co jest lepsze??

Co bardziej polecacie? chodzi mi o hamulce V-ki LXa z 2004 roku z rownoleglym prowadzeniem albo te same z 2005 juz bez.. Cena podobna ja sie zwracam jak narazie na model 04:) Co o tym myslicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co jest lepsze??

lx-y z równoległym prowadzeniem to kicha-pozbyłem się ich po miesiącu jazdy.
pozdro

ja mam s**** 9.0 (juz nie produkowane) i sa z*******e. ale polecam avidy sd7

Avid Sngle Digit np . 7 i po kłopotach .

polecam XT rocznik 99-03

Ja posiadam LX z 2004r i poki co wszystko dziala bez problemu. Polecam;-))

No i jak zwykle. Gosc sie pyta czy lx 2004 sa lepsze od 2005 a wy od rzu sie chwalicie jakie macie hamulce. Jezeli chodzi o hamulce lx-a to sprawa wyglada tak: LX 2004 z rownoleglym prowadzeniem na pewno sa lepsze w dzialaniu od LX 2005 bez rownoleglego prowadzna. Ale cos za cos. Te na 2005 sa lzejsze od tych z 2004. A z drugiej strony jezeli mowisz ze sa w podobnej cenie to mozesz dolozyc 15-20 zł i kupic sobie XT'ka z rownoleglym prowadzneim i lzejeszy od LX'a ;)

Josef..gosc chce rade to mu ja dajemy :) to samo mialem na mysli ze mozna malo dorzucic i miec lepsze.

ale sie pytal o LX a nie jakie inne ma kupic :P
a ja opolecam hydrauliczne tarczówki XT (4 tloczkowe) :D te noe z dwoma tlokami to kupa :P

ja polecam brembo

Z tego co się orientuję, zakup LX-ów 2005 mija się z celem.. niewiele się różnią od hamulców grupy Deore... taki sprytny zabieg Shimano.. krok w tył żeby zachęcić do kupowania tarczówek
Jeśli chodzi o LX 04.. przeczytałem sporo pozytywnych opiniim, sam miałem je kupować do nowego bajka ale jednak zostałem przy Deore.. nie miałem z nimi jak dotąd najmniejszych problemów.. a różnica w cenie.. spora :)
pzdr

za pozno... deore nie chcialem booo bo nie :P kupilem lxa za jakas godzine go bede montowac:D

no wlasnie i mam taki maly problem:) jak sie montuje linki do klamek lxa?? tam musza byc jakies specjalne koncowki?? wiem ze pytanie glupie ale sobie nie radze ;)

> jak sie montuje linki do
> klamek lxa?? tam musza byc jakies specjalne koncowki?? wiem ze
> pytanie glupie ale sobie nie radze ;)

ogólna zasada jest ta sama - baryłkę końcówki osadza się na ramionku klamki a cała resztę linki przepychasz na zewnątrz przez otwór ;) Rysunek może nie najświeższy ale widać: (mocowanie może się różnić w poszczególnych modelach/firmach)

image

chyba , że ja coś przespałem i wdrożyli inne linki ? :>