechem :-)))

arek

Mimo, że jeśli reklamację ci uwzględnią to ja spadnę 1 miejsce w dół, to trzymam kciuki. Spotykaliśmy się praktycznie na całej trasie, ciągle się nawzajem wyprzedzając. Na 17 przyjechałem zaraz po was, widziałem was z daleka. Jechaliście cały czas razem, więc spoko reklamację ci uwzględnią. Ja też tak kiedyś miałem.
Ja niestety w końcówce podjąłem złą decyzję by nie jechać tak jak wy z PK5 na PK18 tylko ruszyłem do PK11, przez co mam 2 punkty mniej. Kolana mnie bolały i bałem się, że nie zdążę do bazy jak mi zaczną bardziej dokuczać. Mimo obaw było ok i do bazy dojechałem ze sporym zapasem.
Jak byś nie wiedział kto ja jestem to przypominam słowa Dareckiego: "zapamiętajcie ten numer".

Mickey (822) ]:)

Mickey dzięki :-)))

Właśnie dostałem "błyskawiczną" odpowiedź na mój protest od Karola Kalszteina :-))) ROZPATRZONY POZYTYWNIE (mam tą 17- tkę ) i - jak nic się nie zmieni - szczęśliwe siódme miejsce !!!

Pozdrawiam
arek

Troche zaspalem ze swym potwierdzeniem na ale potwierdzam. Wszystko dobrze sie skonczylo :))) Dzieki za foty!!!!!

Nie o to chodzi żeby Cię w ogóle nie uwzględniać ale ta punktacja jest CHORA.
Jeśli jechaliście razem to macie razem miejsce x a następny zawodnik powinien mieć chyba x+1 ???

A ja tez uwazam, ze klasyfikacja powinna byc "druzynowa" jezeli kilka osob jedzie razem od poczatku do konca (tez sama nie jechalam), bo inaczej niesprawiedliwie reszta jest spychana na nizsze miejsca, o! ;) szczegolnie przez -nastoosobowe tramwaje.

Pozdrawiam Harpaganow . an (753)

MICKEY - pozdrawia Cię Darecki :-)

Dzięki za pozdrowienia. Mam nadzieję, że się zobaczymy na jakimś rajdzie z GRT, a jak nie to na pewno na Harpaganie. Poza tym będzie pewnie kolejna edycja LUC-a no i mam nadzieję że Mamut się też odbędzie, więc może tam :)

LUDZIE!!!
przestańcie się tak podniecać
przecież to są wstępne wyniki
jeśli coś się nie zgadza to składajcie protesty