ciągłe wyłączenia prądu

cierpliwie od lat znoszę niespodziewane przerwy w dostawie prądu ale zasoby mej wyrozumiałości się kończą. Dzisaiaj w sobotnie popołudnie nagle ciach, ciemno, zimno. Nie było huraganu, nie było lokalnych trzęsień ziemi, nie słyszałem o śnieżycy zrywającej linie energetyczne ale prądu nie ma. Co jest z tymi przerwami akurat dla Kiełpina, Kokoszek i pewnie Smęgorzyna?
Czy przemysłowa część Kokoszek też tego doświadcza? Zastanawiam się nad agregatem prądotwórczych takim pod c.o., i do oświetlenia, wie ktoś jakie urządzenie trzeba nabyć i jaki budżet zarezerwować?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciągłe wyłączenia prądu

puki nie zmodernizuja rozdzielni ktora miesci sie w smegorzynie to bedzie to nagminne niestety ja osobiscie mam agregat 220 v 5 Kw. Podłączam go pod gniazdo w skrzynce rozdzielczej rozłączam jedem bezpiecznik ktory odlacza mnie od sieci i mam prad
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

5 kW to pewnie mi nie potrzeba na samo oświetlenie i napęd pompy i pieca co.
Masz jakiś sprawdzony markowy model tego agregatu czy coś z marketu?

Jaki kupisz to niema znaczenia i gdzie najważniejsze jest to żeny nie miał zakłóceń bo np. na moim w ogóle nie uruchomisz np. dekodera telewizji sat. lodówka wariuje w sumie tylko żarówki świecą ok :) Więc jak szukasz czegoś to szukaj takiego który ma jakieś regulatory napiącia czy czy jakieś tam anty zakłóceniowe coś tam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

OK, dzięki za podpowiedź, dzisiaj znowu parę godzin było bez prądu, w domu zimno...
Podzwonię jutro po firmach.

Nie ma się co dziwić, że są przerwy skoro w samym Kiełpinie jest stara instalacja...i nikt się nie kwapi żeby coś zadziałać w temacie wymiany
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowe osiedle i stara instalacja? Trochę to dziwne.

Jakie nowe przepraszam? Nowi to się tutaj dobudowywują a to w cale nie jest takie nowe osiedle, wystarczy przejść się na starą pętlę, zobaczyć jak wyglądał dawny kościół...kiedyś miejsce to uważane było za wieś : )
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0