bukiet slubny

hej,
mam mętlik w głowie. chce mieć czerwony bukiet ślubny, taki krwisty a nie bordo. ślub mam pod koniec sierpnia i nie mam pojecia jaki kwiaty wybrać. myślałam o anemonach ale one sa podobno bardzo kruche i chyba niedostępne w sierpniu. potem o celozji ale nie widziałam ładnego bukietu z nich. dodam ze chce bukiet w kształcie kuli. florystki pomóżcie. moze same kiedyś robiłyście takie czerwone lub czerwono biale bukiety to chętnie zobaczę zdjęcia. podeślijcie linki. z gory dzieki
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: bukiet slubny

ja bym wzieła standargowe róże. Piękny i pospolity ;)

a może bukiet z goździków? mi bardzo się takie podobają:)

Najlepiej idz do kwiaciarni, powiedz jaki chcesz kolor i powinni ci dobrac z kwiatow, ktore beda dostepne w tym czasie :)

Jedz do Kwiaciarni Mikado p. Agnieszka ci wszystko ci opowie nawet narysuje ci twoj bukiet ślubny.

https://www.facebook.com/KwiaciarniaMikado?fref=ts
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżeli chcesz kulę czerwoną to goździki są jak najbardziej ok.
Super wygląda taka kula.

wykonywałam kule z czerwonych goździków + zieleń - piękny kolor. można też bukiet z czerwonych amarylisów

http://1.bp.blogspot.com/-sB5Laxh08Yc/UV7w87mHM8I/AAAAAAAAMnY/StHktgCxSQE/s640/9b7446b2474c82b1d6a6f323497a040d.jpg

jest też czerwona kawa jako dodatek, są alstromerie, helikonie...

zalezy od tego jaką masz figurę i sukienkę. bo to kwiaty mają pasować do Ciebie, a nie każdy można przygotować "na krótko" żeby fajnie wyglądał w bukiecie.

anemony bywają, ale podobnie jak jaskry nagle znikają, zależy co jest dostepne w Holandii.