brak przychodu firma online

Chcę poznać Wasze zdanie. Prowadzę działalność usługową przez Internet, nie chcę tu wchodzić w szczegóły. Moje pytanie i wątpliwości budzi jedna kwestia. Moja działalność nie przynosi oczekiwanego rezultatu. Czy według Was to wina, że nie posiadam jakiegoś nawet małego biura? Czy bardziej ufacie firmom mającym siedzibę, gdzieś, gdzie możecie osobiście się udać, a nie tylko kontakt telefoniczny i przez Internet. Będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zależy jakie usługi świadczysz. Teraz wiele rzeczy załatwia się online a nawet wiele osób z braku czasu tak woli, jeśli jest oczywiście taka możliwość. Siedziba stacjonarna to duży koszt i sama musisz przekalkulować czy to się opłaci, czy to ma być gdzieś w centrum itp. i czy klient przyjdzie do Ciebie. Może jest duża konkurencja, może za mało reklamy i nikt nie wie o Twoich usługach, może cena nie taka. Poza tym, trzeba sobie zapracować na renomę a to trwa.

Jeśli to firma założona z dofinansowania to jak biznes nie będzie się kręcił to po roku można zamknąć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To firma założona przez AIP, Inkubatory Przedsiębiorczości. Spodziewałam się z ich strony jakiegoś wsparcia, wyprowadzenia biznesu na dobrą drogę. Oni tylko biorą kasę za preinkubację. Nawet z tych 369 zł nie można odliczyć sobie VAT, a była mia o 300 zł netto. Totalna porażka. :( I te ich głupie i nikomu niepotrzebne szkolenia... Myślałam, że z ich pomocą będzie łatwiej. A tu tylko kasa ich obchodzi, a Ciebie mają gdzieś... :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jakie to usługi są? Bo na to pytanie nie odpowiedziałaś. Generalnie nikogo nie będzie obchodzić jak idzie biznes, punkty zdobyli, kasę wzięli i już.

Według mnie to kwestia marketingu. Trzeba dobrze rozreklamować swoją firmę, aby czerpać korzyści z jej prowadzenia. Bez reklamy jak chcesz dotrzeć do potencjalnych Klientów?

ja też uważam, że powinno się zainwestować w dobrą reklamę bo bez tego to dzisiaj każda firma kuleje.

Prawda! Bo jak ktoś ma się dowiedzieć o firmie bez reklamy? Jest tyle sposobów reklamy online, że na pewno coś wybierzesz dla siebie. Tylko złota zasada - najpierw trzeba zainwestować, żeby czerpać korzyści ;)

Ja nie uważam, że potrzebna jest siedziba, w której ma się swoje biuro otwarte dla klientów. Szczególnie jeśli chodzi o sklepy internetowe, to jakoś nie czuję potrzeby, żeby osobiście się tam pojawiać.

Inne tematy z forum

opinie o dr sylwia gulkowska (58 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...

Tabletki powiększające piersi (8 odpowiedzi)

Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie...

Prezent na dzień kobiet (25 odpowiedzi)

Kochani, potrzebuje podpowiedzi i inspiracji co mogę kupić mojej lubej na dzień kobiet, żeby było...