buty do biegania

Chciałabym kupić buty do biegania w korzystnej cenie (100-150zl). Zaczynam właśnie bieganie i nie wiem czy spodoba mi sie to na dobre dlatego nie chce przeinwestować. Polecicie cos?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: buty do biegania

a moze ktoras z was biega wieczorami na zaspie/wrzeszczu?

ja czasem przyjezdzam z bogatki do brzezna na rolki bo tu u nas na wsi nie ma gdzie za bardzo jezdzic:)

Biegać z kimś to zawsze raźniej .

Ja już od dawna o tym myślę ale samemu .. po prostu mi się nie chce .. ;)
A gdzie mieszkasz i jaką trasę sobie obrałaś?

aaa i w jakich godzinach? ;)

hmmm, na razie zupelnie zaczynam. Wiec trasa jeszcze nie obrana. Naczytalam sie ze trzeba 4 razy w tyg. ale nie wiem czy dam rade tak czesto. Mysle ze ok. godz. 20 tak jak moja Lilka pozjdize spac. Zaczynam totalnie rekreacyjnie od pol godz. biegu z wczesniejsza rozgrzewka. A ty masz jakies bezpieczne trasy?

ja zdecydowanie na rolkach czuje sie bezpieczniej niz w butach biegowych:))) Jezdze kiedy tylko moge. W wakacje czesto teraz rzadziej. Jesli jezdze to sciezka od Zaspy do sciezki nadmorskiej. Uwielbiam roleczki!

Bezpiecznie do końca to chyba nigdzie nie jest jak jest ciemno ;) Ale jednak u siebie się czuję na tyle bezpiecznie by móc biegać. Zależy jak daleko mieszkasz ode mnie i jakby mogło to wyglądać.. Ja jestem z dolnego Wrzeszcza.. okolice ul Hallera, Mickiewicza.. tu jest gdzie biegać ;)

ja mieszkam na Dywizjonu 303 przy Hynka wiec mamy kawalek do siebie:)

letti widziałam ze byłaś też zainteresowana spotkankiem (w innym wątku) ale nic z tego nie wynikło chyba. A moze masz czas i chec na spotkanko gdzies w naszej okolicy na kawe:)?

No pewnie ja jestem chętna ;)

Może jak już się umówimy konkretnie to któraś mamuśka do nas dołączy ...

Pogoda się nam popsuła nieco.. a proponujesz spacer z dzieciakami czy wieczorna kawa/piwo :)

w taka pogode to słabo ze spacerkiem. Moze zaczniemy od kawy/piwka bez dzieciaczkow?? Jesli chodzi o inne chetne to odezwala sie do mnie tez Kasia, ktora jest chetna na spotkanko:)

No to można by było stworzyć osobny temat z ustaloną godziną datą oraz miejscem, a może jeszcze ktoś chętny będzie ;)

Myślę że przyszły tydzień.. trzeba dać sobie czas ;)

pomysl dobry:) trzeba teraz tylko ustalic kiedy nam obu pasuje. Mi najlepiej wtoreki i piatki:)

jesli chodzi o zrzucenie kilku kg to warto wziasc pod uwage do biegania zakup pulsometru,

raczej nie chodzi mi o wage, ale o kondycje i super samopoczucie, a włączając jeszcze praktycznie zadne nakłady finansowe - to mnie kreci:) Pulsometr to spory wydatek i chyba potrzebny komus kto juz wie ze na pewno bedzie biegac. Ja jeszcze tego nie wiem:)

Sklep Umbro w Outlecie na śmietnisku - b. dobre ceny Mizuno - zacne buty do biegania (halowe też mają).
Ale 150 to chyba mało...

kupiłam w koncu adki za 179zl. Mierzyłam wiele zacnych firm i kilka mniej zacnych i zdecydowałam ze to jest but ktory lezy jak ulał. Wyprobowałam i na razie sobie chwale, zobaczymy jak przy dłyższym użytkowaniu!

Mam pewne doswiadczenie w temacie więc pozwolę sobie na kilka rad z własnego doświadczenia.
Tanie buty do biegania są w Decatlonie ale moim zdaniem są za twarde i do biegania za bardzo się nie nadają.
O tej porze roku zdarzają się jednak wyprzedarze markowego obuwia trzeba tylko mieć trochę szczęścia lub często nawiedzać sklepy sportowe.
Jesli chodzi o bieganie to o tej porze roku raczej maleje liczba biegaczy, o ile w lecie mamy całe stada biegaczy to zimą gdy biegam po parku nadmorskim raczej nikogo innego nie spotykam.
Jeśli chodzi o bieganie w parach to miałem tez taki epizod ale nie jestem zwolennikiem, najwygodniej jest biegać samemu. Wtedy wybieramy dogodną porę biegu, dystans i tempo. W parze nie jest to takie proste i może nawet powodować szybsze złapanie infekcji.
Najważniejsza jest jednak dyscyplina i motywacja. Można biegać co drugi dzień ale przynajmniej ja najlepsze rezultaty mam biegając 30 min każdego dnia.
Jeśli ktoś chce połączyć bezpieczne ćwiczenia w towarzystwie dla poprawy swojej kondycji to polecam jakieś zorganizowane ćwieczenia lub siłownię ale tu jednak trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 80 zł
Poleciłbym Taekwondo. Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę podać szczegóły.
Jest jeszcze jedna alternatywa dla biegania szczególnie zimą - a jest nią skakanka. Kto uważa że to żart niech sprubuje poskakać 10 minut.

Inne tematy z forum

odżywki dla sportówców aktywnych... (4 odpowiedzi)

odżywki dla sportówców aktywnych...i tych co dopiero zaczynają,zapraszam na konsultacje...

Gdzie kupić sprzęt na siłownie (6 odpowiedzi)

Dajcie mi jakąś opcje jeśli chodzi o godne uwagi sprzęty treningowe. Jestem w temacie laikiem...

Czy bieganie może poprawić koncentrację? (4 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Chciałem poruszyć temat trochę inny niż typowe rozmowy o boksie czy sportach...