ciezkie pierwsze dni menstruacji

odstawilam tabletki, i ponownie ciezko znosze pierwsze dni miesiaczki. czasem wezme cos przeciwbolowego, ale to mi za baredzo nie pomgaga, bo mam takie jakby skurcze. co zrobic zeby jakos je zalagodzic? polecacie cos na takie skurcze brzucha?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciezkie pierwsze dni menstruacji

nospę

Lepiej weź buscopan. Nospa niestety jest niepowlekana i niektórych organizmy mogą mieć problem ;(

na silne skurcze dobry jest Vegantalgin H - rozkurczowy lek przeciwbólowy na okres i dobry jest nurofen forte w czerwonych tabletkach.

nurofen to mi nie pomaga. ten lek co piszesz to pierwsze slysze, na recepte jest? a buscopan to slyszalam, ale tez nie wiem czy jest ogolno dostepny i jakie ma dzialanie?

Vegantalgin H jest bez recepty , kiedyś w aptece poleciła mi go farmaceutka, spróbuj ok 10 zł

Buscopan też około 10 zł i bez recepty. Z tego co pamiętam to pochodzenia naturalnego stąd nie ma po nim żadnych problemów

Mi pomaga ketonal w tabletach,ale to bardzo silny lek,a mama doradziła mi swój lek na jakieś tam jej bóle.Nazywa się Nimesil i rozpuszcza się w wodzie,też mocny i od razu mi przechodzi:-)

No tak. Ale chodzi nie o lek sensu stricto przeciwbolowy, ale tez rozkurczowy poniewaz napisała, że ma skurcze. A takim lekiem jest buscopan czy podobnie ale słabiej działa nospa

zgadzam sie. wydaje mi sie ze to za mocny jest lek zeby tak brac od razu na wszystko. dobrze jest zawsze wziasc cos dokladnie na dany bol. wiec chyba lepiej lyknac rozkurczowy buscopan niz przywyczajac sie do mocnego ketonalu.

ja do tej pory brałam zawsze nospe - czym sie różni to wspomnianego busopanu? Bo wspomniane jest tutaj tylko powlekanie i nie. Nidgy o nim wcześniej nie słyszałam, dlaczego?

jeszcze raz ja. poczytałam od razu - to jest nawet tańsze od nowspy http://www.doz.pl/leki/p391-Buscopan, no i trzeba dużo pić po łyknięciu....

prawde mowiac to jestem wlasnie po miesiaczce i w pierwsze w dwa dni, najciezsze pomogl mi polecany przez was buscopan. przynosi ulge na skurcze brzucha, i moglam sie ruszac, a nie tak jak czesto bywalo spedzac czas w lozku.

Nie słyszalas, poniewaz nospa jest popularniejsza i bardziej dostepna. Ale to buscopan jest liderem w Europie, a pewnie w niedlugiej przyszlosci bedzie i w Polsce

Z tą popularnością tochyba jest jednak u nas coraz lepiej. Byłam u mojego pana gina i polecil mi wlasnie buscopan jako nieinwazyjny lek rozkurczowy. Zakupilam, sprawdzilam i szczerze polecam. Male, łatwe do połknięcia zableteczki, któe naprawdę przynoszą ulgę.

Inne tematy z forum

Depresja (30 odpowiedzi)

Od kilku tygodnia jestem leczony z powodu depresji , będącą wynikiem stresu związanego z...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Dr Adamowicz onkolog-poszukiwany!! (13 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co się dzieje z dr Krzysztofem Adamowiczem onkologiem pracującym dotychczas w...