błędy w wynikach

Na wstępie chciałam podziękować organizatorom rajdu, że po raz kolejny mogłam w nim uczestniczyć i zapewnić sobie mnóstwa wrażeń oraz wspomnień na całe życie :-)

Ale nad jedną sprawą ubolewam, a mianowicie, wydaje mi się, że nie dokłada się wszelkich starań, aby wyniki podawane były rzetelnie i punkty zaliczane przez zawodników skrupulatnie wyliczane.

Wydaje mi się błędem, że za to, że zapomniało się wpisać czasu na karcie z ostatniego punktu- nie jest ten punkt zaliczany. A taką sytuację miałam zeszłym razem. Doszłam razem z kolegami do 15 tego punktu i tam nas zarejestrowano, jednak zapomnieliśmy wpisać czas z tego punktu-zrobiliśmy jednak dziurki-a to chyba są dwa niezbite dowody! Ostatecznie zaliczono nam 14 punktów-a co śmieszniejsze- na dyplomach wypisano dystans z 13 punktów.. Trochę bałaganu tam jednak panuje..

Tym razem kolega przeszedł całość- i na pewno miał wszystkie czasy na karcie- a tu nagle w wynikach -0 km. Jakby wogóle nie doszedł do 1 punktu! Napisał maila organizatorom-ciekawe czy bedzie reakcja..?

Uważam, że na tego typu imprezach nie powinno być takich błędów, a zdarzają się one niestety bardzo często! uważam, że niepewne sytuacje powinno się rozpatrywaćwać na korzyść zawodnika,bo nie może być takiej sytuacji, że ktoś wkłada tyle wysiłku ( i pieniędzy..) a tu zero uznania dla takiego człowieka -zero dowodów na jego osiągnięcie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: błędy w wynikach

IGUANA napisał(a):

> Wydaje mi się błędem, że za to, że zapomniało się wpisać czasu
> na karcie z ostatniego punktu- nie jest ten punkt zaliczany.

Może i błąd ale regulamin jest regulaminem i przy rejestracji zgodziłaś się z jego brzmieniem.

Pozdrawiam/Jankes

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0