brzydcy i ladni faceci

moze teraz ktos mi powie , jak to jest w odwrotnej sytuacji wyglada , jacy sa faceci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: brzydcy i ladni faceci

Z facetami jest dokładnie tak samo. To jak się ich postrzega jest sprawą indywidualną każdej kobiety - jedne lubia wysokich i wysportowanych, inne troche niższych, żeby mieli troszke ciałka. Jak ktos słusznie zauważył piękno jest pojęciem względnym i jak mój przyjaciel mi kiedyś tłumaczył :"nie ma kobiet, które generalnie podobają się wszystkim facetom", tak samo nie ma facetów, którzy podabają się wszystkim kobietom.
Ja jednak będę uparcie broniła tezy, że nasze piękno, niezależnie od płci, kreuje nie tylko nasz wygląd, ale przede wszystkim nasze wnętrze...Tak sądzą podobno tylko ludzie brzydcy, ale nawet jesli mam byc uznana za takową swojego zdania nie zmienię. Jeśli facet wygląda jak bóstwo, ale nie można z nim normalnie porozmawiać, to pozytywne wrażenie jego urody odchodzi w zapomnienie i pozostaje tylko niesmak po jego głupocie...
pozdrawiam, jolken

ale jednak wyglad odgrywa o wiela mniejza role niz u kobiet...jak sam nazwa wskazuje "plec brzydka i piekna"

To, że wygląd meżczyzn odgrywa o wiele mniejszą rolę niż u kobiet - wydaje się byc prawdą, nad czym nasza płeć, kobieca, niezmiernie boleje. W zasadzie jest wynikiem naszej wysokiej tolerancji wobec płci przeciwnej, która to cecha płeć naszą obdarowuje dodatkowym atutem. Jesteśmy zatem nie tylk opiekne, ale i tolerancyjne. Ciekawe tylko, z jakich powodów ta konieczność tolerancji wypłynęła...

hmmm......ciekawe....kazda kobieta , jest fenomenem ,jest inna ,jest wspaniala...tyle ,ze trzeba odnalezc ten fenomen ,a jak go juz znajdziesz to ....a niewazne,nie na temat pisze...ale co poradzic jak kobiety tak w glowie mi meca, ze caly czas o nich mowie...:)pozdrowienia dla wszystkich gdanszczanek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"....kazda kobieta , jest fenomenem... tyle , że trzeba odnalezc ten fenomen ,a jak go juz znajdziesz to ...."???...

To też może być na temat, bo zdradza cechy mężczyzn, czyli jest o Was! Możesz dokończyć swoje zdanie??? Bardzo mnie intryguje jego ciąg dalszy...

Pozdrawiam

moge postarac sie do konczyc Aniu...a jak juz znajdziesz ten fenomen( to znaczy dla danego samca jest to fenomen) to znaczy , ze juz jej niezapomni....moze sie zakocha i bedzie chcial zglebiac ten fonomen....cos troche bez sensu,ale tak chcialem to napisalemm..pozdrowienia

picu picu - że niby co, wyglad sie dla kobiety nie liczy??? hehehe, kobiety są jeszcze gorsze od facetów w tym względzie...

Gorsze... (?) - zależy pod jakim względem. Kobieta inaczej patrzy na mężczyznę, niż mężczyzna na kobietę. Obie płci zwracają uwagę na inne bodźce, mimo, że mają jednakowe pary oczu! Jeżeli bedziesz kazał mężczyźnie i kobiecie opisać ten sam obiekt, zrobią to inaczej!

Fakt, kobiety częściej zdolne są do tzw. "plotkowania" o płci przeciwnej, robią to jednak w sposób...jak to nazwać...??? - tak, bardziej opisowy (np. " ładne włosy, podoba mi się..., nie, nie jest w moim typie..., zabawny..., śmieszny..., fajnie ubrany..."). Mężczyzna robi to rzadziej, ale inaczej ("ale laska, suuper tyłek..., miała pryszcza na plecach...). Czy tak nie jest? Widzicie inaczej.

jolken dziala stereotypowo. Zwraca uwage najpierw na wiek i przez to dziala tendencyjnie!

To załóżmy:
Jesteś kobietą/ dziewczyną. Widzisz faceta - niby super taki extra, wykształcony, nawet przystojny (wiem, wiem - opisuje siebie:)). Zaczyna z nim lirtować... a potem się okazuje... że jak Ty masz np. 18 lat, to on ma 15... i co wtedy? Przecież on wygląda na 18! Jest super i w ogóle.... ale urok nagle Cie opuszcza, nieprawdaż?
Ludzie nie umieją patrzeć poprzez duszę bez udziału oczu... a szkoda...

Moja zonka jest starsza odemnie o rok. jak mnie poznala mialem 18 lat.
Pytale sie mnie ile mam , odpowiedzialem: na ile wygladam?
-na 21
-zgadlas!

.. pozniej nigdy bym nie chciale miec mlodszego od siebie......
Wakacje sie skonczyly-- powiedzialem jej prawde.
Jest moja zonka.

działam stereotypowo??? nie znasz mnie, więc nie możesz, a napewno nie powinieneś, mnie osądzać... ciaptak napisał(a):

i jeszcze jedno: chyba nie zrozumiałeś tego co do Ciebie napisałam w "na piwko z Niemcami", gdybyś zrozumiał nie definiowałbyś tak łatwo mojego postępowania, którego w gruncie rzeczy przecież nie znasz.
w przyszłości życzę trafniejszych spostrzeżeń

Faceci - brzydcy czy ładni? to prawda, piękna powłoczka to nie to, żeby być z kimś, facet musi mieć wnętrze. Mój ideał jest trochę jak Shrek;) - ma warstwy: z pozoru nieco szorstki, nieprzystępny, ale gdy już przekopiesz się przez zewnętrzne warstwy, docierasz do wrażliwego serca... czuje piękno przyrody, potrafi wziąć Cię na spacer w księżycową noc, słucha pięknej muzyki - od rocka do klasycznej, czyta piękną literaturę, nie tylko gazety sportowe lub czasopisma komputerowe, czasem nawet pisze wiersze... Nie, zielony nie jest ;) Jest inteligentny, lubi wyzwania, daje kobiecie poczucie bezpieczeństwa. Nie jest gadułą ani duszą towarzystwa -nie stara się błyszczeć w towarzystwie, zna swoją wartość. Potrafi w życiu walczyć, jest silny. Słusznego wzrostu - w końcu prawie każda kobieta lubi czuć się "taka malutka" przy ukochanym mężczyźnie. Poza tym ma ładną sylwetkę, mocne ramiona (nie mylić z brojlerowatym mięśniakiem), ładne, zadbane dłonie, piękne spojrzenie - tu różni się nieco od Shreka;) Nie jest przesadnie wymuskany, ale zawsze czysty i zadbany, chyba, że reperuje swojego stalowego rumaka i jest umorusany smarem, co tylko dodaje mu uroku. Nie goli sobie klaty, jest włochaty tam, gdzie mężczyźni bywają, nie chodzi do fryzjera robić sobie pasemka, nie nosi grzebyczka w tylnej kieszonce...Uff, to z grubsza wszystko.

...wszystlo spoko...ale piekna literatura i klasyczna muzyka ciezko pogodzic z reszta cech opisanych :)

trudno? taki ktoś istnieje naprawdę.

czy istnieje??? pewnie że tak ale aby do niego dotrzeć trzeba sie samemu napracować, gdyż cechy które tu opisałaś są raczej żadkie i powszechnie nie akceptowalne, hmmm... rozmażyłem się że istnieją jeszcze kobiety które potrafią to docenić. Prawda jest że czasem nie trzeba daleko szukać.
ps: czułem się jak bym sam o sobie czytał - choć z tym rumakiem to jeszcze musze poczekać...

wiesz, tylko prawdziwe kobiety wiedzą, jak rozpoznać prawdziwego mężczyznę...;) Ale tak na serio: jeżeli rzeczywiście taki jesteś - nie zmieniaj się... nawet jeśli czujesz, że nie jest to akceptowalne. Szczerze mówiąc nie powinieneś się tym przejmować, jeśli rzeczywiście taki jesteś - więcej pewności siebie Mr Nobody;) I szukaj tej, która to wszystko doceni.

szuka sie długo a to co znajduje się po drodze czasem sprawia że sie człowiek zastanawia czy to czego szuka naprawde istnieje, czy może mami sie on jedynie idealnym obrazem tego co naprawde jest nieośiagalne. Choć znasz zapewne historie Króla Artura - Św. Grala udało się znaleść, choć szukali go wszyscy udało sie zaledwie jednemu.

Wiesz, nawet Ci wymarzeni, wytęsknieni mają swoje wady, jesteśmy przecież ludźmi, nie żadnymi elfami, aniołami. Nie możesz się przecież spodziewać, że znajdziesz osobę zupełnie bez wad. I całe szczęście... wyobrażasz sobie takie życie - non stop sielanka? Toż to nudy! Dzień nie byłby dniem gdyby nie istniała noc, itp, itd, sam to chyba rozumiesz. Czasem tylko życie jest pokręcone, to, czego szukają ludzie przychodzi za wcześnie albo za późno... Życzę Ci, żebyś znalazł.

No cuż Elfem to ja możze i jestem i to nawet z tych Czarnych -ale to po tym słońcu. Poza tym mozma sie zgodzić nic tak nie kręci jak rozwiązywanie problemów z któcych życie jest złozone tak więc
Livin' and let die. Poza tym co złego jest w mażeniach poza tym że zadko komu sie spełniają - zawsze jest jakiś cel i sens...

zgadzam się, masz rację - kiedy dążymy, zmierzamy do czegoś, to jest właśnie piękne... może nawet piękniejsze niż sam cel. Trzeba marzyć :)

mażyć by móc żyć:)))

Inne tematy z forum

Czy feromony działają (83 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

Gay Gdańsk (75 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...